Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

grip ve öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11803
Tarih: 31 Ağu 2025 Saat 04:34

Konu: grip ve öksürük
Mesajı Yazan: zeynepx
Konu: grip ve öksürük
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2008 Saat 08:22

merhaba kadir bey

evde ilk önce eşim sonra ben maalesef kızım hepimiz grip geçirdik. Kızım da şu an da geçti geçecek ama öksürük oluştu. Doktorumuzu aradığımızda ateşliydi. Doktorumuzda ilk etapta yapabileceğimizin ateşini düşürmek olduğunu, girp te olsa ilk önce fitil kullanabileceğimizi, farklı bir ilaç veremeyeceğini söyledi. Ben maalesef biraz panik yapsam da hastaneye acile göndermedi bizi. Biz de ateşini düşürdüğümüz ve o anda bi gözle gözükür bir rahatsız hiseetmediğimiz için hem sevindik hem de doktoruna ve hastaneye götürmedik. Şimdi geçiyor ama hafif burun akıntısı ve bu gece hiç uyutmayan öksürük oluştu. Şu an da da burnu tıkalı dolu dolu öksürüyor. Çok rahatsız gözükmüyor öksürünce ya boğazı acıdığından ya da kızdığından hafif yüzü buruşuyor ağlayacak gibi oluyor.  Sırtına elini koyduğumda hırıltı geliyor. Fitil ve burun spreyi haricinde hiç bişey kullanmadım. Ben öksürüğü ve boğazı için ne yapabilirim.

Kızım 6 aylık (geçen ayki kontrollerde boy 63 kilo 7790gr dı.) (21 mayıs doğum)

Teşekkürler

Saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2008 Saat 10:10
Çocuğunuzdaki grip, normal seyrini sürüyor. Acile de gitseniz, türlü ilaçlarda kullansa idiniz, aynı tabloyu görecektiniz. Burada ateş düşürmeninde bir faydası yoktur. Ancak çocuk rahatsız olursa ateş düşürün. İster fitil ister şurup, hangisini rahat verebiliyorsanız onu verin. Öksürük için limonlu bal (limonata şeklinde), serum fiz. ve Cold-Mix (her iki yakasına birer damla damlatın) yeterli olur.Sakın öksürük şurubu veya grip ilacı diye satılan ilaçlardan vermeyin.

Mesajı Yazan: zeynepx
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2008 Saat 10:16

çok teşekkür ederim doktor bey.

iyi ki varsınız. hakkınızı nasıl ödeyeceğiz bilemiyorum.

saygılar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat