Bebek Bekleyen ve Taze Annelere Tavsiyelerimiz
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11472
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 16:39
Konu: Bebek Bekleyen ve Taze Annelere Tavsiyelerimiz
Mesajı Yazan: yeşim
Konu: Bebek Bekleyen ve Taze Annelere Tavsiyelerimiz
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 09:50
Arkadaşlar diyorumki yeni anne olacak arkadaşlarımıza ve taze annelere naçizane tavsiyelerde bulunalım.Biz şöyle şöyle yaptık ama yanlış yaptık...Veya şöyle şöyle yaptım yararınıda gördüm diyebileceğimiz tavsiyelerimizi bu sayfada paylaşalım mı? Teşekkürler...
------------- İkizlerim Azra ve Arda
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 09:53
Şimdiki aklım olsa ikizleri asla ayağımda sallamaya alıştırmazdım.Gerçi benimki istisnai bir durum çünkü bilindiği üzere ikizlerim var ve birini emzirirken diğeri ağladığında onu ayağımda sallamak durumunda kaldım.Ama ben pişmanım
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 10:59
Kızlarrrrrrrrrr
|
Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 11:11
evet evet...tavsiyeler lütfen..günler azaldıkça kafa karışılığım da artıyor...bari sorularımı sorayım....
1.doğum öncesinde ;doğumun yaklaştığını hissediyormuyuz...mesela geçen akşam..benim sancım oldu...önceden böyle sancı olunca pozisyon değiştirdiğimde geçerdi bu geçmedi...hemen telaş yaptık acaba acile gitsek mi diye?sancıların şiddeti süresi okudum ama anlaşılıyormu doğum sancıları olduğu?
2.kızım önceden gündüzde çok hareket ederdi.şimdi gündüz hareketleri azaldı ama yattığımda bir sağdan bir sola koşuyor sanki...hareket azalması yerinin dar gelmesinden mi?
3.doğumdan sonra kundak olayını uzmanlar önermiyor ama kayınvalidem tutturdu,kalça çıkığı olmasın,bacakları düzgün olsun..tam olmasada kollar serbest yarım kundak fikrine ne dersiniz..ve bu sorunu onu kırmadan nasıl halledeceğim?
4. uzmanlar diyor ki ilk altı ay sadece anne sütü su bile vermeyin o su ihtiyacını sütten karşılıyor..yine kayınvalidem tutturdu çay kaşığıyla su vermeli,çocuk susuz kalır...siz verdinizmi? 5. verdiyseniz nasıl su verdiniz?
kaynayınca mineral açıdan fakirliyormuş... çeşme suyu aşırı klorlu.. hazır sular içerisindede klor bulunmadığı için mikroorganizmalar için rahat bir ortam...
su?
daha var sorularımda..aklıma geldikçe sorayım artık
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 11:35
Şimdiki aklım olsa çok kasmazdım ve daha rahat olamaya çalışırdım..gaz sancıları yaşadığımız o dönemde bir liste geçti elime,İzmirin en iyi çocuk dr.larından birinin bunları bunları yerseniz gaz yapar,sizde çocukta etkilenir diye..listede gözükenlere bakarsan herşey gaz yapıyordu..ama ben o listeye uymaya çalıştım,büyüklerimizin süt yapar dediği bütün yiyeceklerden nerdeyse uazk durdum,işe yaradımı bilmiyorum!! biz gene gazla uğraştık..ve sütüm çok azdı zaten Derini 3 ay emzirebildim işte bu yüzden ben hala kendimi suçluyorum,şimdiki aklım olsa galiba büyüklerimi dinlerdim...
------------- Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 11:37
Yeşim buarada çok güzel ve yararlı bir sayfa açmışssın canım 
------------- Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">
|
Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 11:45
ilal Yazdı:
evet evet...tavsiyeler lütfen..günler azaldıkça kafa karışılığım da artıyor...bari sorularımı sorayım....
1.doğum öncesinde ;doğumun yaklaştığını hissediyormuyuz...mesela geçen akşam..benim sancım oldu...önceden böyle sancı olunca pozisyon değiştirdiğimde geçerdi bu geçmedi...hemen telaş yaptık acaba acile gitsek mi diye?sancıların şiddeti süresi okudum ama anlaşılıyormu doğum sancıları olduğu? heyecandan tabi ki insanın telaşlandığı zamanlar olabiliyor ilal ciğim sancılar 5 dk ya düştüğü an doğum yaklaştı demektir tabi ki sancı biraz daha fazla olduğu için anlaşılıyor 
2.kızım önceden gündüzde çok hareket ederdi.şimdi gündüz hareketleri azaldı ama yattığımda bir sağdan bir sola koşuyor sanki...hareket azalması yerinin dar gelmesinden mi? büyüdü annesi artık korkulacak bir şey yok ben de sormuştm doktoruma yerin darlığından dedi yatınca yayılıyor tabi kayma oluyor
3.doğumdan sonra kundak olayını uzmanlar önermiyor ama kayınvalidem tutturdu,kalça çıkığı olmasın,bacakları düzgün olsun..tam olmasada kollar serbest yarım kundak fikrine ne dersiniz..ve bu sorunu onu kırmadan nasıl halledeceğim? benimki de çok ısrar etti kırmadım çok fazla sıkmaması kaydıyla elleri kolları bağlı bebek daha rahat uyuyor ardaya da yaptı ama 1 hafta bacakları da kız bacakları gibi biçimli 
4. uzmanlar diyor ki ilk altı ay sadece anne sütü su bile vermeyin o su ihtiyacını sütten karşılıyor..yine kayınvalidem tutturdu çay kaşığıyla su vermeli,çocuk susuz kalır...siz verdinizmi? hayır 6 aya kadar sakın su verme dr tamamen karşı anen sütü karşılıyor 5. verdiyseniz nasıl su verdiniz?
kaynayınca mineral açıdan fakirliyormuş... çeşme suyu aşırı klorlu.. hazır sular içerisindede klor bulunmadığı için mikroorganizmalar için rahat bir ortam...
su? su hazır madran ve kaynatılmış su....
daha var sorularımda..aklıma geldikçe sorayım artık bekleriz efenim  
|
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 11:49
ilal Yazdı:
1.doğum öncesinde ;doğumun yaklaştığını hissediyormuyuz...mesela geçen akşam..benim sancım oldu...önceden böyle sancı olunca pozisyon değiştirdiğimde geçerdi bu geçmedi...hemen telaş yaptık acaba acile gitsek mi diye?sancıların şiddeti süresi okudum ama anlaşılıyormu doğum sancıları olduğu?
2.kızım önceden gündüzde çok hareket ederdi.şimdi gündüz hareketleri azaldı ama yattığımda bir sağdan bir sola koşuyor sanki...hareket azalması yerinin dar gelmesinden mi?
3.doğumdan sonra kundak olayını uzmanlar önermiyor ama kayınvalidem tutturdu,kalça çıkığı olmasın,bacakları düzgün olsun..tam olmasada kollar serbest yarım kundak fikrine ne dersiniz..ve bu sorunu onu kırmadan nasıl halledeceğim?
4. uzmanlar diyor ki ilk altı ay sadece anne sütü su bile vermeyin o su ihtiyacını sütten karşılıyor..yine kayınvalidem tutturdu çay kaşığıyla su vermeli,çocuk susuz kalır...siz verdinizmi? 5. verdiyseniz nasıl su verdiniz?
su?
|
1-İlal sen kaçıncı haftandasın?Bilmeden bişey diyemeyeceğim...
2-Hareten azalmasının nedeni endişe edebileceğin bişey değildir bence.Çünkü büyüklerim derdiki bi bebek 2 gün bile hareket etezmiş...valla ben onların yalancısıyım.Belki uyumayı daha çok seviyordur 
3-Kundak olayı eskidendi canım....Kundaklanan çocuk hareket etmekte zorlanır.Bebek zaten 9 ay tıkış tıkış yatmış.Dünyaya gelecek ohhhhhhh diyecekken bide sarmalamak çok saçma...Hem zararlı...
4-su olayına gelince...doğrudur.Dr.lar su ihtiyacınıda süttten karşılıyorlar diyor.Doğruluğuna inanıyorum.Ama bende kayınvalidemin ısrarlarına dayanamadığımdan su versim   Ahh bu kayınvalideler 
5-kaynamış ve soğumuş su verdim ama o şekilde tüm minareller yok oluyor.Sonra hazır su verdim.
|
Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 11:53
ilal Yazdı:
1.doğum öncesinde ;doğumun yaklaştığını hissediyormuyuz...mesela geçen akşam..benim sancım oldu...önceden böyle sancı olunca pozisyon değiştirdiğimde geçerdi bu geçmedi...hemen telaş yaptık acaba acile gitsek mi diye?sancıların şiddeti süresi okudum ama anlaşılıyormu doğum sancıları olduğu? Sana da söylemiştim canım ben sadece hareketlerinin az olduğunu hissettim ve zaten o gün de kontrolüm vardı hemen gittik ve doğuruverdim 2.kızım önceden gündüzde çok hareket ederdi.şimdi gündüz hareketleri azaldı ama yattığımda bir sağdan bir sola koşuyor sanki...hareket azalması yerinin dar gelmesinden mi? Bu günlerde iki günde bir nst aletine girmen lazım nerdeyse İlal çok hareket etmediğinde tehlikeli olabiliyor canım. Bebeğin kalp atışları 130 ve o sviyede ilerlemeli... 3.doğumdan sonra kundak olayını uzmanlar önermiyor ama kayınvalidem tutturdu,kalça çıkığı olmasın,bacakları düzgün olsun..tam olmasada kollar serbest yarım kundak fikrine ne dersiniz..ve bu sorunu onu kırmadan nasıl halledeceğim? Kundaklamak Kıymet'in bana verdiği bilgilere göre sadece duy bütünlemesi yani tüm vücudunu algılayabilmesi için önemliymiş ama bu kundaklama özürlü çocuklara öneriliyor. Kalça çıkığı için kundak yanlış. Hiç yapmadım. 4. uzmanlar diyor ki ilk altı ay sadece anne sütü su bile vermeyin o su ihtiyacını sütten karşılıyor..yine kayınvalidem tutturdu çay kaşığıyla su vermeli,çocuk susuz kalır...siz verdinizmi?
Asla su bile içirme canınm. Sütün az diyenleri hep sustur ve sütüm bol de verme su falan. Ben kilosu az diye ek biberon maması verdim ama su hiç vermedim. Zaten o biberon mamalarının içinde % 90 su oluyor. 5. verdiyseniz nasıl su verdiniz? Kaynamış soğumuş olsun kaynayınca mineral açıdan fakirliyormuş... çeşme suyu aşırı klorlu.. hazır sular içerisindede klor bulunmadığı için mikroorganizmalar için rahat bir ortam...
su?
|
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 11:54
Şimdiki aklım olsa emzik verirdim ikizlere.kayınvaliden çok ısrar etmişti vermem için ama ben cadı gelin yapmadım dediğini.Halbuki kadın ikiz biyütmüş biliyor yaşayacaklarımı ama ben Ama kızlar 2 şer kilo minicik doğdu ikizlerim.Emzik ağzında kocaman gözüküyordu.Acıdım yaaaaaaaaaaaaaa  Ama olan bana oldu şimdi Arda biberon tiryakisi.baştan emzik versem eminim hemen alışırdı
|
Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 12:00
Arkadaşlar annelik birazda içgüdüsel bence... Uzmanlar ne derse desin ben Egeye 1 çay kaşığı su verdim ben hiçbirşeyin suyun yerini alacağına inanmıyorum kimseyi yanlış yönlendirmek istemem bu sadece benim fikrim sonuçta içtiğimiz çayda %100 oranında su ama susuzluğu karşılıyormu hayır yada süt içerek hayatımızın su ihtiyacını karşılayabilirmiyiz bence hayır.
kundak fikrine gelince kendinize yapıldığını düşünün bakalım elleriniz ayaklarınız bağlı sırtüstü yatın ne hissedeceksiniz ben bu konuda herkesi kırdım ve izin vermedim kimseye lohusa yatağımda bağırıyodum bağlamayın çocuğumu diye 
yine belirtiyorum bunlar sadece benim fikirlerim yanlış yönlendirmek istemem kimseyi 
------------- SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 12:01
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 12:04
Yok süt yaparmış diye bulgur pilavı,komposto vs...Anam pulgur pilavını yedim valla bi yararını görmedim.Komposto zaten sevmem Ama ilk 6 ay ikizlerimi sadece anne sütü verdim.6 aydan sonra akşamları muhallebi verdim.Gündüz emzirdim ve ek gıda tabi....Ve benimkiler ikiz....yemedim ama süttümde vardı.9 ay emzirdim ikizleri....Ama su süt yaparmış buna katılıyorum.Bide strese falan girmeki sütün kaçmasın....
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 12:06
peki diyelim çocuğun burnu tıkandı..çözüm serum fizyolojik te ama nasıl uyguluyorsunuz..küçük bir enjektörle birkaç damla damlatarak mı?
nazal aspiratörlerden kullandınız mı?bunada diyorlar ki..burun içindeki küçük kıllarıda çektiği için burunun mikro organizmalara karşı koruma işlevi azalıyormuş?
gaz problemleri yaşarsam neyapacağım..normal gaz çıkarma yöntemlerini biliyorum...ama çok gazlı bir bebek olursa neyapacağım?
ve bizimki kış bebeği olacak.biz ısınmayı elektrikli ısıtıcı ile yapıyoruz..bunun havayı kuruttuğunu ve burun tıkanmalarına sebebp olacağını biliyorum...soğuk buhar makinası en güzeli...bu makinayı süreklimi çalıştıracağım? hadi olduda alamadım acaba ısıtıcı için özel bir aparat alıp önüne bir kapta su koyarak hava nemlendirmeye çalışmak yeterli olurmu?
------------- Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 12:11
hani ilk zamanlarda hep uyuyorlar ya..ben hala bu dönemdekileri tahayyül edebildiğim için sallama kısmını hiç düşünmemiştim...ama o yanlızlık çekme kısmına hak verebiliyorum...
abimin yeni kızı oldu...abim kucağından düşürmediği için annesi beşiğine yatırır yatırmaz hemen ağlamaya başlıyormuş...yanlızlık çekiyo tabi garibim...
|
Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 12:13
Mausem gelince cok degerli bilgilerimi sizinle paylasacagim   mause m olmayinca hizli olamiyorum.
------------- Sofra'ya buyurun...!
http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/
|
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 13:13
kızlar tecrubeli anneler şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
biz şuan kör cahil gibiyiz 
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 13:23
şimdiki aklım olsa ve ikinci çocuğum olsa sehada uyguladığım ve asla ikinciye yapmaycağım dediğim benim için çok önemli iki şey var şimdi aklıma gelen,şimöddik bunları yazam sonra devamını yazarım eşsssiiiiiiiiiiiiiz bilgilerim var sehanın yaramazlıkları tavan yapmış bi çocuk ve onun anasıyım ben
kesinlikle ama kesinlikle daha doğar doğmaz yatağına alıştırırım,seha yatağına çok geç alıştı şimdi ayrı odamız yok ama sizlerin imkanı varsa daha doğar doğmaz ayırın odayı ve yatağı,sakın duymam demeyin annelik öyle bi dürtüki inanın hı dese duyuyosunuz ,ve emzirdikten sonra kesinlikya yatağına koyar hiç başında beklemeden hemen çekilirdimki öyle uyusun ,inanın kıslar başta nasıl alışsa öyle oluyor,ben ne yaptım iben sehayı emzirirken uyumasını bekledim,seha hep meme emerken uyudu taaaa iki yaşında memeden kesilene kadar,sonra nemi oldu,sonra memeden kesmek zaten çok zor oldu onu bi tarafa bırakın kestikten sonra çocuğum uyuyamadı  bir hafta uykusuz kaldı dabahım köründe uyanıyor gece iki lere kadar başı düşüyodu ama uyuyamıyodu çünkü mememnin önünde uyumaya çok alışmıştı  şimdi benim bi daha çocuğum olsun kesinlikle ne sallamaya alıştırıcam ne memede uyumaya direk yatağına koyacam,benim için çok önemli ikinci konu,malesef dışl etkenler yüzünden seha 7 aylıkken ek gıdaya başladım  hala benim oğlum yemz içmez iştahsızlık sorunu var ve ben hep buna bağlıyorum  çünkü benim oğlum 1 yaşındaydı ve daha yeni çiğnemeyş öğrenmişti hatta öğrenmeye daha yeni yeni alışıyodubi yaşında  bu çok ama çok büyük bi hata idi,ben ikinci çocukta daha 4 aylıkkken hafif hafif tattırma yoluna gidecemki alışssın altıncı ayında ise kesinlikle ek gıdaya başlıcamki oda seha gibi cılız yemeyen bişey olmasın  çoık üzülüyorum buduruma inanın yazarken gözlerim doluyor 
yani bunlar benim acizane tavsiyelerim dediğim gibi asla yapmayacağım şeyler aklıma geldikçeyazarım 
------------- Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 14:16
sende sağol hilalcim...birde aklıma pişik ve pudra geldi...siz bebeklerinize pudra kullandınızmı...heryerde tavsiye edilmiyor..ama çevremde kullananlarda pişik sorunu yaşamıyor...bende kullansammı diye düşünüyorum...
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 14:31
pudra sulandirabiliyor ama krem kullanabilirsin. ben kizimda vucudu kurumasin diye bebekyagi da kullanmistim... hala duruyor... masaj yapiyorsun banyodan sonra guzel oluyor..
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 14:41
ilal Yazdı:
su?
|
aksama mausenin gelmesini bekleyemedim hazir cocuklar uyuyorken cok bilmislik yapayim dedim 
Dogum yaklastikca daha cok baski sanci hissedersin. Senin 5 haftan daha oldugunu dusunursek senin sancilarin doguma hazirlik sancilari. Asagiya dogru baski yerini hazirlamasindan dolayi. Hissediyorsun tabi ki. Hareket azalmalari da dedigin gibi yerinin dar geldiginden ve artik cikmak istemesinden dolayi 
Hansa'yi da Eymen'i de sımsıkı kundaga sarili verdiler hastane de. Bebekler cabuk alisiyorlar galiba. Eymen uyurken kollarini hareket ettirdigi icin ben sıkı olmamak kaydiyla hafif bir kundak yapiyorum. Inanmazsiniz burda bir tanidik cocugu simsıkı sarmis kundaga sonra da acilmasin diye ustune ip baglamis. Bu ayaklari duzgun olsun hikayesi bana da sacma geliyor. Eymen keske uyusa da kollarini serbest biraksam.. Bunu cok isterdim. Imkanin varsa sarma.
|
Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 14:55
ben de iki cocuk annesi olarak biseyler paylasmak istiyorum
ben kizimi cok bekledim dogdugunda adeta üstüne titredim ayagimda salladim gazi vardi ama ben doymuyor endisesiyle mama verdim daha beter gaz oldu ek gidaya cok zor basladim ... cok hareketli bir bebekti kucakta durmazdi ....gaz yapan yiyecekler sumu bumu derken ac kaldim ne yiyecegimi bilemiyordum cok yanlis canin ne istiyorsa onu yiyeceksin bence bazi bebekler cok gazli olur ve bazi lari uyumaz her bebek farkli bizler de farkliyiz sonucta...
oglumda eve gelir gelmez karar verdim ayagimda sallamadim onunda gazi vardi ama cok deyil belki de ben daha rahat oldugum icin o da cabuk atlatti bu dönemi gazi olan bebege masaj yapin sevin gözlerinin icine bakarak onu anladiginizi ve bunun gececegini anlatin dogru olan bu ama ben etrafimda cok görüyorum off bu cocuk cok gazli susmuyor sürekli bi panik telas bebek bunu hisseder sakin olun ki bebeginizde sakin olsun ben oglum da daha sakinim emzirdim ilk 6 hafta gaz sorunu yasadik ve gecti
meme de uyuma bizdede vardi ama ben baktim ki uyuyor agzina yalanci emzigi verip yatagina koydum ... bide her aksam ayni saatte koydum yataga bizim odadayken kendi kendine oynardi emzirirdim ve saat 8 de yataga birakirdim eger uyuyyorsa zaten isigi kapardim yok uyaniksa hafif isikta yatagina koyar cikardim simdi ablasiyla birlikte yatiyorlar ablasinin gece lambasi yok oda buna alisti her aksam bizde ayni islem bazen acele oldumu hissediyorlar zaten .... cok oldu galiba bence kisaca bi rutin en azindan aksamlari önemli
------------- http://www.glitterfy.com/">
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 15:01
Elif Hansa Yazdı:
ilal Yazdı:
su?
|
aksama mausenin gelmesini bekleyemedim hazir cocuklar uyuyorken cok bilmislik yapayim dedim 
Dogum yaklastikca daha cok baski sanci hissedersin. Senin 5 haftan daha oldugunu dusunursek senin sancilarin doguma hazirlik sancilari. Asagiya dogru baski yerini hazirlamasindan dolayi. Hissediyorsun tabi ki. Hareket azalmalari da dedigin gibi yerinin dar geldiginden ve artik cikmak istemesinden dolayi 
Hansa'yi da Eymen'i de sımsıkı kundaga sarili verdiler hastane de. Bebekler cabuk alisiyorlar galiba. Eymen uyurken kollarini hareket ettirdigi icin ben sıkı olmamak kaydiyla hafif bir kundak yapiyorum. Inanmazsiniz burda bir tanidik cocugu simsıkı sarmis kundaga sonra da acilmasin diye ustune ip baglamis. Bu ayaklari duzgun olsun hikayesi bana da sacma geliyor. Eymen keske uyusa da kollarini serbest biraksam.. Bunu cok isterdim. Imkanin varsa sarma. | valla ben kizima tam kundak yaptik cünkü cok gazi vardi kundaklayinca biraz sakin uyuyordu ama sonra sacmami acaba dedigim zaman da olmadi deyil oglumda eve gelen ebe yeni dogan bebegin biraz saridigi zaman kendini anne karninda gibi biraz daha güvenli hissettigini söylemisti kundak deyil ama kücük bebek battanesiyle sarip yatirirdim huysuz oldugunda ... yani üstünü örtme niyetiyle ama sarardim ...
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 15:06
ilk bebek konusunda sana katiliyorum. Elif Hansa hıh dese ucardim yanina, simdi oyle degil bu da dedigin gibi tecrubeden kaynaklaniyor. Elifin doymadigini ve ondan uyumadigini dusunerek ve o donemki bazi sıkıntılardan dolayi memeyi biraktim. Benim sıkıntımdan dolayi o da almak istememsiti herhalde simdi anliyorum.
Oysa simdi cok rahatim. Gaz yapan yiyeceklerde senin dedigin gibi. Gazoz bile iciyorum. Hamd olsun oyle cok sıkıntımız yok. Kizimda sunu yeme bunu yeme diye diye psikolojik baskilar yaptilar. Bizim kendimize yaptigimiz sıkıntı stres onlara geciyor ondan dolayi huzursuz oluyor. Bizde saniyoruz ya ya doymuyorlar ya gazi var. Emziriyorum, gazi cikmissa, uykusu yoksa, alti temizse ve bunlara ragmen aglamaya ve huzursuzluga devam ediyorsa o zaman anliyorum gercekten bir sıkıntısı var. O zaman ise koyuluyorum. 
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 15:09
begumfunda Yazdı:
Elif Hansa Yazdı:
ilal Yazdı:
su?
|
Hansa'yi da Eymen'i de sımsıkı kundaga sarili verdiler hastane de. Bebekler cabuk alisiyorlar galiba. Eymen uyurken kollarini hareket ettirdigi icin ben sıkı olmamak kaydiyla hafif bir kundak yapiyorum. Inanmazsiniz burda bir tanidik cocugu simsıkı sarmis kundaga sonra da acilmasin diye ustune ip baglamis. Bu ayaklari duzgun olsun hikayesi bana da sacma geliyor. Eymen keske uyusa da kollarini serbest biraksam.. Bunu cok isterdim. Imkanin varsa sarma. | valla ben kizima tam kundak yaptik cünkü cok gazi vardi kundaklayinca biraz sakin uyuyordu ama sonra sacmami acaba dedigim zaman da olmadi deyil oglumda eve gelen ebe yeni dogan bebegin biraz saridigi zaman kendini anne karninda gibi biraz daha güvenli hissettigini söylemisti kundak deyil ama kücük bebek battanesiyle sarip yatirirdim huysuz oldugunda ... yani üstünü örtme niyetiyle ama sarardim ... |
tamda benimde demek istedigim bu. rahat uyuyorlar. bende ayni senin gibi yapiyorum simdi. kucuk bebek battaniyesi ve sadece uyurken. bir nevi ustunu ortmekte oluyor bu zaten. onun disinda eller ayaklar hep disarda. 
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 15:42
yeşim iyi ki bu topici açmışsın çok sağol...
yazılanlardan şunu anlıyorum ki...rahat ve sakin olursam sanırım içgüdülerim ve bebeğim bana yardımcı olacak..
|
Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 16:28
ilal Yazdı:
su?
|
ilalcim sancılarını dikkate al canım çünkü şuan benim doğum yaptığım
haftanın içerisindesin.umarım olmaz ama erken doğumun habercisi
olabilir.bol bol dinlen 
yerinin dar gelmesi tabi hareketlerini kıstlar.hiç hareket etmemesi bi sorundur
benim bildiğim çok sıkı kundaklamak kalça çıkığına sebep oluyor.ben de
başta kundaklamadan yatıruıyordum tavsiyeyle yarım kundak yaptım baktım
daha rahat ve adaha derin uyuyor hep yarım kundak yaptım
sütünü sağanlar bilir.sütü ilk sağdığında önce berrak olmayan (sütlü)
su sonra biraz daha beyaz süt en sona da doyurucu yağlı süt
sağılır...allah öyle güzel yaratmış ki bebek önce susuzluğunu gideriyor
sonra sütünü içiyor en sona da sütün en yağlı kısmını içip dyum
sağlıyor...bu şartlarda dışarıdan vereceğin bir damla bile süt o
küçücük bedenine mikropların girmesine sebep olabilir
ben 5 , 5 aydan sonra güvenilir bir markanın küçük lt li sularını alarak kaynatmadan verdim
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 16:32
benim çalışan annelere bi tavsiyem olacak zira ben erken doğum yaptığım için doğum öncesi iznimi kullanamamıştım.tavsiiyem doğum öncesi iznin hepsi olmasa da bir kısmını alaıp dinlenerek geçirmeniz.
aklınıza gelecek bütün yorucu işlerden uzak durun.(ben doğumdan bir gün önce tam dört saat boyunca çarşı pazar dolaşmıştım.aynı günün akşamında bütün kişisel temizliğimi kendim yapmıştım hele buna çok pişmanım )
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 16:50
Arkadaşlar doğumdan sonra ilk gelen süte kolastrum adı verilir.ve en yararlı süttür.Çocuğa adeta aşı görevi yapar....
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 16:56
hilal Yazdı:
şimdiki aklım olsa ve ikinci çocuğum olsa sehada uyguladığım ve asla ikinciye yapmaycağım dediğim benim için çok önemli iki şey var şimdi aklıma gelen,şimöddik bunları yazam sonra devamını yazarım eşsssiiiiiiiiiiiiiz bilgilerim var sehanın yaramazlıkları tavan yapmış bi çocuk ve onun anasıyım ben
kesinlikle ama kesinlikle daha doğar doğmaz yatağına alıştırırım,seha yatağına çok geç alıştı şimdi ayrı odamız yok ama sizlerin imkanı varsa daha doğar doğmaz ayırın odayı ve yatağı,sakın duymam demeyin annelik öyle bi dürtüki inanın hı dese duyuyosunuz ,ve emzirdikten sonra kesinlikya yatağına koyar hiç başında beklemeden hemen çekilirdimki öyle uyusun ,inanın kıslar başta nasıl alışsa öyle oluyor,ben ne yaptım iben sehayı emzirirken uyumasını bekledim,seha hep meme emerken uyudu taaaa iki yaşında memeden kesilene kadar,sonra nemi oldu,sonra memeden kesmek zaten çok zor oldu onu bi tarafa bırakın kestikten sonra çocuğum uyuyamadı  bir hafta uykusuz kaldı dabahım köründe uyanıyor gece iki lere kadar başı düşüyodu ama uyuyamıyodu çünkü mememnin önünde uyumaya çok alışmıştı  şimdi benim bi daha çocuğum olsun kesinlikle ne sallamaya alıştırıcam ne memede uyumaya direk yatağına koyacam,benim için çok önemli ikinci konu,malesef dışl etkenler yüzünden seha 7 aylıkken ek gıdaya başladım  hala benim oğlum yemz içmez iştahsızlık sorunu var ve ben hep buna bağlıyorum  çünkü benim oğlum 1 yaşındaydı ve daha yeni çiğnemeyş öğrenmişti hatta öğrenmeye daha yeni yeni alışıyodubi yaşında  bu çok ama çok büyük bi hata idi,ben ikinci çocukta daha 4 aylıkkken hafif hafif tattırma yoluna gidecemki alışssın altıncı ayında ise kesinlikle ek gıdaya başlıcamki oda seha gibi cılız yemeyen bişey olmasın  çoık üzülüyorum buduruma inanın yazarken gözlerim doluyor 
yani bunlar benim acizane tavsiyelerim dediğim gibi asla yapmayacağım şeyler aklıma geldikçeyazarım  |
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 17:01
Hiç kaşık çatal almadım ellerinden.Kendileri çatalı kullanıyor tabi kolluyorum batırmasınlar diye..Annem kızıyor öteye beriye döküyorlar diye ama ne kadar erken öğrenirseler o kadar iyi...Bende dedimki anneme "anne bizim 40lık(en küçük kardeşim bu sene 4.sınıfa gidiyor) bu seneye kadar kendi yemiyordu yemeğini.Ayakkabı bağcıklarını bile sen bağladın....Ne oldu??? Kazık kadar oldu daha bu sene kendi yiyor yemeğini....Kendine güvensiz olmamaları için özgür bırakın ama gözünüz üstlerinde olsun...  sonra zeytinyağı tenekesini devirip mutfak batabilir Şekil-A ARDA   
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 17:04
ilal Yazdı:
yeşim iyi ki bu topici açmışsın çok sağol...
yazılanlardan şunu anlıyorum ki...rahat ve sakin olursam sanırım içgüdülerim ve bebeğim bana yardımcı olacak..
|
Evet canım aynen öyle  Kendini kasar ve strese girersen çocuk hissediyor ve daha çok ağlıyor.Gülümse,dokun ona ve konuş....Şimdi bile karnını elleyerek konuşabilirsin.Emin ol tekmeleriyle sana "duyuyorum" diyecek.Bak şimdi doğmadan hikaye oku ona...O çocuğu sakinleştiriyor 
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 17:05
Bak ben şidi doğursam daha rahat olurum çünkü tecrübe ettim.Ama doğuramam malum ben çifter yumurtluyom
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 17:34
konuşuyorum sürekli hatta ninni bile söylüyorum şimdiden...
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 22:12
Kızlar Kadir Bey bebeğin anne karnında duymadığını algılamasının doğumdan sonra nefes alıp vermeyle başladığını söylüyor haberiniz olsun yani bence ninnileri kendinize söylüyorsunuz   
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 22:13
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11474 - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11474
buyruuun 
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 22:33
National Geographic bizi kandırıp durdu yani şimdi değil mi:)))
|
Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 22:39
böyle bir topiği açtığınız için gerçekten teşekkürler biz acemi annelere ışık tutuyorsunuz  
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 22:39
valla benim kizim karnimdayken de sevmezdi hakan altunu hala sevmez karnimdayken onun sarkisi cikinca cok rahatsiz olurdu simdi bile hayiiiii diyo neden bilmem halbuki ben arada bi dinlerim ama artik o yokken bence duyoyorlar
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 22:40
İlal sorduklarından sana birkaçını cevaplamak isterim canım. Nil çok gazlıydı ve bacak masajı öğrendiğim için çok rahattım canım.
Bebeğe rutin banyo ve uyku düzeni oluştur canım. Böylece uyku alışkanlığını kolay kazandırırsın.
Yatağını en fazla 5-6 aylıkken ayır ki ileride bağımlılığı fazla olmasın ve uykusunu düzene sokman açısından çok rahat edersin.
Emzik kullandım ve açıkçası rahat ettim. Hastanede götürmüştüm bir kaç kez hemen aldı sonra bir ay vermedim. Ama ilk verdiğim anda hemen alıverdi. Geçen hafta da emziği bıraktık. Aaaa bu arada emziği sadece 9-10 ay tüm gün sonrasında sadece akşamları uyurken verdim. Yavaş yavaş bırakmaya alıştırdım. Aslında sana anlatacağım çok şey var aslında ama zaman olmadı.
Bir akşam kapını çalacağım ben senin. Bak yarın gelirsem şaşma. Ama kuzum yarın kusmazsa tüm gün  Bugün de iki kez kustu.
|
Mesajı Yazan: esra2901
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 22:41
yeşimcm ne güsel düşünmüşsün bende şimdiden okuyorum geliştiriyorum kendimi sizin sayenizde tatlı annişler
|
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2008 Saat 22:45
Anne adaylarına en ama eeeeeen çok tavsiye edeceğim kitap başucu kitabı bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler ve çocuğunuz büyürken sizi neler bekler adlı iki kitap. Bir de doğum öncesinde bebeğinizi beklerken sizi neler bekler kitabı. Bunların üçü de bende var ve gerçekten sorduğum her ama heeeer sorunun cevabını bulabiliyorummm
|
Mesajı Yazan: iremnur
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 01:27
yeşimcim bu topik gerçekten çok faydalı olacak bende anne adaylarına bir kaç tavsiye vermek istiyorum arkadaşların dediği gibi bende ek gıdaya geç başladım annemin tüm ısrarlarına rağmen ne oldu kızım iki yaşında hala yemek seçiyo mesela et tavuk yiyemiyo bi daha doğurursam kesinlikle erken başlarım ek gıdaya vee aklıma gelen başka bir konu da doğumdan önce bol bol gezin ve uyuyun ben bol gezdim ve uyudum ama kış bebeği olduğu için 2 ay dışarı çıkamadım tüm anne adaylarına sorunsuz bir hamilelik ve sorunsuz annelik diliyorum
------------- http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 09:59
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 12:03
Evet canım aynen öyle   benim doktorum söylemişti bunlar hikaye diye   
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 12:28
Ben ısrarla bizleri duyduklarını,hissettiklerini düşünüyorum
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 12:32
yeşim Yazdı:
Ben ısrarla bizleri duyduklarını,hissettiklerini düşünüyorum |
bende öyle düşünüyorum...geçen gün dişim ağrıyıp soğuk terler döktüğümde kızımda ilginç bir şiddetle hareket etmeye başladı...fakat onunla konuştuğumda sakinleşti sanki....
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 12:33
yeşim Yazdı:
Ben ısrarla bizleri duyduklarını,hissettiklerini düşünüyorum |
Celiskili bir konu. Niye derseniz eger bizi duymuyor ve hissetmiyorlarsa neden karnimizda onlari sevdigimiz oksadigimiz zaman tepki veriyorlardi? Ya da neden konustugumuz zaman tepki veriyorlardi. Anne karnindaki bir bebegin tekme den baska bir yanit veremeyecegini gore.... Biz konustugumuz sevdigimiz zaman boyle tepki verecekler normal olarak... Eger hissedip duymasalar tepki vermezler degil mi?
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 12:36
nesibe...zeytinyağlı kulak çubuğunu nasıl dokunduruyorsun...hafif içeriye doğru itiyormusun?
30. günde bana da lazım olacak heralde:)
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 12:42
ilal Yazdı:
nesibe...zeytinyağlı kulak çubuğunu nasıl dokunduruyorsun...hafif içeriye doğru itiyormusun?
|
evet az bisey iceri itiyorsun, fitille de ayni islemi uygulayabilirsin... kizimda cok kullandim o yontemi. cubuk bitmis olunca mecbur birsekilde baska bir yontem bulmalisin o yuzden ben fitille de denedim. fitil zaten yagli herhangi bir zarari olmuyor ayni isi yapiyorsun sonucta. cubukta yagli, fitilde...
|
Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 13:09
Cevabım İlal'e ;kundaklama sanıldığının aksine kalça çıkığına yol açıyormuş,bağladığınız gibi kalıyormuş,sakın kundaklamayın dedi dr. Üstelik ben doğumsal kalça kıçığı ile kundaklamanın da etkisiyle, tedavi edilmiş olsa bile,30 yaşında yine bu rahatsızlığın sonuçlarını farklı boyutlarda yaşıyorum.
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 13:25
Buyuklerimiz aslinda bildiklerini degil onlarda kendi buyuklerinden duyduklarini ve gordukleriniz bize dogru gibi aktariyorlar. Halbuki dogru bildiklerinden degil, oyle gorduklerinden onlara da oyle yaptirildigindan... Degil mi?
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 14:22
Elif Hansa Yazdı:
ilal Yazdı:
|
evet az bisey iceri itiyorsun, fitille de ayni islemi uygulayabilirsin... kizimda cok kullandim o yontemi. cubuk bitmis olunca mecbur birsekilde baska bir yontem bulmalisin o yuzden ben fitille de denedim. fitil zaten yagli herhangi bir zarari olmuyor ayni isi yapiyorsun sonucta. cubukta yagli, fitilde... |
ne için yapılıyo bu 
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 14:46
zor kaka yapıldığında yapılıyomuş..nesibe kadir beye bir soru sormuşta orda okudum...orayı karıştırmayayım diye geldim burda sordum
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 14:48
ezo.ege Yazdı:
Elif Hansa Yazdı:
ilal Yazdı:
|
evet az bisey iceri itiyorsun, fitille de ayni islemi uygulayabilirsin... kizimda cok kullandim o yontemi. cubuk bitmis olunca mecbur birsekilde baska bir yontem bulmalisin o yuzden ben fitille de denedim. fitil zaten yagli herhangi bir zarari olmuyor ayni isi yapiyorsun sonucta. cubukta yagli, fitilde... |
ne için yapılıyo bu  |
hem bebeklerin zor kaka yaptiklarinda yada kabiz olduklarinda yapiliyor. bizimki kabiz degilmis zor kaka yapiyormus, daha dogrusu ikinmayi ogreniyormus bu ogrenme devresinde makatini da sıktıgı icin kaka yapamiyormus. cikardigi kaka zaten yumusak nasil kabiz olsun ki dimi yani 
|
Mesajı Yazan: FİNCAN34
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2008 Saat 21:48
bencede cok faıdelı konu açmış yeşım teşekkurler yeşım ben aslında erken dogum yaptıgım ıcın şunu derım hamılelıgınızı oncelıkle doya doya yaşayım bende 7.8.9.+yok bu ıcımde kaldı sızler guzel yaşayın bende 2,inş bende şu taraftarıyım bebeklerınızı yattıgınız yerden veya yatagınızda emzırmeyın ben kızımı hep oturrak emzırıp yatagına koydum şuan kendı yatagında yatıyor yengem 4 yaşında yegenım aralarında yatıyormuş anne kendı yatagımda korkuyorum dıyormuş inş boyle sorun yaşamam kızımda bırde emzırmekte ısrarlı olun ben 3 ay sagdım verdım yıldım artık sagmıyacam annededım cunku 2.3 damla gelıyordu sutum maglum emmeyınce sutcogalmıyor annem ısrarla cenesının kuvvetlenmesını bekledı ve bırgun3 ay sonunda emzırdım 20 ay keşke 24 olsaydı saglık sorunum ıcın olmadı bırde dısıplın yapın her ıstedıgını elıne verıpte şımartmayın ben yapamadım ama eşım ısrarla yaptı ve kesınlıkle cok sevıyor ve cokta guzel dınlıyor bemden bu kadar aklıma geldıkce paylaşımdan yanayım
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2008 Saat 19:05
şu emzirme konusunda benim de tavsiyelerim olacak
kesinlikle ama kesinlikle emzirmek için ısrarcı olun.sütüm yok bebek emmiyor sütüm yok mama vereyim demeyin
inanın ben emzirdiysem herkes yapabilir. bütün olumsuzluklar ben de vardı
erken doğum olması sezeryan olması oğlumun memeyi arama ve emme refleksinin tam olmaması bebek aç deyip bir kutu mamanın önüme konulması ve arkadaşlar benim göğüs ucum yok
bütün bunlara rağmen istekle ısrarla deneme yanılma yöntemiyle hep emzirmeye çalıştım. tam 5,5 ay sadece emzirdim bu süre içinde kaç kere emmeyi reddetti ama yılmadım.oğlum onbir aylıkken bıraktı tamemen emmeyi
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2008 Saat 19:09
ayrıca emzirmek mama vermekten daha kolay her an sıcak taze süt hazır oluyor
öbür türlü bebek mama beklerken sabırsızca ev ahalinin eli ayağına dolaşıyor biri mamayı hazırlar diğeri bebeği pışpışlar mama sıcak olur soğutmaya çalışılır bu arada bebeğin sesi ayyuka çıkar her beslenme saatinde hehen hemen aynı terane
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2008 Saat 23:22
oğlum memeyi aramıyor emmesi zayıf demiştim ya nasıl güçlendirdik onu anlatayım
yalancı emzikle üst damağını uyarıp bir iki emdikten sonra ağzının kenarından çay kaşığıyla ya da şırıngayla sağdığım kendi sütümden damlattım. yavaş yavaş bizim sıpa emdikçe karnının doyduğunu anladı.emmesi güçlenmişti hafiften arayışlara da girmişti ama bu sefer de bende beebğimin ağzına koyabileceğim memebaşı yok.
silikon göğüs koruyucuları hem çok büyük hem de çok sert geldi ayrıca şekli de hiç göğüs başına benzemiyordu.
ben habire işaret ve orta parmaklarımı kullanarak göğüs ucumu sıkıp bebeğimin ağzına yerleştirmeye çalışıyordum. sonra halen arkasından dua ettiğim o hemşire geldi.canımı çok yaktı ama gerçekten allah razı olsun ondan. baş ve işaret parmaklarıyla göğüs ucumu sıkıp bebeğin ağzına yerleştirmesi bir oldu.
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2008 Saat 11:12
Allah yardim etmis gulum. var ya bu bebekler az degil ha ac kalamayacagi anlamistir bakti bir iki de sut geliyor mecbur emecek
ama anlamadigim sey meme ucu nasil olmaz? az ya da cok vardir, bebeginin alamayacagi kadar kucukmuyud yoksa hic mi yoktu? 
|
Mesajı Yazan: yeliz
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2008 Saat 11:36
ben de bişeyler yazmak istiyorum öncelkle diğer arkadaşların da dedği gibi emzirmekten sakın yılmayın ve emzirin ben son 10 güne kadar sadece anne sütü verdim ama nasıl oldu bir de bana sorun benim sıpa 2.5 aylıkken birden meme almayı reddetti çığlık kıyamet ağladı ne denediysek olmadı önceleri sağıp biberonla verdim ama bu beni çok üzdü sonra faekettimki ufaklık uykuda emiyor mememyi ben de önce ayğımda sallaım uyuyttum ardından memmyi verdim oysa sallamaya çok karşıydım ama emmesi için mecburdum ve 6 aya kadar böyle devam etti şimdi ek besinlere başladık tabi onu da zor yiyoruz ama aralarda memyi de veriyorum ve oğlum bırakana kadar mmemyi asla bırajkmıcam.
bu arada büyüklerin söyledikleri çocuk doymuyor laflarına sakın aldırmayın kakası yumuşak ve sarıysa sa sadece anne sütüne devam su bile vermeyin 
|
Mesajı Yazan: yeliz
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2008 Saat 11:38
nesibecim bu arda bazı kadınların hiç mem ucu olmuyor gittiğim hastanede hemşireler doğum öncesi annelere meme ucunu çıkartmak için ders bile verdi ordan biliyorum. tabi bazı bebkler emmek ister uç bulamaz benimki de herşeyi buldu ama emmek istemiyor ..
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2008 Saat 11:58
ilginc... ilk defa duyuyorum ben...
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2008 Saat 12:57
nesibecim göğüs ucu var ama öyle bebeğin ağğzına göre değil
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2008 Saat 14:08
anladim. benim de kucuk zaten ama o kadar dedigin gibi degil. emebiliyor yine de elhd..
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2008 Saat 14:46
kızlarrrrr bi ömürsünüz valla....
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2008 Saat 15:59
elhd...
|
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 13:21
kızlar yeni bilgilerinizi bekliyoruz
------------- Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
|
Mesajı Yazan: nuriyeugur
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 13:30
benim ablam da emzik vermedi. daha doğrusu verdi de tutmadı hiç emziği. inşallah benimki de tutmaz. çocukların kişiliği küçükken gelişmeye başlıyor. ve emzik çocukların psikolojilerini bozuyor bence. düşünün. çocuk emiyor ama hiçbişey gelmiyor çok sinir bir durum. ben alıştırmayı düşünmüyorum. ama kısmet işi...
|
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 14:35
Mesajı Yazan: nuriyeugur
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 14:40
sizlerin en çok bebek doğduktan sonra keşke şöyle yapmasaydım ya da keşke şöyle yapsaydım dedikleriniz neler. bizlere en çok tavsiye edebileceğiniz şeyler yani. tecrübelerinizden faydalanmak isteriz.
|
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 11:02
aklıma bişi gelmiyo şimdi ama neyle karşılaşacağımı bilmiyom doğrusu elim ayağıa çok dolanıcak bundan eminim 
|
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 16:05
nuriyeugur Yazdı:
benim ablam da emzik vermedi. daha doğrusu verdi de tutmadı hiç emziği. inşallah benimki de tutmaz. çocukların kişiliği küçükken gelişmeye başlıyor. ve emzik çocukların psikolojilerini bozuyor bence. düşünün. çocuk emiyor ama hiçbişey gelmiyor çok sinir bir durum. ben alıştırmayı düşünmüyorum. ama kısmet işi... |
emziğe bende karşıydım..hiç düşünmüyordum bile...fakat kızım doğupta emme refleksinin onu nasıl rahatlattığını görünce üstünede okuduklarım eklenince emziğe karar kıldım..aynı zamanda bir kurtarıcı,canhıraş bağırmalarına karşı çaresizlik içinde üzüleceğime emzikle onu da rahatlatıyorum,kendimide...
fakat tutkuyla bağlanmaması için genelde uyumadan önce ,dışarda iken ve çığlıkçığlığa ağladığı anlarda veriyorum...
ama şu dişlerimiz kaşınmaya başlasın vermeyi düşünmüyorum
|
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 16:26
gelelim benim üç aylık tecrübeme....
doğduğunda eşime hastane marketi yenidoğan bezi diye 3 numara bezi kakalamışlar,doğumhanedede ebeler o bezi bağlamamış gazlı bez koymuşlar...odaya çıkınca kayınvalidem ben uyurken merak edip bakmamış ve mekonyum kızımın göbeğine bulaşmış...
kızımın ağlamasıyla kayınvalidemi ben uyarmasam hiç bakmayacak altına ah hareket edebilsem kalkıp bakacağım:)
ve 2-3 gün sonra göbek bağının altında hafif bir iltihaplanma gördüm...oturdum hüngür hüngür ağladım...sağlık ocağından teramicin yazdılar iki günde geçti allaha şükür. bir problem yok şimdi...diyeceğim o ki...bebek odaya gelince altını kontrol ettirin....
ilk günler çok rahat emiyor,uyuyor,ihtiyaçlarını gideriyor....
biz 4.haftada bir hafta süren bir gaz sıkıntısı yaşadık benim hatammış...hava soğuk olsada beni sıcaklar bastığı için ben ince bir penyeyle dolaşıyordum...bazen terliksiz gezdiğim oluyordu...kızımın gazı benim bu özensizliğimden kaynaklanıyormuş...yani...bebeğiniz için kendinize dikkat edin terliksiz çıkmayın:)
gaz yapan yiyecekleri önceleri yemedim daha sonra azar azar yemeye başladım...zaten şimdi gözünü kırpsa gazını çıkarabildiği için(maşallah) daha rahatım....
benim farkettiğim şu ki ve birçok yerde de okudum ..ilk 5 dakika gelen süt karbonhidrattan zengin olduğu için bebeğin uykusunu getiriyormuş..tokluk hissi veren daha yoğun olan son kısımmış.nitekim eylül biraz emerdi uyuyakalırdı...bende uyudu diye yerine koyardım...10 dakika sonra ağlayarak uyanırdı..altını aç,gazına bak,yeniden emzir derken uykusunu açar saatlerce uyutmaya çalışırdım...acaba bir sorunumu var diye kafayı patlatırdım.fakat o ilk uyumada ben biraz kolumda bekletim,yanağını çenesinin altını gıdıklayıp uyarmaya başlayınca yeniden memeye saldırıp uzun uzun emmeye doyduğundada uyayarak memeyi bırakmaya başladı...gazını çıkartmak için omzuma aldığımdada eskisi gibi uyanmak yerine uykuya devam etmeye başladı. bunu bir göndereyim
|
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 16:36
kimi yerde diyorki 15dak bir gögüsten 15 dakika diğer gögüsten emzirin diye....gaz yaparmış
ben apışıp kalmıştım yazılanlardan dolayı...fakat en güzeli bebek nekadar istiyorsa emsin...doyduğunda bırakıyor,uyuyor birşeyler yapıyor...gazı olacaksa oluyor zaten:)
eylül ilk günlerde bazen 45 dakika bırakmazdı,beni...yorulurdum belim ağrırdı...zorla çekip yerine yatırsam hemen kalkardı....
kucağa alıştırmayın diyorlarya..alışssın..fırsat buldukça alın kucağınıza büyünce sanki kucaktamı yaşayacak...ben bir dönem bütün olmuştum eylülle ille kucağımda olacaktı..büyükler insanın gözünü korkutuyor bazen...şimdi sürekli kucağımda olmak istemiyor...fakat o bütünleşme çok özel ve muhteşem keyfini çıkarın bol bol bu fotolar hep kucağımda

|
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 16:41
ayakta sallama ya gelince geceleri pek problem yaşamıyoruzda gündüzleri bazen uyutmakta zorlanıyorum...genelde uyku saatini kaçırdığımız zamanlar ve gezmeye gitmişsek farklı bir evdeysek sallamak zorunda kalıyorum...hoş ondada zaten tilki uykusunda oluyor...eğer ki uyutabiliyorsanız sallamayın...gerçekten yorucu....
uyutma konusuna gelince...biz genelde evde yanlız olduğumuz için eylül sesli ortamlarda uyumakta güçlük çekiyor kapı gıcırtısına bile uyanıyor...varsa imkanınız sesten etkilenmemesine alıştırın...eylül uyuyunca odanın kapısını açıp kapatmak büyük özen istiyor...kapıda inadına gıcırdıyor
|
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 16:48
ilk günlerde yakın çevrenizden mutlaka yardım isteyin...emzirmek,geceleri bölünen uykular,doğumun verdiği bir rehavet insanın enerjisi çok düşük oluyor...
evişi-yemek yapma derdi de olduğu için ben önceleri çok zorlandım...yemek yapamadığım,ekmek almaya gidemediğim için gün boyu aç kaldığım zamanlarda oldu...kayınvalidemde geldiğinde''sen işleri yap ben başında beklerim'' dediği için kalakalmıştım öyle..çekinmeyin ve yapılması gerekenleri yaptırın...sizde fırsat buldukça bebeğinizle beraber uyuyun yada dinlendiren aktiviteler yapın..belli bir zaman sonra değişen uyku düzeninede alışıp kendinizi süper anne olarak hissediyorsunuz:)ben birde eskilerin epiştirme dedikleri olayı öğrendim...sırtına bağlama ama öyle rastgele değil..bebeğin karnı ile sizin sırtınız bütünleşiyor,hem çok güzel gaz çıkarıyor hemde bebeğiniz sizinle iken tüm işleri,tatlıları,börekleri ,yemekleri rahatça yapıyorsunuz...
nekadar çok dinlenme okadar çok süt demek...
|
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 18:50
aklıma geldikçe yazıyorum..
ilk günlerde alt temizliğini ılık su ile yapın yada yenidoğanlar için ıslak mendiller var...çok hassas oldukları için pişik oluyor....
|
Mesajı Yazan: nurtenboz
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 19:02
yeşim Yazdı:
Şimdiki aklım olsa ikizleri asla ayağımda sallamaya alıştırmazdım.Gerçi benimki istisnai bir durum çünkü bilindiği üzere ikizlerim var ve birini emzirirken diğeri ağladığında onu ayağımda sallamak durumunda kaldım.Ama ben pişmanım |
yeşimcim bu tavsiyen benim için iyi oldu canım.bu arada seni de kutluyorum. iki işi birden yapmışsın birini emizirirken diğerini ayağında sallamışsın büyük bir başarı ben hayatta yapamam galiba...ben halen ikizler doğunca onları nasıl emizireceğimi düşünüyorum.ama her güzelliğin bir zorluğu vardır diye düşünmeden edemiyorum.ne yapalım alışmak zorundayız.
------------- selinim, yaşam kaynağım....
|
Mesajı Yazan: nurtenboz
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2009 Saat 19:09
nuriyeugur Yazdı:
benim ablam da emzik vermedi. daha doğrusu verdi de tutmadı hiç emziği. inşallah benimki de tutmaz. çocukların kişiliği küçükken gelişmeye başlıyor. ve emzik çocukların psikolojilerini bozuyor bence. düşünün. çocuk emiyor ama hiçbişey gelmiyor çok sinir bir durum. ben alıştırmayı düşünmüyorum. ama kısmet işi... |
ben de ilk etapta emzik vermeme konusunda kararlıydım.ama malesef kızım beni o kadar bezdirdi ki başka çarem kalmadı.ikinci ayda emziye alıştırdım ve o kadar rahatladım ki elim ayağım oldu.bencilce bir şey emzik kullanmak ama anne rahatı için şart diyorum.kızım 3 ay kullandı kendi kendine bıraktı keşke bir süre daha kullansaydı diyordum.ikizlerim doğduğunda ilk yapacağım şey emziğe alıştırmak olcak 
------------- selinim, yaşam kaynağım....
|
|