Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oglumun gelisimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11786
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 00:40

Konu: oglumun gelisimi
Mesajı Yazan: sedacan
Konu: oglumun gelisimi
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2008 Saat 17:01
iyi aksamlar doktor bey,

oglum 08.05.08 dogumlu dogum kılosu 3940 boy 53 cm bas cevresı 37
18.10.08 degerlerı                       kilosu 7125 boy 64 cm bas cevresı 44
22.11.08 degerlerı                       kılosu 7585 boy 68 cm

1) kılo ve boyunu degerlendırırsenız sevınırım.

benım sutum azaldıgı ıcın gecen aydan ıtıbaren ek besınlere gectık fakat alıstırma amaclı esas annesutu alıyor ama aldıgı kadar sebze ve yogurt ve gece tahıllı mama yıyor ısrar etmıyorum ıstemezse
bu ay artık kahvaltı baslıyoruz sebzelerı (corbaları cesıtlendırıyoruz ve et eklıyecegız)yogurt ve aksam mamaya devam aralarda emzırıcem cunku bu saydıklarımı cok fazla almıyor az yıyor.

2) bu beslenme seklını degerlendırırmısınız lutfen.

vakıt ayırdıgınız ıcın sımdıden tesekkurler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2008 Saat 10:14
1cm. boy, 400g. eksiği var. Ek gıdalardan ziyade, süt içmesine alıştırın, mamalarla fazla uğraşmayın. Tabii anne sütü son damlasına kadar verilecek.

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2008 Saat 12:02
oncelıkle cok tesekkur ederım.

hangı sut ve nekadar mıktarda vermelıyım daha once bır anneye cevabınızda 6.aydan sonra kutu sutlerden verebılırsınız yazmıssınız.
bu arada ferrum damla alıyor gunde yarım tablet zymaflour ve balık yagına basladık.
ek gıdaları zaten hıc sevmıyor ama yogurt ve sebzeyı nıspeten daha cok tuketıyor ama cam rendeden gecırılmıs meyvelerı kesınlıkle almıyor oguruyor.

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2008 Saat 14:25
Kutu sütlerinden hangisi sizin bölgenizde rahat bulunuyor ise.. Miktarı, deneme yanılma ile siz bulacaksınız.Ferrumu kullanmayın.Zymafluor hiç yarım verilmiyor. 2 yaşına kadar 1 tab. ..2-4 yaş 2 tab.. 4yaş ve sonrası 3 tab... Eğer hiç diş fırçalama adeti yoksa, 4 tab. verebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2008 Saat 14:49

bır soruyla daha sızı rahatsız adıcem

gozunde sasılık var bız de bunu fotograflarından daha ıyı farkedebıldık ılk 6 ay olabılır ama sonrası ıcın doktora gosterın dıyorlar hem doktor onerısı rıca edıcem ve sasılık ve tedavısıyle ılgılı bıraz bılgı verırmısınız.

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2008 Saat 16:49
Hernekadar bu aylarda gözlük takmak veya ameliyat yapmak mümkün değil ama, bir göz doktorunun görmesi ve teşhis koyması iyi olur, bazan şaşılık olmayabiliyor. Varsa, zaten doktor size anlatacaktır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat