Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hasta ve yediremiyorum

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11693
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 01:27

Konu: hasta ve yediremiyorum
Mesajı Yazan: candyy
Konu: hasta ve yediremiyorum
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2008 Saat 13:57
Selam hocam.Kızım 10,5 aylık oldu.72,5 cm ve 8800 gram.Anne sütüyle besleniyor.Günlük çok az peynir,yumurta,2 kaşık yoğurt ve 1-2 kaşık çorba ancak yiyordu. Ek gıdayı sevmiyor ama anne sütünü severek  alıyor diye takmamaya çalışıyordum.Şimdi grip ve öksürük oldu. Forza,sekrol ve ventolin+serum ile buhar veriyoruz.Aşırı iştahsız. Ağzını hiç açmıyor.Israr edince ağlıyor. O yemedikçe ben kahroluyorum.
1-Hastalık zaten az olan iştahını iyice kapatmış olabilir mi? Anne sütünü seviyordu ama şimdi onu bile istemiyor. Emdikten sonra 5 saat aç duruyor ve yine birşey yemiyor.5 saat çok değil mi?
2- Son ay 100 gram aldı diye doktor sipraktin vermişti.Yan etkilerinden korkup vermedim.Siz içirmemi tavsiye edermisiniz?
3- Bir de doktor hergün etli birşeyler yesin dedi ama yediremiyorum.Gelişimi geri kalır mı?
Teşekkür ederim..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2008 Saat 16:02
1.5cm. boy ve 100g. ağırlık fazlası var, 11 aylık gibi, Hasta bile olsa herzaman anne sütü alması daha yararlıdır. Anne sütü yetmezse ilave besinlere geçebilirsiniz.
Hastalıklar, tabiiki iştahı kapatır ama geçicidir. Sakın "Forza" yı kullanmayın, sekrolde bir işe yaramaz..ama en azından zararsızdır.
Sipraktine gerek yok, hele öksürük varken sakın kullanmayın.
Et yemesi kansızlığa karşı bir tedbir,yerse iyi olur, dolma içi veya kıymalı sebzelerde aynı işi görür.

Mesajı Yazan: candyy
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2008 Saat 14:01
İyi günler.Kızım 1 hafta sonra 1 yaşını bitiriyor.8.ayda ilk dişi çıktı.Şu an 2 ön altta ,bir de üstte 3 dişi var. 4.diş 1-1,5 aydan beri damağa çok yakında görünüyor ama henüz çıkmadı.Dün gece tam dişin çıkacağı yerde diş gibi, mercimek büyüklüğünde bir et parçası gördük.Diş gibi damaktan aşağı sallanmış.Elimle dokunduğumda yumuşak ve dokununca kızım ağlamıyor.Herhangi bir huzursuzluğu yok.Bu durum normal mi,mikrop kapmış ya da çarpmış vs.olabilirmi? Doktor muayenesi gerekir mi? Teşekkürler..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2008 Saat 16:31
Bazen diş çıkarken, önündeki et parçasını ileriye doğru iter. Merak etmeyin, o et parçası kendiliğinden küçülecek. Şu anda ısırırsa, ağrı yapabilir. Bir önemi yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat