Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İshal

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11658
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 17:38

Konu: İshal
Mesajı Yazan: nergis
Konu: İshal
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2008 Saat 12:08
Dr.Bey iyigünler öncelikle şunu belirtmeden soruma geçmek istemiyorum iyiki varsınız dr bey

2,5 yaşındaki oğlum perşembe günü kusma başladı zaten iştahsız bir çoçuk tamamen iştahsızlandı halsizlik ve akabiyetinde ishal oldu cuma akşamı dr götürdüm bize sadece kusma için ve ishal için bir ilaç yazıp gönderdi. kusmamız kesildi fakat halen ishaliz, ishaliz derken günde 3 kere fakat çok sıvı ve sarı renkte halen virüs devam ediyormu sizce veya tekrardan dr götürmem gerekirmi.verdiği ilaçları devam etmem gerekirmi
saygılarımla;

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2008 Saat 12:39
Sizin ishal, virutik ishallere benzemiyor, ilaç gereksiz, sıvısını bol verin, kendiliğinden geçer.

Mesajı Yazan: hacizade
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2008 Saat 11:06
Doktor beycim;

Bir arkadasimin cocugu da ishal olmus,bakteri demisler.antibiyotik ve barsak duzenleyici ilac vermis anadolu hekimi.1bucuk aylik erkek bebek; anne sutu aliyor ancak su an meme de cok zor aliyor.Istahsiz keyifsiz, surekli agliyor. Forumda ishalle ilgili diger msjlari okudum. Bazilarina ilacsiz bazilarina bact..im'le tedavi onermissiniz. Bize ne oneririsiniz?

Gecenlerde de (ishalden cok once)atessiz hafif nezleli bir oksuruk baslamis.Ventolin peditus taylol ve antibiotik ne bulmuslarsa vermisler.Bu yasta balli limon verilmez herhalde, serum fiz.le burnunu aciyor. Ilaclari almiyoruz herhalde?! Oksuruk icin yapilicak birsey var mi?

Tesekkurler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2008 Saat 12:39
Bütün bu ilaçaları veriyorlar korkmuyorlar , ama limonlu baldan korkuyorlar...Pes doğrusu, o kadar yazdık, Peditus ile Taylol aynı ilaçlardır, çocuğu zehirleyecekler.Ventolin bu yaşlarda çarpıntı ve ellerde titremeler yapar, son derecede tehlikeli işler yapıyorlar.
İshal diyebilmek için o yaşta bir bebeğin 7-8 defa su gibi kaka yapması gerekir.Sadece serum fiz kullansınlar.Anne sütü gerisini halleder.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat