Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kahvaltı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12682
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 05:56

Konu: kahvaltı
Mesajı Yazan: Dilek_A
Konu: kahvaltı
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 13:29
Kadir bey kolaylıklar diliyorum.
Benim kızım 22 aylık  sabah  kahvaltıda ya çorba içiyor yada bisküvi ekmek karışımı yiyior. Sormak istediğim ise  daha önce 2 doktor farklı yorumladı.  Yumurta peynir biskuvi ekmek karışımına eğer süt koyarsam yumurtanın peynirin vitamini proteini öleceğini söyledi. Özellikle pekmez tamamen hiç değeri kalmıyor dedi. Pekmezin faydalı olmadığını sizi okumaya başladıktan sonra anlayıp kullanmadım zaten.  
Gerçekten süt böyle birşey yapıyormu  kaynamış su koyuyorum ama pek yemek istemiyor.
yardımlarınızı rica ederim.
İyi çalışmalar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 15:13
İstediğiniz gibi karışım yapın. Besleyicilikleri azalmaz. O doktorlar yanlış biliyor. Sütte bulunan "lactoferrin" molekülü, demiri bağlar, doğrudur, ama zaten vücut, demiri proteine bağlı şekilde alır. İşte anlamadıkları bu durum yüzünden, sanki bağlandığında çöpe gittiğini zannettikleri için böyle garabetliklerde bulunurlar, sizlarinde kafasını karıştırırlar. Etle veya yoğurt ile  sütü karıştırmazlar, İskender kebabına laf ederler.Benim "Demir eksikliği anemisi" makalemi okuyun.

Mesajı Yazan: Dilek_A
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 14:29
doktor bey kolaylıklar diliyorum

15-20 gün önce kızımın kollarında döküntü farkettin sadece kollarında ara ara  cilt kurumuş gibi dairesel şeklinde  küçük küçük banyoda ise kızarıyo   dermatologa götüreceğim ama size sormak istedim.
yediği birşey dokunabilirmi. Belkide daha önce vardı benyeni keşfettim.  aklıma ilk gelen sizi okumaya başladıktan sonra bal  kullanmaya özen gösterip pekmezi hiç vermez oldum. Balın bir alerjik durumu olabilirmi.  yada başka yediği birşey
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 16:29
Çocukluk çağı, allerjilerin en az görüldüğü bir devredir. Bakalım dermatolog ne diyecek..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat