Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

galiba çıldıracağım...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme ve Memeden Ayırma
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12364
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 08:39

Konu: galiba çıldıracağım...
Mesajı Yazan: bıdık
Konu: galiba çıldıracağım...
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2008 Saat 16:54
merhaba özlem hanım,kızım 18 aylık ve iştahsız bir bebek.Anne sütü almaya devam ediyoruz ancak emzirme kabusa dönüşmeye başladı.Kızımın memeye aşırı düşkünlüğü var.Yemek çok az yiyor gününü çoğu anne sütü almakla geçiyor.Örnek vermek gerekirse 10-15 dakika da bir emmek istiyor.Emerken de hiç bırakmıyor.Birkaç gün evvel ilk defa hastalandı ve hastalık süresince sadece anne sütü aldı memeye daha da düşkün oldu.Sadece oturup saatlerce meme emmek istiyor.Onu reddettiğimde başka işlerle ilgilendiğimde tarifsiz bir ağlama nöbetine giriyor.Sadece benim kucağımda olmak ve meme emmek istiyor.Babasını bile reddediyor.Onun ilgisini başka şeylere çektiğim halde herşeyi reddediyor.Bu durum beni çok sinirlendiriyor.Sinirlenince de çocuğuma kızmaya başlıyorum.Sonra çok üzülüyorum.Hastalandıktan sonra bu şekilde ağlama nöbetlerine girmeye başladı.Henüz tam düzelmiş değil.Hastalığın bir etkisi olabilirmi?Memeyi kesmeye çalıştım ancak çok hırçınlaştı daha sonra emmeye devam etti.Ne yapmam gerek bilmiyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim..çok teşekkür ederim...

-------------
http://lilypie.com">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2008 Saat 17:26
hastalık çocukları çok huysuzlaştırır ve bazı olumsuz alışkanlıklar edinmelerine neden olabilir. ancak sizin bebeğiniz öncesinde de emmeye düşkünmüş. hiç bir bebek annesine bu kadar yakın olmaktan vaz geçmek istemez. memeden keserken bu nedenle öncelikle emzirmeden onu kucağınızda göğsünüze yakın tutun ki kendini terk ediliş hissetmesin. sizinle temasının değil de sadece memenin kesildiğini anlaması önemli. başlangıçta ağlasa da yavaş yavaş alışacaktır.

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat