Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızlar yardım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13020
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 05:31

Konu: kızlar yardım
Mesajı Yazan: zeynep
Konu: kızlar yardım
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 19:37
dün doktora gittim hamilelik topiğindede yazmıştım.bebekle ilgili herhangi birşey yok ama 20. haftada kanamam olduğu için doktorum benim hep idrara sıkışık gitmemi istiyordu ultrasonla rahim muanesi için.dünkü muanede rahim duvarında 2.56 cm açık olduğunu yürüyüş yapmamamı,ağır işlerden kaçınmamı söyledi.kafam çok karışık böyle bir durumla karşılaşan oldumu?nedir rahimde açıklık ne yapmamız gerekiyo doktorlada doğru düzgün konuşamadım canım o kadar sıkıldıki dikkat et filan deyinceConfusedşaşırmış durumdayım şuanConfused

Cevaplar:
Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 19:46
canım dikkat et,tecrübesi olan paylaşacaktır eminim.allah korusun,son zaman...

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 19:48
ewet nazcım sonunda geldik neredeyse korkuyorum açıkcasıConfused

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 19:55
canım ben ilk kez duydum rahimde açıklık,sen çok dikkat et kendine aman zeynoşum,hiç bi iş ne senin nede bebişin sağlığı gibi önemli değil,belki yaşayan vardır anşatırlar sana bende merak ettim ne olduğunuConfused
zeynoşum ama n dikkat

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 20:01
ediyorum hilal'cim etmeme rağmen böyle olduysa etmesem nolur bilmiyomConfusedbende çevremde duymadım ondan afalladım zatenTongue

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 20:03
zeynepcim ben de biilmiyorum rahim açılığı nee demek
inş seni aydınlatacak bi arkadaş çıkar

ben gebeliimin ilk 17 haftası boyunca başka bi sebepten dolayı kanama yaşamıştım.gerçekten ciddiye alınması gereken bir durum gebelikte kanama .seni telaşlandırmak istemiyorum ama dr unun söylediklerine harfiyen uy.bol bol dinlen...hatta sürekli dinlen....

geçmiş olsun canım...az kaldı sabret..sağlıcakla inş...

Mesajı Yazan: özlem
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 20:05
canım geçmiş olsun ,ablamda 6 haftalık ondada var şuan kanama ve doktoru hiç hareket etmeden yatmasını bol bol dinlenmesini söyledi..ama rahim açıklığı falan değil ondaki durum..onunla bi konuşim eğer böyle bir şeyse ve bilgisi varsa yazarım sana,tekrar geçmiş olsun...

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 20:09
şuan kanama gibi bir durum yok şükürler olsun Nuke

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 20:12
Orjinalini yazan: ezodemir ezodemir Yazdı:

canım geçmiş olsun ,ablamda 6 haftalık ondada var şuan kanama ve doktoru hiç hareket etmeden yatmasını bol bol dinlenmesini söyledi..ama rahim açıklığı falan değil ondaki durum..onunla bi konuşim eğer böyle bir şeyse ve bilgisi varsa yazarım sana,tekrar geçmiş olsun...

canım bende kanama başlarda vardı o zaman öyle bir durum yoktu zaten.bu 20.haftadada olmuştu o zamanda dikkat et demişti sonraki gidişimde herşey normaldi şimdi gidince açıklığı söyledi bakalım daha neler olcak Tonguesizede geçmiş olsun canım inş.hayırlısı ile atlatırConfused

Mesajı Yazan: özlem
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 20:16
şimdi anladım canım pardon ben hala kanamanda var diye anlamıştım.çok az kalmış doğumunuda umarım hayırlısı ile bunuda atlatırsınız,ablamın çok erken olduğu için riskli bir dönem ve sanırım seninkiyle çok alakasız bir durum..

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 20:20
sanırım pek alakası yok canım

Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 20:58
Zeyneeepp CryCry 

Dikkat et kendine canım lütfen doktorun ne dediyse yap bende bilmiyorum açıklık ne demek umarım tehlike belirtisi değildir. Birde doktorunu arayıp detaylı bilgi almanı tavsiye ederim risklerini öğrenmek hakkın içinde şüphe kalmayacak şekilde sorularını sor doktoruna...

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....

Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 21:12
zeynepcim bence doktorunu bidaha ara ve konuşş en iyi o aydnlatır seni .. bizede haber verr .. ve iyi düşün doktorunu dinle ve dinlen yat keyfine bak Smile

-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 21:34
bana bebeğin hareketlerini düzenli takip et,ağrın olduğunda veya kanaman olduğunda hemen gel açıklık erken doğum ihtimali demekmiş dikkat et yürüyüş yapma,ağır işlerden kesinlikle kaçın dedi.bende rahim ölçümlerinin olduğu bir ultrason var onunla başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum.zaten doktoru değiştirip doğum yapmak istediğim hastaneye gidicektim böyle bir şey olmasada ama o kadar kafam karıştıki arabaya binip bir yere gitmeye korkuyorumConfusedama hiç çevremde duymadım.erken doğum yapan kimseye kontrollerde böyle birşey söylenmedi ondan böyle bocaladımTongue

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 21:45
rahimde açıklık bir doğum belirtisi...o kanama nişan adı verilen olay...kanama devam ettikçe açıklıkta azalıyor..zeynepcim kendini ve bebeğini çok iyi dinle...uzun yürüyüşlerden kaçın ama evde yürümeler insanı rahatlatıyor....sancıların oluyormu bilmiyorum ama açılma sancı ve kanamayla beraber oluyor...30.haftayı geçtiğin için doğum olsada bebeğin için endişelenme o şimdi hayata hazır...allah kolaylık ve güç versin

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 21:52
şuanda ne kanamam nede sancım yok şükür ilalcim.başından beri zaten benim uzun yürüyüşlerim ev işlerim hiç olmadı kısmet artık.hakkımızda ne hayırlı ise o olsun ters bişey olsa bebeğin hareketleri olmaz sanırımConfused

Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 22:08
gecmis olsun canim ,
benim yakin arkadasimda yasadi senin yasadigini simdi aradim sormak icin dedi ki onun
23.haftada kanama olomus ve rahim acilmasi olayinida yasamis erken dogum yapabilirsin demis doktoru ama onun sancisida vardi hafifte olsa kanamasi bir hafta sürmüs kontele gitti sürekli dinlenmek yani yatakta olmasina ragmen 2ay erken dogum yapti ama saglik acisindan kendide bebiside iyiydi sadece bebis feyza adi küvez de kaldi baya bi zaman ben senin durumunu anlattim kendisine onun günü gelmis sayilir ama dikkat etmesinde yarar var allah yardimcisi olsun dedi............
yani zeynepcim dikkat et kendine ama korkulacak bisey yok bazi kadinlar yasarmis bunu allah yardimcin olsun öpüyorum

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 22:13
canımm çok sağol Approve

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 22:15
Zeynepçim İnşallah hayırlısıyla bebeğini alırsın kucağına..
Stres yapma canım,başka bi drada görün,bu drun söylediklerinide yap tabi çok dikkat et..
İnsan çok endişeleniyo biliyorum bende farklı bişey yaşamamıştım uykularım kaçmıştı şükür sağlıklıydı bebeişim..Kendini çok kasma başka bi dra daha görün inşallah sağlıklı tamamlayacaksın hamişliğiniStar

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 22:24
inşallah canım inşallah Nuke

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 23:01
Canım rahim açıklığı erken doğum belirtisidir diye biliyorum, o yüzden erken doğumu gerektirecek şeylerden kaçınman için doktor onları yapma demiştir, inşallah sağ sağlim sağlıkla bebeğini kucağına alırsın, stresten ve ani hareketlerden, seni yoracak şeylerden uzak dur Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 23:05
işte garip olanda bu hamileliğimin başından beri herşeyden kendimi sakınıyorum.temizlik yok,gezme yok,stresden kaçıyorum doktorada söyledim dün şekere o kadar düşkün değilim şekerim çıkmış ilaçlarımı ihmal etmiyorum guatr yine yüksek kanım düşük Tonguekomedi gibi dikkat etmesem dahamı iyi olurdu diye düşünüyorum bazen gerçekten sinirlerim bozuldu çünküCryCryCry

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 23:08
Canım ya sinirin bozulmasın, şu an tehlikeli bir durumun yok ki, rahat ol, hangi bitki çaylarını içebilirsin onaları sor, bol bol dinlen, bebişin gelmesine şurada ne kaldı ki SmileStar

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 23:11
bişey kalmadı haklısın hayırlısı ile bir aksilik çıkmazsa 9 haftaSmile

Mesajı Yazan: ilal
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 23:25
ayrıca bana doktorum 3.ayımda bir cm açıklığım oldunu söylemişti...bişeycik olmadı...

-------------
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 23:32
internetten biaraz baktım 2 cm sonrası biraz daha ciddiymiş

zeynepcim sıkma canım kendini
hem erken doğum olsa bile gebeliğin ileri bi dönemde

ben de 35 haftalıkken doğum yaptım.turp gibi çıktı evellallah

sen bol bol dinlen kendini ve bebeğini önemse canım

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 23:34
ya aslında hep pozitif düşün

ben çok pimpirikliydim

7 .ayımda her şey normal giderken dr  umu sıkıştırırdım.erken doğarsa nolur gibisinden sorular sorardım
aklıma  gelen başıma geldiTongue

sen pozitif düşün rahat olStar

Mesajı Yazan: heryilmaz
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 23:41
geçmiş olsun canım
valla sende de yok yok
inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın Smile

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 23:47
zeynom canını sıkma güzelim. 4-5 cm açıklıkla bile aylarca gezen arkadaşlarım var. bebeğin rahimde aşağıya doğru ilerlemesiyle rahim ağzında açıklık artar. büyük bir ihtimalle hafif de olsa kasılmaların vardır fakat hareket halinde olduğun için hissetmiyorsundur. önemli olan bebek hareketlerinin azalmaması. minimum günde 10 defa hareket etmeli. hareket etmen rahim kasılmalarını tetikleyeceği için açılmayı hızlandırır ve doğumu başlatır. şöyle diyeyim normal bir gebelikte 4-5 cmde doğum başlamış denir. rahim açıklığı 10 cm e ulaştığında gebe masaya alınır ve doğum gerçekleşir. açıklık artmaya devam ederse ya da nstlerinde kasılmalar saptanırsa muhtemelen ilaç vererek bir müddet daha geciktirmeye çalışacaktır doktorun. ayrıca bebeğin akciğer gelişimini hızlandırmak için kortizon iğneleri önerebilir. ancak bu iğneler şekeri yükseltir bu konuda ilaç kullanıyorsan dikkatli ol.
olasılıklar bu kadar içini ferah tut, bacakları uzat yat. hem doğsa da bişey olmaz Allah'ın izniyle...
o hastalık psikolojisini çok iyi bilirim son 1,5 ay insülin kullanıp günde 4 kez şekerime bakmaktan fenalık gelmişti. bir an evvel doğursam da kurtulsam derdim. 38 haftada doğdu zatenLOL

Mesajı Yazan: burcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 23:56
zeynep geçmiş olsun güzelim.. pek bilgim yok bu konuda ama dr dikkat et dediyse dikkat etmelisin.. hayırlısıyla kucağına alırsın uamrım bebeğini.. bilgim olmadığından topiğinde kalabalıklık yapıcam ama geçmiş olsun dileklerimi göndermek isterimSmile

-------------
http://www.glitterfy.com/"> ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 23:59
meryem'cim çok sağol canım Approvebende çok pimpiriğim felaket hemde hele başlarda daha beterdim ama panik yapınca daha kötü olduğumu farkettim sakin olmaya çalışıyorumSmile

hayırlısı artık gönülcüm sağlıcakla alayımda kucağıma başka bişey istemiyorum bebeğim gayet hareketli kasılmaları pek farkedemiyorum ama Confusediğne konusunda birşey söylemedi artık hayırlısı rabbim yardımcımız olsun bütün hamişlerinNuke

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2009 Saat 23:59
Orjinalini yazan: burcu burcu Yazdı:

zeynep geçmiş olsun güzelim.. pek bilgim yok bu konuda ama dr dikkat et dediyse dikkat etmelisin.. hayırlısıyla kucağına alırsın uamrım bebeğini.. bilgim olmadığından topiğinde kalabalıklık yapıcam ama geçmiş olsun dileklerimi göndermek isterimSmile

Approveçok sağol canım

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 00:05
sen şeker için bişey kullanıyo musun?

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 00:23
Zeynep'ciğim geçmiş olsun. Umarım herşey sonuna kadar yolunda gider. Erken doğum belirtisi ama sen dinlendikçe ve stres yapmadıkça hiç bir şey olmaz, merak etme. Zaten Allah'a şükür riskli dönemi çoktan geçtin. Bundan sonra istediği zaman doğar minik paşa. Allah sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler versin ona. Hadi ben de sana iyi bir haber vereyim. Normal doğum yapacaksan, doğumun kolay olacak demektir. Fırt diyeLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 01:07
Orjinalini yazan: kavs kavs Yazdı:

sen şeker için bişey kullanıyo musun?

henüz değil 120 çıktı perhiz verdi 15 gün sonra tekrar bakılıcakTongue

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 01:09
Orjinalini yazan: duygu duygu Yazdı:

Zeynep'ciğim geçmiş olsun. Umarım herşey sonuna kadar yolunda gider. Erken doğum belirtisi ama sen dinlendikçe ve stres yapmadıkça hiç bir şey olmaz, merak etme. Zaten Allah'a şükür riskli dönemi çoktan geçtin. Bundan sonra istediği zaman doğar minik paşa. Allah sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler versin ona. Hadi ben de sana iyi bir haber vereyim. Normal doğum yapacaksan, doğumun kolay olacak demektir. Fırt diyeLOLLOLLOL

sağol duygu'cumSmilenormal doğum olur inşallah çokda güzel olurSmile

Mesajı Yazan: sgurbet
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 02:05
canim cok büyük gecmis
arkadaslarinda dedigi gibi benimde duydugum rahim acilmasi dogum öncesi durum oluyo
dr. dediklerine cok dikkat et ve icini rahat tut kafana bisey takma allahin iziniyle hicbirsey
olmadan saglikli bebegine kucagina alacaksindir allah bi sancida kurtarsin canimStar

-------------
http://lilypie.com">

Mesajı Yazan: sporcuanne
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 09:06
çok geçmiş olsun zeynepcim arkadaşlarımın dedikleri doğru çok dikkat et artık çok az kaldı bebeğine kavuşmaya en küçük şey için bile riske atma bencede bol bol dinlen ve çoğunlukla yat evde o açıklık olayını ben de ilk defa duyuyorum aklına kötü şeyler getirme tedbir amaçlı demiştir doktorunda sne de doktorunun dediklerine harfiyen uy ve olmazsa doktorunla tekrar konuş sana daha açıklayıcı bilgiler ver bu açıklık oayı ne anlatsın dikkat et canım benim allahım hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin canımStar

-------------

Mesajı Yazan: kelebegim
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 09:08
çok geçmiş olsun.

-------------

Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 09:47
Zeynepppp, 2 ay boyunca 3 cm.açık ile hiç durmadım,işe de gittim,yolculuk da yaptım. Yarım saatte de doğurdum, herşey çok kolay oldu. (Genelleme yapmadan bu benim tecrübem, paylaşmak istedim)
Fırsatın var iken yat dinlen,zaten dikkat ediyorsun layıkı ile. Bunun kolay doğumun belirtisi, bebeğinin sana kavuşmak için 9 hafta öncesinden hazırlanmaya başladığını düşün mutlu ol.
Öncesinde yaşadığın bütün sıkıntıları unutmaya çalış şimdi, herşey güzel olacak inşallah.
İyi düşün, ikiniz için de herşey çok güzel olsun bebişimApprove

Mesajı Yazan: cansum
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 09:48
geçmiş olsun canım. bende erken doğum belirtisi diye biliyorum. bol bol dinlenmeni tavsiye ederim.
ben hamileyken aynı işyerinde çalıştığım bi arkadaşım vardı. doğumlarımız onunla çok yakındı. yanlış hatırlamıyorsam senin haftan kadardı. işyerinde kanaması gelmişti. hemen acile götürmüşlerdi. doktor rahimde açıklık var demiş. ne kadar olduğunu hatırlamıyorum ama 1 gece hastanede kalıp erken doğum olmasın diye rahmini dikmişlerdi. burda ailesinden uzak olduğu için doğum olmadan onların yanına gidip doğumunu orda yapmayı düşünüyordu. aileside burdan 24 saat uzaklıktaydı. doktorda kesinlikle yolculuğun yasak olduğunu gidersen doğumun gerçekleşebileceğini söylemiş. oda mecbur kaldığı için gitmişti. ve 2 güne kadar doğum haberini almıştık.
senin yolculuk gibi bi durumun yok ama yinede yazmak istedim. herşeyden kaçınmanı ve dinlenmeni tavsiye ederim. sorunsuz ve sağlıklı bi şekilde bebeğini kucağına almanı dilerim.

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 10:15
Zeynepcim bugün nasılsın canım bütün akşam aklım sendeydi bişey olacağından değilde şimdi dedim korkar kasar kendini. Lütfen rahat ol canım gerekirse doktorunu değiştir. Benimde hamileyken sorunlarım vardı 2 doktor kontrolünde geçirdim hamileliğimi gerekirse hastaneni dokrorunu değiştir başka doktorlardanda fikir al ama rahat ol lütfen dinlen bol bol ve artık bebeğinin riskli dönemi çoktan atlattığını unutma artık doğsa bile riskli bir haftada değilsin. Sağlıkla gelecek kuzumuz inşallah Star

-------------

Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 10:31
zeyno kendine dikkat et canim

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 12:12
Orjinalini yazan: sgurbet sgurbet Yazdı:

canim cok büyük gecmis
arkadaslarinda dedigi gibi benimde duydugum rahim acilmasi dogum öncesi durum oluyo
dr. dediklerine cok dikkat et ve icini rahat tut kafana bisey takma allahin iziniyle hicbirsey
olmadan saglikli bebegine kucagina alacaksindir allah bi sancida kurtarsin canimStar

sağol canım dikkat ediyorum bakalım artık hayırlısıSmile

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 12:12
Orjinalini yazan: sporcuanne sporcuanne Yazdı:

çok geçmiş olsun zeynepcim arkadaşlarımın dedikleri doğru çok dikkat et artık çok az kaldı bebeğine kavuşmaya en küçük şey için bile riske atma bencede bol bol dinlen ve çoğunlukla yat evde o açıklık olayını ben de ilk defa duyuyorum aklına kötü şeyler getirme tedbir amaçlı demiştir doktorunda sne de doktorunun dediklerine harfiyen uy ve olmazsa doktorunla tekrar konuş sana daha açıklayıcı bilgiler ver bu açıklık oayı ne anlatsın dikkat et canım benim allahım hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin canımStar

amin canım inşallah Smile

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 12:13
Orjinalini yazan: kelebegim kelebegim Yazdı:

çok geçmiş olsun.

çok sağol.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 12:14
Orjinalini yazan: Nilgün1 Nilgün1 Yazdı:

Zeynepppp, 2 ay boyunca 3 cm.açık ile hiç durmadım,işe de gittim,yolculuk da yaptım. Yarım saatte de doğurdum, herşey çok kolay oldu. (Genelleme yapmadan bu benim tecrübem, paylaşmak istedim)
Fırsatın var iken yat dinlen,zaten dikkat ediyorsun layıkı ile. Bunun kolay doğumun belirtisi, bebeğinin sana kavuşmak için 9 hafta öncesinden hazırlanmaya başladığını düşün mutlu ol.
Öncesinde yaşadığın bütün sıkıntıları unutmaya çalış şimdi, herşey güzel olacak inşallah.
İyi düşün, ikiniz için de herşey çok güzel olsun bebişimApprove

sağol canım ya.kolay doğum olasılığı güzel haber amaSmile

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 12:15
Orjinalini yazan: cansum cansum Yazdı:

geçmiş olsun canım. bende erken doğum belirtisi diye biliyorum. bol bol dinlenmeni tavsiye ederim.
ben hamileyken aynı işyerinde çalıştığım bi arkadaşım vardı. doğumlarımız onunla çok yakındı. yanlış hatırlamıyorsam senin haftan kadardı. işyerinde kanaması gelmişti. hemen acile götürmüşlerdi. doktor rahimde açıklık var demiş. ne kadar olduğunu hatırlamıyorum ama 1 gece hastanede kalıp erken doğum olmasın diye rahmini dikmişlerdi. burda ailesinden uzak olduğu için doğum olmadan onların yanına gidip doğumunu orda yapmayı düşünüyordu. aileside burdan 24 saat uzaklıktaydı. doktorda kesinlikle yolculuğun yasak olduğunu gidersen doğumun gerçekleşebileceğini söylemiş. oda mecbur kaldığı için gitmişti. ve 2 güne kadar doğum haberini almıştık.
senin yolculuk gibi bi durumun yok ama yinede yazmak istedim. herşeyden kaçınmanı ve dinlenmeni tavsiye ederim. sorunsuz ve sağlıklı bi şekilde bebeğini kucağına almanı dilerim.

çok sağol canım.dikkat ediyorum artık bakalım ne olur Smile

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 12:16
Orjinalini yazan: ezo.ege ezo.ege Yazdı:

Zeynepcim bugün nasılsın canım bütün akşam aklım sendeydi bişey olacağından değilde şimdi dedim korkar kasar kendini. Lütfen rahat ol canım gerekirse doktorunu değiştir. Benimde hamileyken sorunlarım vardı 2 doktor kontrolünde geçirdim hamileliğimi gerekirse hastaneni dokrorunu değiştir başka doktorlardanda fikir al ama rahat ol lütfen dinlen bol bol ve artık bebeğinin riskli dönemi çoktan atlattığını unutma artık doğsa bile riskli bir haftada değilsin. Sağlıkla gelecek kuzumuz inşallah Star

canım iyiyim kendimi kasmıyorum kasınca daha kötü olacağını biliyorum bende düşünüyorum 2.doktoru bakalım artıkSmile

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 12:17
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

zeyno kendine dikkat et canim

ediyom canımmApprove

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 12:26
Zeynepçim geçmiş olsun..hiç telaş ,sıkıntı yapma canım..dr.un dediklerine dikkat et yeter,bende erken doğum belirtisi diye biliyorum bunu..çokta bi bilgim yok ama..konuşup daha da telaşlandırmıyım seni..Sağlıkla gelsin inş. bebeğin..Big%20smile

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 12:43
Orjinalini yazan: zeynep zeynep Yazdı:

Orjinalini yazan: ezo.ege ezo.ege Yazdı:

canım iyiyim kendimi kasmıyorum kasınca daha kötü olacağını biliyorum bende düşünüyorum 2.doktoru bakalım artıkSmile

canım istersen doktor tavsiye edebilirim senin ve bebeğin sağlığı önemli olan Approve

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 12:52
Orjinalini yazan: irme irme Yazdı:

Zeynepçim geçmiş olsun..hiç telaş ,sıkıntı yapma canım..dr.un dediklerine dikkat et yeter,bende erken doğum belirtisi diye biliyorum bunu..çokta bi bilgim yok ama..konuşup daha da telaşlandırmıyım seni..Sağlıkla gelsin inş. bebeğin..Big%20smile

sağol canım inş.sağlıcakla gelsin tek dileğimSmile

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 13:05

Zeynep umarım birşey yoktur ve çok geçmiş olsun canım. Nolur kendine çok dikkat et.

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 13:31
teşekkür ederim duygu sağol Smile

Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 21:54
zeynom yazıları tam okuyamadım canım ama arkadaşların çoğununda dediği  gibi dinlenmen gerekiyo birde sakın kekik tüketme mümkünse hiçbir yemekte kekik hamilelerde sakıncalı erken doğuma sebep oluyo... ayrıntılı bu konuyu araştırıcam bende

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Mesaj Tarihi: 22 Oca 2009 Saat 23:54
kekiği hiç duymadım maydanozu biliyorum ama kekik ilk defa duydum.

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 00:01
HAMİŞLER SİZİN İÇİN

Hamilelikte bitki çayları ve şifalı otlar

http://www.minikeller.com/modules.php?name=News&new_topic=17 - Bitki çayları son zamanlarda giderek popülerite kazanan içecekleridir. Eskiden sadece aktarlarda satılan bitkiler ve bunlardan elde edilen çaylar günümüzde hemen her markette pazara sunulmaktadır.

Bitkilerin hastalıkları tedavi edici etkisi ve bu amaçla kullanımı neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. Bazı kültürlerde ayrı öneme sahip olan şifalı bitkiler günümüzde de bazı hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak bu uygulamaların hemen hiçbir bilimsel verilere dayanmamaktadır.

Homeopatik olarak adlandırılan bu tedavilerin etkinliği konusunda bilimsel çalışmalar olmadığı gibi bunalrın hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanımı ve etkileri ile ilgili de elimizde hemen hiç veri bulunmamaktadır. Ayrıca bu tip ilaç etkisi olan şifalı bitkilerin bazıları hatta çok masum gibi görünenleri bile yüksek dozlarda alındığında zehir etkisi ya da istenmeyen etki oluşturabilmektedir.

Bu bitkilerin bir çoğu kaynatılarak suyu içilmekte ya da direkt olarak yenilerek alınmaktadır.

Kesin olarak güvenli olduğu bilinmeyen bu tür şifalı olduğu ileri sürülen ot ve bitkileri hamileliğinizin ilk ve son trimesterlarında tüketmemeniz yararlı olabilir.

Bununla birlikte piyasada satılan hazır poşet çayların içindeki maddelerin çoğu normalde diyetiniz içinde bulunan ve büyük olasılıkla hamilelik sırasında zararlı etki göstermeyen maddeler içerir. Bu tür çayları aşırıya kaçmadan tüketmenizde bir zarar yokmuş gibi görünmektedir.

Bitkisel çay içmek isterseniz satın alırken içerdiği maddelere göz atın. İçindekiler eğer diyetinizde zaten bulunan portakal kabuğu, limon, adaçayı gibi bildik maddeler ise içmenizde sakınca yoktur. Ancak aslan kulağı, yarpuz, cohosh gibi garip ve daha alışık olmadığınız maddeler içeriyorsa kullanmamanız daha uygun olabilir.

Bazı maddeler ise düşük miktarlarda alındığında yararlı olabilirken yüksek miktarlarda olumsuz etkiler yaratabilir. Bu tür bitkilere en güzel örnek sinameki'dir. Sinameki barsakları uyarıcı etkiye sahip bir bitkidir ancak yüksek miktarlarda alındığında dehidratasyon ile sonuçlanabilecek ciddi ishal tablolarına yol açabilir. Bu hem sizin için hem de karnınızdaki bebeğiniz için hiç hoş olmayan bir durumdur.

Bazı bitkilerin ise rahim kasılmasını uyarıcı etkileri vardır. Pekçoğu yaygın olarak kullanılmayan bu maddeler doğum sancılarını başlatabileceğinden gebeliğin son dönemlerinde kullanılmaları önerilmez.

Bir başka konu da ithal çaylardır. İthal çayların içinde ülkemizde yetişmeyen bazı otlar bulunabilir. Bu nedenle içeriğinden emin olunmayan çayların kullanılmaması daha uygun olabilir.

Kısaca özetlemek gerekir ise yiyecek olarak kullanılan bitkilerin çay şeklinde de alınmasında bir sakınca yoktur.

Genel olarak hamilelikte kullanılması ya da aşırı miktarlarda alınmaması önerilen bitkiler ve olası etkileri aşağıdaki tabloda incelenebilir.

Hamilelikte kullanılması sakıncalı olan bitkiler

Bitki Olası etkisi
Aloe Vera Yaprakları müshil etkisi gösterdiğinden ağızdan alınmamalıdır
Sarı çiğdem, Cohosh, (Colichicum autumnale) Yüksek dozlarda alındığında hücre bölünmesini etkileyerek doğum defektlerine neden olabilir.
Fesleğen (reyhan) yağı Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kanotu (Sanguinaria canadensis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Kusmaya neden olabilir.
Aslan kulağı (Caulophyllum thalictroides) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Karanfil yağı Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Eşekkulağı, karakafes (Symphytum officinale) Bebek için toksik maddler içerdiğinden kullanılmamalıdır.
Pamuk kökü (Gossypium herbaceum) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Dong quai (Angelica polymorpha var. sinensis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Koyungözü (Tanacetum parthenium) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir..
Kırlangıç otu (Chelidonium majus) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir..
Ardıç ve ardıç yağı (Juniperus communis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Ökseotu (Viscum album) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. İçerdiği toksik maddeler plasentadan bebeğe geçebilir.
Yarpuz (Hedeoma pulegioides) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kınakına (Cinchona officinalis) Geçmişte sıtma tedavisinde kullanılan bu bitki körlük ve komaya neden olabil ir.
Yalancı Ginseng (Panax notoginseng) Doğum anomalilerine neden olabilir.
Sedefotu (Ruta graveolens) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kafuriye (Artemisia abrotanum) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Adasoğanı (Urginea maritima) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Solucan otu(Tanacetum vulgare) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Yabani yer elması (Diascorea villosa) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

Hamilelikte aşırı miktarlarda kullanılması zararlı olabilecek bitkiler.

Bitki Olası etkisi
Akçaağaç (Rhamnus frangula) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Melekotu (Angelica archangelica) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Anason ve anason tohumu yağı (Pimpinella anisum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır, düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir ancak yağı kullanılmamalıdır.
Kimyon (Carum carvi) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Akdiken kabuğu (Rhamnus purshiana) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Kereviz tohumu ve yağı (Apium graveolens) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Papatya yağı Rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak papatya çayı içilebilir.
Tarçın (Cinnamomum zeylanicum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Çuha Çiçeği(Primula veris) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Rezene ve rezene yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Çemenotu (Trigonella foenum-graecum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sarımsak(Allium sativa) Yüksek miktarlarda tüketilmesi mşde yanmasına neden olabileceği gibi emzirme döneminde süte kendine özgü kokusunu verebilir.
Yasemin yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır.
Kore Ginsengi (Panax ginseng) Yüksek dozlarda alınması kız bebekte erkeklik hormonlarının yükselmesine neden olabilir.
Lavanta (Lavendula argustifolia) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Meyankökü (Glycyrrhiza glabra) Yüksek dozlarda kan basıncını arttırabilir.
Yaban kerevizi (Levisticum officinale) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Mercanköşk, keklik otu (Origanum vulgare) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sarısakız, mür (Commiphora molmol) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Maydonoz (Petroselinum crispum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı ve fetusu irrite edici etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Nane yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak kuru nane ya da nane yaprağı yemeklerde kullanılabilir. nane yağı ise kullanılmamalıdır.
Ahududu yaprağı ve çayı (Rubus idaeus) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır. Doğumu kolaylaştırmak için kullanılabilir.
Ravent kökü(Rheum palmatum) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Biberiye ve biberiye yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Safran (Crocus sativa) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Adaçayı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sinameki (Senna alexandrina) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Siyah çay(Camellia sinensis) Fazla miktarda alınması çarpıntıya neden olabilir.
Kekik yağı (Thymus vulgaris) Rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi olabilir ancak kuru kekik yemeklerde kullanılabilir.
Mine çiçeği (Verbene officinalis) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Hazırlayan: Dr. Alper Mumcu

Alıntı

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 00:03
sağol canımApprove

Mesajı Yazan: sporcuanne
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 08:26
teşekkürler fatoşcum bizler için çok faydalı bir kaçını dumuştum ama çoğunu bilmiyordum açıkcası. zaten bitki çaylarını tüketmekten hoşlanmıdığım için çok araştırma gereği duymadım bu konuyu ama bilmemizde fayda var tabi....

-------------

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 10:48
zeynepcim canım geçmiş olsun
benim amcamın kızında oldu bu açıklık vede 8 aylıkken başladı oda hiç iş yapmadı 9 aylık
olduğunda normal doğum yaptı onun açıklığı biraz fazla idi 4.5cm böyle dolaştı yürüyüşten zarar gelmez demişti dr. ona
istersen sen başka dr git için rahatlasın
tekrar geçmiş olsun

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 11:17
canim dun okudum ama bir turlu vakit bulup yazamadim...

ilk once dikkat etmelisin, ben son bir ay 1 cm acikla dolastim. yatip dinlenemedim maalesef hele ki son ay hic... ama sen dikkat et, moralini yuksek tut...

sancin var mi? ya da kanama?

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 11:20
Orjinalini yazan: ilal ilal Yazdı:

rahimde açıklık bir doğum belirtisi...o kanama nişan adı verilen olay...kanama devam ettikçe açıklıkta azalıyor..zeynepcim kendini ve bebeğini çok iyi dinle...uzun yürüyüşlerden kaçın ama evde yürümeler insanı rahatlatıyor....sancıların oluyormu bilmiyorum ama açılma sancı ve kanamayla beraber oluyor...30.haftayı geçtiğin için doğum olsada bebeğin için endişelenme o şimdi hayata hazır...allah kolaylık ve güç versin

rahimde aciklik dogum belirtisi de... her kanama nisan kanamasi degil ilalcim...

bebegin basi yerlesmis mi zeynep? baski yapiyordur (ki yapacak) ondan acilmis olabilir

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 11:32
canlar zeynepin bu sıkıntısı vardı zati incelme vardı rahim duvarında (yanlış hatırlamıyorum inşallah zeynom) doktor sıkı tembihledi zati aman dikkat dinlen uzun yürüyüşler hamişlere iyi gelir normalde ama zeynepe değil oyüzden bol bol yatması gerekiyo iş yapmıcak bile...

bu konuyu ben kendi doktoruma sorucam en kısa sürede

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 11:38
zeynom bu konu ile ilgili bi yazı buldum yazı kopyalanmadığı için buraya alamadım linki özeline atıyorum bi oku.

4 cm in altında ise tedavi ediliyo bebek zamanı gelene kadar anne karnında belli tedavilerle bekletiliyormuş.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 11:41
zeynom bi sitede bi kız bu yazıyı yazmış yorumlar var özeline link attım canım oku...

herkese selam öncelikle..

20.haftanın içindeyim. dün kontrol için dr a gittim. rahiminde açıklık var, dikkat edeceksin dedi. yolculuk yasak, evde yatıp dinlenecekmişim.

gelince baktın nete ama, bu durum hep son aylarda doğum başlangıcı olarak yeralıyo

böyle erken dönemde bu problemle karşılaşan,duyan, bilen var mı, ben iyice stres yaptım

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 11:42
cevap olarak da herkez bol bol dinlen demişler

-------------

Mesajı Yazan: mine
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 11:49
zeynebim geçmiş olsun bende yeni okudum siboşun yardımı olmuştur inşallah araştırmış sağolsun
sorunsuzca sağlıkla alırsın bebeğini kucağına inşallah

-------------
<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit

Mesajı Yazan: gülay
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 12:14
zeynepcim benim hamileliğimdede 3 aylık kanamam oldu ama benim eş aşağda olduğu için olmuş kanamam 2.3ay hep yattım sonra çocuk büyüdükce eş yukarı çıktı tehlike biraz daha azaldı canım sen bol bol ıstırahat et ve stes yapma hamileliği en kötü etkileyen stres ALLAHYARDIMCIN olsun Smile

-------------
http://www.caption.it/">

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 12:38
Orjinalini yazan: nursef nursef Yazdı:

zeynepcim canım geçmiş olsun
benim amcamın kızında oldu bu açıklık vede 8 aylıkken başladı oda hiç iş yapmadı 9 aylık
olduğunda normal doğum yaptı onun açıklığı biraz fazla idi 4.5cm böyle dolaştı yürüyüşten zarar gelmez demişti dr. ona
istersen sen başka dr git için rahatlasın
tekrar geçmiş olsun

sağol canım

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 12:40
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

canim dun okudum ama bir turlu vakit bulup yazamadim...

ilk once dikkat etmelisin, ben son bir ay 1 cm acikla dolastim. yatip dinlenemedim maalesef hele ki son ay hic... ama sen dikkat et, moralini yuksek tut...

sancin var mi? ya da kanama?

belim ağrıyo ama onun harici herhangi birşey yok şükür

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 12:43
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

canlar zeynepin bu sıkıntısı vardı zati incelme vardı rahim duvarında (yanlış hatırlamıyorum inşallah zeynom) doktor sıkı tembihledi zati aman dikkat dinlen uzun yürüyüşler hamişlere iyi gelir normalde ama zeynepe değil oyüzden bol bol yatması gerekiyo iş yapmıcak bile...

bu konuyu ben kendi doktoruma sorucam en kısa sürede

ewet 20.haftada olan kanamada söylemişti incelme var diye ama şu kadar santim dememişti o zaman fitil vermişti.sonraki kontrolde birşey demedi normaldi herşey bu ay açıklık var şu kadar santim dedi bakalım zaten farklı doktorada gidicem elimde bu doktorun verdiği ultrasonda var.

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 12:45
Orjinalini yazan: mine mine Yazdı:

zeynebim geçmiş olsun bende yeni okudum siboşun yardımı olmuştur inşallah araştırmış sağolsun
sorunsuzca sağlıkla alırsın bebeğini kucağına inşallah

sağol canım.
ewet sibel'cim sağolsun araştırmışApprove

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 12:45
Orjinalini yazan: küçük kanaryam küçük kanaryam Yazdı:

zeynom bu konu ile ilgili bi yazı buldum yazı kopyalanmadığı için buraya alamadım linki özeline atıyorum bi oku.

4 cm in altında ise tedavi ediliyo bebek zamanı gelene kadar anne karnında belli tedavilerle bekletiliyormuş.

canımm çok sağolApprove

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 12:46
Orjinalini yazan: gülay gülay Yazdı:

zeynepcim benim hamileliğimdede 3 aylık kanamam oldu ama benim eş aşağda olduğu için olmuş kanamam 2.3ay hep yattım sonra çocuk büyüdükce eş yukarı çıktı tehlike biraz daha azaldı canım sen bol bol ıstırahat et ve stes yapma hamileliği en kötü etkileyen stres ALLAHYARDIMCIN olsun Smile

amin canım sağol

Mesajı Yazan: Ege Berk
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2009 Saat 15:00
ZEYNEP MERHABA CANIM GEÇMİŞ OLSUN YENİ OKUDUM UMARIM ŞİMDİ İYİSİNDİR YANINDA BİRİLERİ VAR MI SANA YARDIMCI OLACAK YAT HİÇ KALKMA BOL BOL DİNLEN AL MEYVE TABAĞINI GÖBİŞİNİN ÜSTÜNE YAT BACIMSmile HAYIRLI DOĞUMLAR NASİP ETSİN ALLAHIM

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2009 Saat 19:36
amin canım sağol Smilebenim herhangi bir sıkıntım yok şükür idare ediyoruz 

Mesajı Yazan: canderya200
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 15:59
zeynep şuan nasıl acaba.merak ettim.

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 17:43
şuan açıklığım 4 cm ama artık sona yaklaştık doktorum hiç korkma dedi sağol canım

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 18:04

Iyiysen aciklign onemi yok zaten simdi dogum yapsan bile bir sorun olmaz, bir kac haftan kalmadi mi? Dogru demis doktorun korkma, hamilelik seruveni bitiyor az kaldi

Insallah saglikla dogum yaparsin...

Isim dusundunuz mu? Hazir mi oglusumuzun adi?

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 18:12
bir isim bulamadık oğluma isimsiz oğlum benim çok kararsızız bu konuda bakalım artık

Mesajı Yazan: hüseyin can
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 18:45
zeynepcim yeni gördüm canım bende buryaı çok geçmiş olsun canım benim.şimdi nasıl durumun

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 18:50
Ayyyyyyyyyyyyyy çok az kaldı kızlar hadi hayırlı doğumlar sizeeeBig%20smileoy oy nüfus patlaması yaşıyacaz forum olarakLOLLOL

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 18:52
konuyu tekrar önde görünce korktum ya ConfusedConfusedConfused

ay az kaldı yaa SmileSmile hayırlı doğumlar hamişlare Star 

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 18:57

aminnn saolun kısalr.sizlerde sıra hadi bakalım.hayırşlı haberleri bekliyoruz ezo,emoşummmLOLLOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 19:27
Biz yardimci olalim Zeynom Big%20smile

Cidden ya daha yeni almis gibi haberlerini, simdi ise doguracaklar az kaldi...
Ifo acmisti, zeynep hamile diye... sonra sibel... sonra ebru...
Bebekler yarisacak bu sene topiclerde...LOL

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 19:34
Orjinalini yazan: hüseyin can hüseyin can Yazdı:

zeynepcim yeni gördüm canım bende buryaı çok geçmiş olsun canım benim.şimdi nasıl durumun

şuan 4cmlik bir açıklık var ama artık sona geldiğimiz için doktor panik yapmamıza gerek yok dedi Smile

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 19:36
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

Ayyyyyyyyyyyyyy çok az kaldı kızlar hadi hayırlı doğumlar sizeeeBig%20smileoy oy nüfus patlaması yaşıyacaz forum olarakLOLLOL

Orjinalini yazan: ezel ezel Yazdı:

konuyu tekrar önde görünce korktum ya ConfusedConfusedConfused

ay az kaldı yaa SmileSmile hayırlı doğumlar hamişlare Star 

ezom sağol bişey yok şükür derya sormuştu ona cvp yazınca öne geldi topikEmbarrassed
çok az kaldı gerçekten sağolun vallaApprove darısı sizin 2.cilere inşallahLOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 19:38
Orjinalini yazan: Elif Hansa Elif Hansa Yazdı:

Biz yardimci olalim Zeynom Big%20smile

Cidden ya daha yeni almis gibi haberlerini, simdi ise doguracaklar az kaldi...
Ifo acmisti, zeynep hamile diye... sonra sibel... sonra ebru...
Bebekler yarisacak bu sene topiclerde...LOL

eğer karar vermezsek bi isimde yardım isterimLOLLOLLOL
gerçekten daha dün gibiydi 8 ay bitmek üzere nerdeyse ne çabuk geçiyo zaman geçmez diye üzülürken az kaldıııBig%20smile

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 20:21
Orjinalini yazan: zeynep zeynep Yazdı:

Orjinalini yazan: hüseyin can hüseyin can Yazdı:

şuan 4cmlik bir açıklık var ama artık sona geldiğimiz için doktor panik yapmamıza gerek yok dedi Smile
çpok şükür sevindim canım.dikkat et kendine de bebişinedeWink

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 23:28
Ebrucum sağol canım sende dikkat et

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat