kan tahlil sonuçlarımız...!
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12948
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 06:42
Konu: kan tahlil sonuçlarımız...!
Mesajı Yazan: emre
Konu: kan tahlil sonuçlarımız...!
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2009 Saat 11:53
eritrosit (rbc) 4,677 hemoglobin (hb) 10,7 hematokrit (hct) 31,8 mcv 68 mch 22,9 mchc 33,6 rdw 13,8 trombosit (Plt) 417 mpv 5,5 lökosit (wbc) 12800 lenfosit 53,4 monosit 7,5 nötrofil 36,3 eosinofil 2,1 bazofil 0,7
doktor ferrum ve multi d vit. verdi.... sizde görmenizi istedim teşekkür ederiz 
-------------
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2009 Saat 16:47
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2009 Saat 17:10
ferrumu özellikle 3 ay kullanmamızı önerdi. "değerleri çok düşük. bu şekilde devam ederse anemiye çevirebilir" dedi
-------------
|
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2009 Saat 09:59
"Çevirebilir" demeside halen bir aneminin olmadığını kendiside biliyor demektir...Et alabilen bir ailenin çocuğunda anemi niye olsunki???Et alamayan, yiyemeyen ailelerin çocuğunda anemi olur. Normal miktarda et tüketen bir kimsede anemi görülürse, "Demir Eksikliği Anemisi" nden başka hastalıklar düşünülmesi gerekir. Nedense bizim ülkemizde düşünmek sanki sağlığa zararlı imiş gibi bir inanış vardır.
|
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2009 Saat 11:34
Hocam çok teşekkür edrim . bu hafta içi idrar tahlili yapılacak. sonuçları yine sizinde görmenizi istiyorum. 
-------------
|
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2009 Saat 15:23
Durup dururken ne idrar tahlili, ne gördünüzki çocukta...Erkek çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu olmaz..
|
Mesajı Yazan: heryilmaz
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2009 Saat 17:09
hocam bizede bugün ferro sanol verdiler (sağlık ocağından)
kızım haftada bir kakasını yapıyor
sizce kullanmalı mıyız? kızım 61cm ve 7kg.
sadece devit3 kullanıyoruz
------------- http://lilypie.com"> http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2009 Saat 17:20
hocam yaklaşık 3 aydır idrarı kaka yapmış gibi kokuyor. sağlık ocağı dr. bol su içirmemi önerdi ama yine devam ediyor,  birde yumurtalık ve pipisinde, etrafında sivilcee gibi kızarıklıklar oluşuyor. (3 aydır) bi süre ıslak mendil kullanmadım ılık su ile temizledim geçmedi.  dr bunun için bizi cildiye (dermatolog) gitmemizi önerdi. bu hafta içi hem tahlil hemde cildiye muayne olunacak. 
hocam dr verdiği ilaçları tekrar yinelemek istiyorum. hausmann ferrun şrup (günde 1,5 ölçek )ve seven seas orange syrup (günde ne kadar belirtmemiş)
-------------
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2009 Saat 09:34
Daha kaç defa yazmamız gerekli bilmiyorum... Demir eksikliği anemisi tesbit edilmeden "ezberden" demir ilacı vermeyin. Başınıza iş açılacak.
İdrar tahlili için: Ben de onu soruyorum...doktor ne düşündü , niçin istiyor??Bazı bezlerde su emici olarak kullanılan malzeme idrarla karışınca, garip kokular çıkabiliyor. Kullandığınız bezin markasını değiştirin önce. Ayrıca, ne yediriyorsanız, onlarıda bana bir yazın. Bazı gıdalar idrar kokusunun değiştirir.
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2009 Saat 10:55
o zaman hocam "demir eksikli anemisi" için ne yapmamız gerek. hiç et tüketmiyor değiliz. ama haftanın 3-4 günü de yemiyoruz. başınıza iş açılacak dediniz ben daha bi endişeliyim şimdi. bu şurubu verrirsek ne olr.
idrar konusunda, size de söylediğimi söyledim dr. a oda tahlil istedi. "ama önce bi cildiye ye gidin" dedi
-------------
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2009 Saat 11:44
gün içerisinde yedikleri kahvaltı : peynir 1 çay bardağı süt yumurta öğlen evde ne varsa çorba olarak mercimek ezogelin patates çorbası eğer doymadıysa yoğurtve pilav yiyor. ara öğün meyve elma, armut akşam yine yapılan yemek ne varsa yanında yoğurt yemek sonrası yaptığım günlerde puding veriyorum bolbol su tüketiyor zaman zaman yemediği durumlarda mama takviyesi yapıyorum. mesela yemeği beğenmediği durumlarda.
birde hocan son günlerde çubuk kraker yiyor, gördüğü anda hemen istiyor. ilgisini çekicek başka şeyler yağıyorum ama yinede unutmuyor.
-------------
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2009 Saat 13:14
Çubuk krakere ilgisi tuzlu olmasındandır, aşırıya kaçmayın.
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2009 Saat 13:40
eemree Yazdı:
o zaman hocam "demir eksikli anemisi" için ne yapmamız gerek. hiç et tüketmiyor değiliz. ama haftanın 3-4 günü de yemiyoruz. başınıza iş açılacak dediniz ben daha bi endişeliyim şimdi. bu şurubu verrirsek ne olr.
idrar konusunda, size de söylediğimi söyledim dr. a oda tahlil istedi. "ama önce bi cildiye ye gidin" dedi
|
hocam burayı gördünüzmü bilmiyorum
içimi bi korku aldı acaba bizmi dr.'u yanlış anlıyoruz yada anlatamıyoruz. bilemiyorum
-------------
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2009 Saat 16:30
Önce kan tahlilinde Hgb değri, 10g/dl 'nin altında bulunacak..Ondan sonra, Demir ve Demir bağlama tayin edilecek, bu arada Hemoglobin elektroforezi yapılarak "Akdeniz anemisi" , "Orak hücreli anemi" gibi hastalıkların olmadığı gösterilecek, Ancak bunların sonucunda "Demir eksikiği anemisi" teşhis edilirse, demir ilacı verilebilecek.
|
Mesaj Tarihi: 20 Oca 2009 Saat 17:38
Hocam teşekkür ederim.sizi yorduğum için özür diliyorum iyi ki varsınız
-------------
|
|