Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

uyku

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uyku
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12938
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 05:43

Konu: uyku
Mesajı Yazan: Aurora
Konu: uyku
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2009 Saat 16:18

merhaba;

5,5 aylık bir oğlum var.Özellikle son 1 aydır uyuduktan yaklaşık 1 saat sonra ağlamaya başlıyor.Yanına gittiğimde uyanmadığını ama ağladığını görüyorum.KArnı aç olmuyor çünkü uyumadan önce emiyor.Ayrıca uyuturken zorlanmıyorum poposunu pışpışlıyorum uyumadan yanından ayrılıyorum.o dalıyor.Sanırım derin uykuya geçiş problemi yaşıyoruz.Ağladığında nasıl davranmalıyım bilemiyorum.Kendi haline bıraktığımda dakikalarca ağlıyor çok feryat ediyor.Kucak da istemiyor ama bazen susuyor.Bazen de emzikle.Ama bana bunlar yanlış geliyor.Kendi kendine uyuması konusunu nasıl öğretebilirim sizce?

Teşekkürler,

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2009 Saat 09:28
Bu davranışı gösteren bebekler, daha ziyade çok ellenen, hoppala-zıppala yapılan bebeklerdir. Uykuya dalarken, evvelki hadiselerin etkisi altında kalarak kabus görürler. Biraz sakin bir ortam sağlayın, çok ellenmesin, daha büyük çocukların oyuncağı olmasın.

Mesajı Yazan: Aurora
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2009 Saat 12:58

Kadir Bey;

Cevabınız için teşekkür ederim.Aslında oğlum tüm gün sadece beni görüyor bende çok konuşup oyun oynuyorum gerçekten.

Uykudan 1 saat önce sakin bir ortama giriyoruz fazla konuşmuyoruz teması kesiyoruz.Yeterli olmuyor mu acaba?

teşekkürler,

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2009 Saat 16:48
Uyuturken, ninni söyleyin. Çok gıdıklayıp güldürmeyin. Aşırıya kaçarsaniz, gene rüya görür.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat