Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

barsak enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12849
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 21:49

Konu: barsak enfeksiyonu
Mesajı Yazan: littleangel
Konu: barsak enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 12 Oca 2009 Saat 20:11

merhaba doktor bey
                          kızım iki hafta kadar önce kusma şikayetiyle dokora götürdük. kantahlilinde crp pozitif çıktı. enfeksiyon olduğu için bi gece hastanede kaldık serum verildi. ilerleyen saatlerde ishali başladı. gaita tahlili yapıldı lökosit ve mukuslu bulundu.ishali geçti fakat kakasını bazen mukuslu yapıyor. acaba tam olarak iyileşmedimi? bu beni endişelendiri
yor. bi sorum daha olcaktı; kızım her yemek yedikten sonra kakasını yapıyor günde 3 defa. acaba bu normal mi? bu yüzden bana kilo alamıyormuş gibi geliyor. kızım 21 aylık boyu 88 cm kilosu 11 kg
                        teşekkür ederimSmile

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 09:31
CRP diş çürüğünde bile "pozitif" olan, aslında pek bir önemi olmayan bir tahlildir. Tembel harcıdır, düşünmeden antibiyotik verilmesini sağlar.. Bu kadar sudan bir sebeple hastaneye yatırıldığını yeni görüyorum. Demekki yeni bir moda başlıyor..
Kusması olmayan bir çocukta alttan 10 kere dışkı çıksa, genede su kaybı olmaz, hastaneye'de yatması gerekmez.  Alttan çıkanı üstten verebildiğiniz sürece, su kaybı olmaz. Vücut ishali kendisi iyileştirir. Verilen antibiyotikler, barsağın içindeki,kakanın içindeki bakterilere erişemez... Yapılan işlerin tamamı nafiledir,ama günümüz "gösteri" yapma günüdür.
7cm. boy fazlası var, kilosu normal olduğu halde, boy fazlalığı nedeni ile zayıf gösterir, önemi yoktur...

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2009 Saat 15:31

cevabınız içinçok teşekkür ederim doktor bey. size bi sorum daha olacaktı. biz hiç flor kullanmadık. siz başka bir cevabınızda 2 yaşına kadar bir tablet kullanılmasını önermişsiniz.kızım şu an 21 aylık. biz kullanmaya başlamalımıyız?

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2009 Saat 10:49
Zymafluor olarak kullanabilirsiniz. 2 yaşına kadar 1 tablet, 2-4 arası 2 tablet, 4 yaşından sonra, 4 tablet(eğer muntazam diş fıçalıyorsa, 3 tablet ) verbilirsiniz...Sütlü gıdalardan yarım saat önce veya sonra olsun.

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2009 Saat 10:41
doktor bey günaydın 24 aylıkken aşımız varmı?bizbütün aşılarımızı  özel yaptırdık yaptırdık.teşekkürler

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2009 Saat 11:22
Hepatit A aşıları yapılmadı ise başlanabilir. 6 ay ara ile 2 doz yapılır.

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2009 Saat 11:27
teşekkür ederim doktor bey

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2009 Saat 12:13

doktor bey merhaba,
                    bu sabah kızım burnu biraz tıkalı uyandı.burnunu açmak için ne yapabilirim?sesi hafif çatallı gibi geldi sabah uyanınca bende zencefilli bal verdim karıştırıp bi zararı olurmu? kızım 21 aylık.
                  teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2009 Saat 14:30
Limondan başka, zencefil ve karabiber'de öksürüğe iyi gelir, ama acı olduklarından, limon tercihimizdir.Burnu için, "SiccNasal" diye yeni bir merhem çıktı, burun deliklerine mercimek kadar sıkıp, dışardan biraz ovalıyorsunuz, epey bir süre burnu açık tutuyor.

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2009 Saat 15:13
öksürüğü yok ama sesi kısık gibi geliyor sabahları. peditus gibi bişey kullanmama gerek yok değilmi?
      bisorum daha olacaktı kızım 21aylık hala anne sütü alıyor ve o şekilde uyuyor.bu yüzden gece de en az iki kere uyanıyor.artık anne sütünün yararı varmıdır?

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2009 Saat 09:25
Soğuk algınlığı ilacı diye satılan hiçbir ilacı kullanmayın.. Faydasızdır, zararlıdır ve 2 yaşın altında tehlikelidir.Ayrıca hepsi "parasetamol" içerdikleri için, Calpol veya paranox ile beraber kullandığınızda, zehirlenmeye yol açar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat