Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kış aylarındaki nem sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12687
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 03:20

Konu: kış aylarındaki nem sorunu
Mesajı Yazan: handesar
Konu: kış aylarındaki nem sorunu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 15:57
Kadir bey merhaba, kızım 11 aylık. Havalar soğuyup kalörferler yandıkça evdeki nem seviyesi çok düştü. Bu sebepten kızımın geceleri burnu kuruduğundan nefes alamayıp sürekli uyanıyor. Herhangi bir ateş yada hastalık durumuda söz konusu değil. akşam yatmadan serum fizyolajik damlatıyorum.Hergün damlatmanın bir sakıncası yoktur değilmi? Ayrıca odasını nem makinası ile nemli hale getiriyorum ama sorununu çözemedim. Gece uyurken nem makinasını çalıştırmıyorum ve makinayı kapatır kapatmazda odadaki nem seviyesi direk düşüyor. Evin sıcaklığını 23,5 ta tutuyoruz.  Bazen uyurken yastık üzerine koyuyor kafasını sanırım öyle daha iyi nefes alabiliyor. Bu konuda önerebileceğiniz başka birşey varmıdır?
Bazı bebek markaları sıcak suya damlatılacak yağlardan falan bahsediyor bunların bir zararı varmıdır.

Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 18:40
Serum fiz. lerin zararı yoktur ama kısa etkilidir. Yeni bir ilaç çıktı, "SiccNasal" diye bir merhem.Bebeklerin her iki burun deliklerine mercimek kadar koyup, dışardan burunu biraz ovalıyorsunuz, gece rahat nefes alıyor..Birde Cold-mix yakalarına birer damla damlatılıyor.

Mesajı Yazan: handesar
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 14:48
Teşekkürler Kadir bey. Bu ilaçların ilerisi için bir zararı yoktur değil mi. Yada bu kadar hasas olmasının nedeni burnunda et olması gibi birşey olabilir mi?

Ayrıca Yastık kullanımına geçmenin bir yararı yada zararı olurmu acaba. 1 yaşından sonra yastık kullanmalımıyız.

Birde kızım son 1 ayda 1 kiloya yakın kilo aldı gece çok sık uyanmaya uyandıkça meme emmeye başladı. 3-4 saatte bir hala emzirmeye devam etmemin bir sakıncası olur mu?

Çok teşekkürler.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 16:45
1 yaşından sonra yastık kullanabilirsiniz. Bu yaşlarda burunda et olmaz. Memeyi o arzu ediyorsa, vereceksiniz... başka bir imkan varmı???

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat