parmak uçları neden soyulur ?
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11663
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 06:37
Konu: parmak uçları neden soyulur ?
Mesajı Yazan: utkuş
Konu: parmak uçları neden soyulur ?
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2008 Saat 13:49
merhaba,oğlum 17 aylık ve önce elleri şimdi ise ayak parmak uçları soyuluyor,kabuk bağlıyor.acaba vücudunda herhangi bir eksiklik mi var (vitamin,demir vb.),yoksa giydiği çorap,ayakkabı,panduftan olabilir mi ? malum kış ayı soğuk ve üstünü de örttürmüyor.dolayısıyla çorapla da yatıyor.evde artık panduf giydirmiyorum ama çalışıyorum ve babaannesi yün çorap vb.giydiriyor.ne önerirsiniz,nasıl bir yol izleyelim ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2008 Saat 14:18
Tedavi edilmeyen "Kızıl" hastalığının sonrasında görülür, ama sizin çocuk o yaş grubuna girmiyor. Bu yaşlarda, daha ziyade deri dökülmesine bağlıdır, el ve ayak içlerini banyodan sonra iyi keseleyin, geçer.
|
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2008 Saat 14:22
TEŞEKKÜR EDERİM ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE CEVAP ALDIM. :)
PEKİ AYAKKABI,ÇORAP KONUSUNDA HERHANGİ BİR SINIRLAMA GETİRMELİ MİYİZ ? SENTETİK-NAYLON KARIŞIM HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ? KESELETMEZSE BİR KREM TAVSİYENİZ VAR MI ?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2008 Saat 14:31
Çorap bir sebep değil, ancak kapalı kalmaktan dolayı deri birikmesi olabilir. Kremlerle halledemezsiniz. Çorap cinsinin önemi yok.Keseletmezse, eliniz ile kir çıkarır gibi ovalayarakta yapabilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 17 Kas 2008 Saat 14:34
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN.AKŞAM GİDİNCE DENİYCEM DEDİKLERİNİZİ.HIZLI CEVAPLAR İÇİNDE AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM,KOLAY GELSİN.
|
|