Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

pnomokok

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12301
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 18:15

Konu: pnomokok
Mesajı Yazan: edipoyraz
Konu: pnomokok
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2008 Saat 16:09
merhaba doktor bey,
oğlum 16 aylık 24.11 de su çiçeği aşısını yaptırdım. Bu ayın 24 ünde pnomokok ilk kez yapılacak yaptırabilir miyiz? Galiba 2 doz olacak galiba geç mi kaldık sizce fikriniz nedir?
teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2008 Saat 16:36
Yaptırabilirsiniz, toplam 2 doz yapılacak, geç kalma diye bir durum yok. İsteyen 2 yaşından sonra tek dozda yaptırabilir. Ne zaman geç kalmış olurdun? Zatürre olduğu gün.!!
Bazı ana-sağlıklar bu aşıya 2 aylıklardan başlıyor, bazısı herkeze yapıyor. Bir sorun bakalım sizin oradaki kimlere yapıyor.

Mesajı Yazan: waterlily
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2008 Saat 18:47
doktor bey pnomokok aşısını sadece 12 ay altı bebeklere yapıyorlar benim kızım 14 aylık bende yaptırıcam ancak sağlık bakanlığı sadece 12 ay altı bebeklere uygun görmüş anlamda veremedim biz yine paşa paşa paramızla yaptırıcaz artık

-------------
ECRİNİM

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2008 Saat 11:20
Erenlerin işine akıl sır ermez. Maliyeti sizi zorlayacak ise, 2 yaşından sonra "tek" doz yaptırabilirsiniz.

Mesajı Yazan: waterlily
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2009 Saat 15:59
kızım 16 aylık bir ayönce pnomokok aşı sının birinicisini yaptırdık şubat ayı sonundada ikincisi olucak sorum o gün su çiçeği aşısıda yapılsa bir sorun olurmu?

-------------
ECRİNİM

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2009 Saat 10:57
Ya aynı gün, ya bir ay ara ile yaptırabilirsiniz. Bir tek BCG aşısı farklıdır, bu aşı antikor yapmadığı için, istenilen zamanda yapılabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat