Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bronşit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12521
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 03:11

Konu: bronşit
Mesajı Yazan: Ayşe Tekin
Konu: bronşit
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2008 Saat 12:45
2,5 yaşındaki kızım 13 gün önce grip oldu. Doktorunun dediği gibi sadece calpol ve okyanus suyu kullandık ancak 5. gün kulakları ağrıdığını söyledi balgamlı öksürük başladı. hemen doktora götürdüm bronşit olmuş ve tek kulağı da iltaihaplanış dedi. 7 gün kullanmamız için doucid şurup verdi birde günde 4 kez ventolin ile buhar ayrıca 1 kez de pulmicort+ventolin buhar yazdı. Antibiyotik bitti ancak şu an kızımda kuru öksürük kaldı. Soğuk buhar ve ventoline hala devam etmelimiyim. Bu arada doktorumuz allerjik olabileceğinden şüphelendiği için bal, ceviz, fındık, tropikal meyveleri kesti ve zyrtec şurup başlayalım dedi. Sizin fikriniz nedir ben okuduğum gibi limonlu bal veriyordum, korkumdan onu da kestim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2008 Saat 16:09
Doktorunuz bir karar versin. Gripmi,farenjitmi,broşitmi??? Her 3 tedavi beraber verildiğine göre kendisi de kararsız. Anlattıklarınız, tamamen grip ve safhaları. Buradaki kulak iltihabıda, mikrobik bir durum olmayıp, mekanik bir arızadır. Grip iyileşirken, oluşan ödemden dolayı, Öztaki borusunun alt ucu kapanır ve orta kulağı nemli tutmaya yarıyan gözyaşı vasfındaki sıvı dışarıya akamaz ve birikir. Bu birikme sonucu, sıvının kulak zarına yaptığı basınç nedeni ile ağrı olur, bazen de kulak zarı delinir.
Allerji safsatasına inanmayın, hiçbir diyet filan uygulamayın.Zyrtec de vermeyin.
Pulmicort ve ventoline sizin ihtiyacınız olamaz. Limonlu bal, serum fiz.ve Cold-mix kullanın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat