Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aşı ve gelişim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12252
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 19:10

Konu: aşı ve gelişim
Mesajı Yazan: didemkız
Konu: aşı ve gelişim
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2008 Saat 19:03
Mrh.doktor bey kızım 8 aylık 67 cm, 8.300 gr baş çevresi 44.Kızıma rotavirüs aşısının ilki yapılmış ama ikinciyi doktorumuz unutmuş.Angry pnömokok da yapılmadı bu gün ilki yapıldı daha sağlık ocağına gelmemiş.Rotavirüs 2. aşı olmadığı için etkili olmazmı?Bide pnömokok daha kaç doz vurulmamız gerekir?Artık doktorumuza güvenemiyorum haklı olarak.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2008 Saat 09:48
Rotavirus aşılarının ilk 8 ay içerisinde bitirilme mecburiyeti var. Eğer Rotarix (toplam 2 doz yapılıyor)aşısı yapıldı ise, hemen ikinci dozu yaptırın derim. Eğer 8. ayı 5 günden fazla geçti ve RotaTeq (toplam 3 doz yapılıyor) aşısı yapıldı ise, geçmiş olsun...
Gelişimi: 300g. ağırlık fazlası var. boy 1cm. kısa.. Süt içmiyormu??? Günlük süt miktarı 500ml. nin altına inmaesin.
Pnömokok aşısının aciliyeti yok, ilk doz 8. ayda yapıldığına göre, 10. ve 12. ayda olmak üzere, iki doz daha yaptırmanız gerekir. Toplam 3 doz olacak.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2008 Saat 11:31
Emmeyi bıraktı doktor bey grip olmuştu 2 hafta önce ondan bıraktı.Zaten çok isteksiz emiyordu tamamen bıraktı.Sütü ne şekilde vereceğim bilmiyorum biberon kullanmıyor çünkü.Bide rotarix 2 yada 3 ayda olmuş yinede 8 ayda yaptırabilirmiyim?

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2008 Saat 11:48
Doktorumla konuştum şimdi 6 aydan sonra bağırsak düğümlenmesi yapıyormuş rotarix ben göze alamam dedi.Ben şimdi ne yapayım?Confused

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2008 Saat 16:54
Doktorunuz yanlış biliyor... İlk doz mutlaka 3. aydan evvel yapılmalı, son doz 8. ayda bitmeli... Siz ilk dozu yaptırmışsınız, Rotarix toplam 2 dozda yapıldığından, şanslısınız. bir iki gün gecikmenin bir zararı olmaz. Benim "Rotavirus aşıları" ile ilgili makalemi okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat