Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gıdalar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12700
Tarih: 09 Eki 2025 Saat 01:02

Konu: Gıdalar
Mesajı Yazan: rüzgar
Konu: Gıdalar
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 10:42
Merhaba Hocam,
Sizden başka bir hekime,uzmana inanamaz olduk.Bu nedenle size sağlıklı beslenme çılgınlığı ile ilgili görüşlerinizi sormak istedim.Çocuklarınızı organik olmayan gıdalar ile beslenmeyin,mevsiminde olmayan gıdaları vermeyin diye inanılmaz bir baskı var.Gerçi bunları söylüyorlar,sonra da beslenmesinde içinde katkı maddesi dolu olan ne kadar hazır gıda varsa onları yedirin diyorlar.Mesela benim kızım domatesi elma gibi yiyor.Ama şimdi kış olduğundan ödümüz kopuyor.Yedirdiğimiz meyveler organik değilse kesinlikle içi zehir doludur ve direkt kanserojendir diyorlar,özellikle beslenme ve diyet uzmanlarının yazılarını takip edince insan ne yapacağını şaşırıyor.Bu konudaki görüşlerinizi bizlerle paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2009 Saat 14:52
Bu iddiaların hiçbiri ispatlanmamıştır. Maalesef bizim doktorlar, biraz araştırmak, okumak ve bilgiyi esas kaynağından öğrenmekte tembel davranıyorlar. Günü kurtarmak uğruna magazin dünyasının, ağızda sakız olmuş tekrarlarını sizlere aktarmayı marifet sanıyorlar.Doğrudur, her gıdayı kendi mevsiminde yemek en güzeli ve lezzetlisi. Sera ürünleri, özel bakım ve teknikle üretildikleri için mevsimi dışında bazı sebzeleri artık bulabiliyoruz. Bizim çocukluğumuzda kışın domates yoktu, bu yüzden salça kullanırdık. O salçanın nasıl hazırlandını ve içlerinde neler olduğunu sayın Uğur Dündar'ın programlarında gördük. Emin olun turfandaki sebzeleri yemek, sağlıksız salçadan daha iyidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat