Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boğazı acıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12105
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 12:24

Konu: boğazı acıyor
Mesajı Yazan: elif2
Konu: boğazı acıyor
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2008 Saat 15:53
İyi günler hocam ,
2.5 yaşındaki kızım sık boğaz enfeksiyonu geçiriyor,şimdilik ateşi v.s yok ama anne acıyo deyip ağzını gösteriyor 2 gündür,en son geçirdiğinde boğaz kültürü temiz çıkmıştı ama doktoru yinede antibiyotik vermişti,açıkcası şu an ne yapacağımı bilmiyorum,ateşi çıkarsa doktor yine antb.verirse.Birde penadur iğneden bahsetmişti koruyuculuğu var diye ama bana itici geldi iğne,ne önerirsiniz,ateşi çıkmazsa birşey yapmam ama çıkarda bitkin düşerse aynı tedavi uygulanabilirmi,içim kıpır kıpır şuan,ateşi çıkarsa 3 gün bekleyipdemi doktora gitsemki,
Önerileriniz için teşekkür ediyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2008 Saat 09:17
2.5 yaşında çocuğa Penadur.........Baya gaddar olmak gerekir,zira bu iğne en fazla ağrı yapan iğnedir.Ayrıca ateşi olmayan bir çocuğa, değil iğne, ağızdan antibiyotik bile vermem. Çocuklarda 10 ateşli hastalıktan ancak 1-2 tanesi, antibiyotik gerektirir. Size hiç
"-çocuğunuz, viral enfeksiyon geçiriyor " dendimi?? Ateşi yoksa hiç uğraşmayın.

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2008 Saat 10:12
Geçmiş bayramınızı kutlarım hocam,
Belki saçma bir soru olacak ,eminimki hiç bir anne çocuğuna ilaç vermek istemez.Ancak mecbur kalınca maalesef kullanıyoruz.
Asla reçete okumadan kendime bile ilaç kullanmam özellikle antibiyotik.Ancak hep merak etmişimdir hoş bazen doktorlar söyler şu kadar gün kullanacaksınız diye ama antibiyotiklerin üzerinde şu kadar gün diye yazar ya uyulmak zorundamıdır o süreye,baktık arazlar geçiyor kesmek mi gerekir antibiyotiği.Bunu neden sordum duyduklarımdan ,işte yarıda kesilirse hastalık tekrarlarmış diye söyleniyor,bende devam etmek istemem genelde ama yanliş düşünüyorsam mazur görün ne olur,SAYGILAR,

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2008 Saat 12:35
Basit bakteriyel boğaz enfeksiyonlarında, ateşin düşmesi, tedavinin tamamlandığının işaretidir. Ateş düştükten sonra antibiyotiğin devamı gereksizdir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat