Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

su çiçeği aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=12950
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 03:33


Konu: su çiçeği aşısı
Mesajı Yazan: nilang76
Konu: su çiçeği aşısı
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2009 Saat 15:13
Merhaba doktor Bey,
Kızım 14,5 aylık 9,5 kilo boyu  74 cm. 12 aylıkken 73 santimdi. Uzaması yavaşladı. 1 yaşına kadar multitabs kullandım sonra bıraktım. Bazen hiç yemek yemek istemiyor. Bol süt içiriyorum,emziriyorum. Halsizliği falan yok ama ben yeterli vitamin almıyor diye düşünüyorum. Doktora 15 gün sonra gideceğiz. Vitagil diye bir vitamin varmış kullanmam sakıncalı olur mu acaba. Günde ne kadar kullanmalıyım.
Bir de 3,5,7. ay pnomokok yaptırdık son dozu 15.ay yaptıracaktım fakat doktor su çiçeğinden bahsetmediği için onu atlamışız. akraba ziyaretine gideceğiz su çiçeğini 15. ayda yaptırıp prevenarı 16.ayda yapsak sorun olur mu. Prevenarın kaçıncı ayda  yapılması iyidir. Yaptıklarımız boşa gitmesin.
Teşekkürler
 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2009 Saat 16:53
Aşılar için size verilen tarihler, yapılabilecek en erken tarihlerdir, gecikmenin hiçbir zararı yoktur.İsterseniz aynı gün ikiside yapılabilir.
Gelişmesi ortalama değerlerin çok az altında. Biraz süt miktarını arttırırsanız, daha iyi netice alırsınız.Vitagil kullanabilirsiniz.


Mesajı Yazan: nilang76
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2009 Saat 21:07
Merhaba doktor bey.
15 aylık kızım 1 yaşından beri aşırı iştahsız. 1 yaşında 73 cm iken şimdi 74. sadece 1 cm uzadı. Dün bir sürü tahlil yaptırdık.
Ferritin :3,99
Demir(serum): 68
Demir bağlama kapasitesi: 317
çinko:116
Hemoglobin:11
Gaita testleri normal.
Doktor ferrritin düşük dedi. Multimix 1x1 , ferrozinc 2x1 verdi .
Bu değerlerde iştahsızlık yapacak kadar anormallik var mı dedim cevap vermedi.
Bir de vitamin şuruplarının bazılarında sodyum benzoat koruyucusu var. Geçenlerde bir meşrubat firması bu maddeyi bulundurduğu için bir sürü haber çıkmıştı. Multimixde de var kullanmamalımıyız sizce?
Teşekkürler


Mesajı Yazan: nilang76
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 14:43

Doktor bey ilaçları kullanmak için cevabınızı bekliyoruz.

Teşekkür ederiz.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 16:54
Hiçbirşey kullanmanıza gerek yok. Hemoglobin değeri normal olduğu sürece diğer testlerin yapılmasına bile gerek yoktu. Bu sebepten ben önce Hb. değerine bakarım, düşük çıkarsa, diğer testleri isterim...Bol et yesin yeter. Vitamine gerek yok.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat