Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

su çiçeği aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12674
Tarih: 07 Eyl 2025 Saat 04:17

Konu: su çiçeği aşısı
Mesajı Yazan: zeynep82
Konu: su çiçeği aşısı
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 10:55
hocam oğlum 15 aylık su çiçeği aşısı zamanı geldiğini söyleyen bir mesaj aldım bulunduğumuz ilçedeki hemşireler çok gerekli bir aşı olmadığını olsaydı devletin karşılayacağini söyledi sizce gereklimi bu aşı birde pnömokok aşısının bu ay 2.dozunu yaptıracaktık ikisinin belli zaman aralığı olması gereklimi?kolay gelsin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 11:23
Su çiçeği aşısı tedavisi olmadığı için, zatürre aşısından daha önemlidir. Devlet gerekli olmadığı için değil, pahalı olduğu için karşılamıyor. Aşı bence gerekli.. Diğer aşılarla ya aynı anda, veya en az 1 ay ara ile yapılmalıdır.

Mesajı Yazan: durucan
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2009 Saat 16:03
doktor bey arkadaşımın büyük kızı aşı olmasına rağmen su çiçeği olmuş, küçük kızına doktoru su çiçeği aşısı yapmamış demişki gereksiz zaten aşı olanda bu hastalığa yakalanıyor. o yüzden aşı yapmaya hiç gerek yok demiş. ben yaptırdım.  şimdi tedirgin oldum hastalık bulaşırmı görüşürlerse. boşu boşunamı yaptırdık.  birde ağızdan çocuk felci aşısı yaptırmalımı?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 11:00
Suçiçeği aşısı yaptırmakla iyi ettiniz, hastalık bulaşsa bile çok hafif geçiriyorlar. Beşli karmanın içinde olduğundan ayrıca ağızdan çocuk felci aşısının bir önemi veya gereği yoktur, yaparlarsa, zararıda yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat