Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acaba ne hissediyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ebeveynlerin Kaygıları
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12930
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 17:46

Konu: acaba ne hissediyor
Mesajı Yazan: ozege
Konu: acaba ne hissediyor
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2009 Saat 13:08

Merhaba, 8ay 26 günlük bir oğlum var.8 yıllık iş hayatıma oğlum için ara verdim.Şu an evdeyiz.Gelişimi için onunla birlikle müzik dinliyoruz,ilk renkler ilk sözcüklerim isimli kitapları inceliyor kitapta gördüklerimizi evde gerçekleriyle karşılaştırıyoruz.Benim kitabıma saldırmaya çalışsa da ona kitap okuyorum.Hava güzel olduğunda dışarı çıkıyoruz.Şu an üst üste koyulan oyuncaklar ve sesli oyuncaklarla daha çok oynuyoruz tabi bunun yanında mutfakta olduğumuz süre içinde mutfak araç gereçleri vazgeçilmez oyuncağımız.Yürüteçten ziyade el ele tutuşup evin dört bir yanını dolaşmak şuan ki en büyük zevklerinden.Tabi bunları yaparken devamlı bir şeyleri karıştırma arzusu içinde çığlıklar atıyoruz.Gündüzleri de yaklaşık 1 saat uyuyoruz.

İş hayatına artık geri dönmek istiyorum.Nisan ayında 1 yaşında olacak nisan-mayıs gibi çalışmaya başlamayı düşünüyorum.Zaman zaman hep beraber olmaktan  acaba sıkılıyor mu diye düşünüyorum.Kendini derste gibi mi hissediyor beni de devamlı bir şeyler öğretmeye çalışan öğretmeni olarak mı görüyor.Acaba ne hissediyor,nasıl davranmalıyım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 17:52
çocuğunuza bir şey öğretmeye çalışmanız çok güzel, anlamlı ve gerekli. öğrenmek için en verimli dönemleri. ayrıca bunları oyun içinde yaptığınız için sıkılmıyor aksine zevk alıyordur. sıkılırsa zaten oynamaz. bazen siz sıkılabilirsiniz o zamanlarda kendinize nefes alma izni verin. ilk yıl çok önemli. sonrasında en az iki yıl boyunca güvenilir, kalıcı bir kişi çocuğa bakabilirse işe gitmeniz sorun oluşturmaz. aksine sizi rahatlatır yeter ki onu ihmal ediyorum tarzı suçluluk duyguları yaşamayın

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat