Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gazlı bez

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12691
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 23:35


Konu: gazlı bez
Mesajı Yazan: elifeylülbebek
Konu: gazlı bez
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2009 Saat 21:54
hocam iyi günler,
kızım 2.5 aylık göz yaşı kanal tıkanıklığı var gözünü pamukla siliyordum, ama steril pamuk olduğunu duydum fakat eczacı bize pamuk gözünün içine dolabilir gazlı bezle silin dedi  gazlı bezle göz silinir mi?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 09:32

Steril pamuk da nereden çıktı. Pamuk çok uygun değil, doğru..Gazlı bez, "zımpara "gibi göz kapağını tahriş edebilir. . Nazikce, nemli gazlı bez kullanılabilir, kuru silmeyin. Herhalde sizin  "-gazlı bezle göz silinirmi?-" lafınde bahsi geçen, ""göz kapağı"" değilmi?? Yoksa siz gözü ellemeyin.



Mesajı Yazan: elifeylülbebek
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 20:35
gözün içi değil çevresini siliyorum çok çapaklan ma oluyor temizliğinide ılık su ile yapıyorum.bundan sonra gazlı bez kullanacağım yanıtladığınız için teşekkür ederim .


Mesajı Yazan: cerenimo01
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 22:12
merhabalar doktor bey benim de bir sorum olacaktı.kızım 18 aylık.hafta sonu edirneye kar yağdı.bizde kızımı dışarı çıkardık.kartopu oynadık.kaydık.eve geldiğimizde elleri ve ayakları üşümüştü.akşam burnu tıkandı.tonimer baby spray sıktım ve cold mix damlattım.sabaha kadar 3-4 kez uyandı.geceyi böyle geçirdik.ertesi gün gözünde çapak oluştu ki şimdiye kadar gözünde hiç çapak olmamıştı.(erken doğum sebebiyle ve küvözde kaldığımızdan dolayı göz kontrolün gitmiştik bir problem yoktu.şimdi sorum çapaklanma üşütmeden olabilirmi yoksa doktora götürmeliyim hala devam eden çapaklanma var.yoksa ılık gazlı bezle silmem yeterli olurmu?
ateş olmamakla beraber hafta sonundan bu yana burnu geceleri tıkanıyor.öksürük ara sıra oluyor ve ballı limon veriyorum.beslenmesine dikkat ediyorum.ilk gün yediklerini çıkarmıştı ama bi daha tekrarlamadı.
hocam geceleri burun tıkanıklığı için soğuk buhar makinalarını tavsiye edermisiniz?kaloriferli evimiz.
teşekkürler.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2009 Saat 09:20
Nezle bazan, gözyaşı kanalı ile göze bulaşabiliyor. Bazan (hatta sıklıkla) nezlede gözlerde yanma/batma oluyor, çocuk kirli elleri ile gözlerini ovuştururken, gözüne mikrop kaçırabiliyor. Yaşarma için bir şey yapmanız gerekmiyor. Çapaklanma olursa "Tobrased" göz damlası, 4x1 damla HER İKİ GÖZE damlatın. Kar, soğuk ve üşütme hastalık başlatmaz, mevcut hafif bir enfeksiyonun belirgin hale gelmesine sebep olur.
Soğuk buhar birtek kronik akciğer hastalıklarında tavsiye edilir. Size bir fayda sağlamaz... Sıcak size daha iyi gelir.


Mesajı Yazan: cerenimo01
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2009 Saat 11:27
teşekkürler sayın hocam



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat