Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yoğurt yapımı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12100
Tarih: 07 Eki 2025 Saat 15:39

Konu: yoğurt yapımı
Mesajı Yazan: gamze82
Konu: yoğurt yapımı
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2008 Saat 13:09
oğlum 4 aylık kılo 6540 boy 66 k ç 42,5 bu ay yıne sadece 400 gr almış doktorumuz ek gıdaya geçırdı ben sıze bışey danışmak istıyorum dr yoğurtta verdı ama bunu gunluk olarak mı yapmam gerekıyo yoğurt yapma makınası kullanıyorum hergun hergun yaınca dunyanın yordu oluyo buna nasıl bı çozum bulabılırım gun aşırı yapsam olur mu

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2008 Saat 14:32
Hergün yoğurt yapmaya mecbur değilsiniz. Tadına bakın, ekşime olmadığı sürece kullanabilirsiniz. Ayrıca çocukta hergün yoğurt yemeye mecbur değil. Dünyada yoğurt yenen ülke sayısı üçü- beşi geçmez.
Boy 3 cm. fazla, ama 300g eksiği var. Varsa öncelikle anne sütünü verin, yer kalırsa ek gıdaları verin. Sakın anne sütünü kesip, ek gıda vermeyin.

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2008 Saat 18:11
anne sutu alıyo sabah 10.00 da elma yada armut rendesı 16.30 da cıcıbebelı yoğurt yatmadan 2 saat oncede prınç unu içine 2 bebe bıskuvısı çeyrek muz 3 kaşıkta mama koyuyorum gece vede kalan zamandada emzırıyorum sutumle kılo almadığı için ek besınlere geçtık

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2008 Saat 09:52
Meme sayısını arttırmayı denedinizmi? Başarılı olursanız, ek gıdalara hiç gerek kalmaz.
Muz 6. aydan evvel verilmez. Kaide olarak, çekirdeği ile birlikte yenen meyvalar (muz, çilek, kivi,domates, patlıcan, bamya) 6. aydan evvel verilmez.
Evde yoğurt yapamayanlar, normal yoğurdu, 1/4 oranında sulandırıp verebilirler.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2008 Saat 16:38
onuda denedım yarımsatte bır verdım her ıstedığınde verdım am zaten memeyede iştahlı değıl zaten ama denenebılecek heryolu denedım emmesı için ama olmuyo hala ısrar edıyorum ama 1-2 dakıka anca kalıyo memede  muzu 3-4 gundur vermıyorum kestım ama kakasını yaparken zorlanıyo eklere geçtığımden berı yıne bır ıkı kere yapıo gunde ama hem koyu eşil hemde bıraz katı gıbı anne sutu alırken olduğu gıbı sarı ve cıvık değıl daha katı ve koyu yeşil acaba eklerden dolayımı boyle kakası

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2008 Saat 16:58
Bu aydaki bebekler eskisi gibi bir memede 10 dak. filan kalmazlar. 2-3 dakikada işini bitirir, dili ile memeyi iter ve size sırıtır. Bu durumda zorlamanın bir manası yoktur.
Siz öncelikle memeyi verin, alırsa ek gıdaları verirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat