Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

pamukçuk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13013
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 07:24

Konu: pamukçuk
Mesajı Yazan: simya
Konu: pamukçuk
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 10:38
hocam merhaba

kızım 3 aylık ve sezeryanla doğdu Cry
geçmiş yazılarınızı okudum bu aydaki bebekte hele birde sezeryanla doğmuşsa pamukçuk olmaz ağız içi mukonyumu değişiyor birşey yapmanıza gerek yok diye yazmışsınız.
ama geçen hafta sadece dudağının üzerinde ve damağında vardı. 4-5 gün karbonatlı su ile gazlı beze döküp sildim ama bir işe yaramadı şu an üst dudağı komple alt dudağının yarısı dili bembeyaz tabi artık emmekte istemiyor iki çekip bırakıyor. dr.umuz MİKOSTATİN günde 3 kere 1ml damlat dedi
siz ne tavsiye edersiniz. şu an kilo kaybı yok ama böyle giderse kızım beni hiç istemeyecek

bu arada emziklerini hergün kaynatıp biberonlarını  sterilizasyona koyuyorum
bende göğüs pedi kullanıyorum damlama yok ama belli olmasınlar diye hergün değiştiriyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 11:07
Biberon ve emziklere temiz bakıyoruz okadar. Sterilizasyon yapmıyoruz. Hastanedeki biberon bakımı ile evdeki biberon bakımını karıştırmayın. Hstanede değişik çocuk ve hastalar kullandığı için şarttır, ama evde sadece temiz bakmanız yeterlidir.
Ağız içinde gördükleriniz, ağız içindeki tabaka(mukoza) değişmesidir, çocuğada bir zararı yoktur. Mikostatin bir işe yaramayacak.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 11:20
peki bu değişim ne kadar sürer hocam ve neden değişir
meraktan soruyorum

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 11:54
bu mukoza değişimi ağız içi iltihaplanması mı oluyor hocam nette böyle bulgular buldum da

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 13:39
Arkadaşlar, kişisel bilgi paylaşımlarınızı ve sohbetlerinizi doktor forumları dışında yapmanızı rica ediyorum.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 13:59
Bebek, emzik veya biberon kullanırken, ağız içinde aşırı bir sürtünme oluyor ve mukoza çok çabuk eskiyor. Normalde de ağız içindeki mukoza devamlı cildimizin değiştiği gibi değişir.. Elimizde de aşırı kullanma , sürtünme olursa, avuç içi deriside hızlı bir şekilde eskir, ve pullanmalar olur, onun gibi,..Niye bulaşık ve çamaşırdan sonra ellerinizi kremliyorsunuz? Krem sürmeyin de bir görün nasıl şekil değiştirdiklerini. Ağız içindede emzik ve biberon kullanıldığı sürece ara ara bu dökülmeleri göreceksiniz, korkmayın. 1. aydan sonra "Pamukçuk" olabilmesi için, ağır antibiyotik kullanıp, ağız içindeki normal bakterileri öldürmeniz gerekir. Bebeklerde ağız ilk günler steril olduğu için pamukçuk oluyor, ağız bir defa normal bakterilerle kaplandığında, pamukçuk mantarı yerleşemiyor.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 14:03

çok tşk ederim kadir bey içimi rahattınız

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2009 Saat 20:57
bu soru olduğu için yeni başlık açmak istemedim...

kızımda 2. ayını bitirmek üzere..sezeryanla doğdu. daha önce hafif bir pamukçuk vakasını karbonatlı  su ile atlattık. fakat şimdi dili bembeyaz saba h dudağının kenarında vardı şuanda damağında ve iç yanağında var. ve emzik biberon kullanmıyoruz.sizce budamı ağız içi mukonyum değişimi... muko---- ne başladık. kaç günde geçer hocam ağrı yapmazmı..

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2009 Saat 10:53
Ağız içinde bulunan tabii bakteriler ( probiyotik bakteriler) pamukçuk mantarının üremesine mani olurlar. Bu sebeple, sadece çocuğun ağızının steril olduğu ilk günlerde ve ağır antibiyotik kullanıp, bu doğal bakterileri öldürülmüş kimselerde Pamukçuk olur. Asla ,asla 3-4 aylıklarda olmaz. Doktorunuza bunu anlatın bakalım ne diyecek....Hiç olmazsa öğrenmiş olur.

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2009 Saat 15:10
yani hocam kafama takmayayım mı,doğal bir süreç mi bu...ozaman bu ağzındakiler pamukçuk değil çünkü antibiyotik kullanmadık...ben kullandım ama siz gripte antibiyotiğin ne işi var deyince bıraktım...peki kaç gün sürecek bu durum...

böyle sık sık  çekinerek soruyorum ama bizim doktorlara kalırsak bebeklerimiz ecza deposu olacak...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2009 Saat 18:02
Kendiliğinden geçecek, çocuğa bir rahatsızlığıda yoktur, aldırmayın. Çocuk da zaten rahattır. Hiçbir şey yapmayın.Düzelme süresi her çocukta farklıdır.

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2009 Saat 19:58
teşekkür ederim hocam..içimi rahatlattınız..ben ozaman ilacı ve karbonatlı su ile kızımı hırpalamayı bırakayım...

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2009 Saat 15:30
Embarrassedkadir bey bu pamukçukvari şey iyileşeceğine daha da yayılıyor...işin kötüsü kızım elini ağzına götürüp emmeyi öğrendi ağzındanda bazen gözüne kulağına götürüyor..alt ve üst dudağının iç kısmı yer yer bembeyaz...acaba gözüne filan yayılırmı...?gerçi huzursuzluğu yada emmede bir azalması filan yok o açıdan bir taraftan rahatım ama diğer taraftan içimi birşeyler kemiriyor..inanın rüyalarımda bile kızımın ağzıyla uğraşıyorum..bana bir yardımEmbarrassed

bu arada doktorumuza sizin söylediklerinizden bahsettim..doktorumuz bizi bir güzel azarladı ozaman size o hoca teknik destek sağlasın dedi:)

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2009 Saat 19:40
Hiç merak etmeyin, bulaşma filan olmayacak. Çocuk rahatmı siz ona bakın. Çok sıkışırsanız, Dr Ümit Başer'i bulun. Hacettepe'den tanırım.. 

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2009 Saat 19:42
teşekkür ederim hocam...sizin cevabınızı bekliyordum neredeyse tek ayak üstünde...

bizlere böyle vakit ayırdığınız ve bıkmadığınız için sonsuz teşekkürler:9

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat