Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

günlük şişe süt

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13043
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 19:40

Konu: günlük şişe süt
Mesajı Yazan: sdilek
Konu: günlük şişe süt
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 11:58
Merhaba Kadir Bey.
Kayınvalidem Brucella teşhisiyle 1,5 haftadır hastanede yatıyor.Bu gün taburcu olucak ama dr uyla bugün yaptığı görüşmede Brucellanın günlük şişe sütüyle de bulaşabileceğini öğrenmiş.Dr u günlük şişe sütlerinin kesinlikle kaynatılmadan içilmemesi gerektiğini söylemiş.tetrapaklı sütlerin ise böyle bir şeye ihtiyacı yokmuş yani onlar kaynatılmadan içilebilirmiş.Benim 1 yaşında ikiz kızlarım var.ve 4 aylıktan beri onlara şişe sütüyle yaptığım yoğurtları verdim.Bazen bir taşım kaynattım.Bazen sadece ılıttım.Şu an da da onlara bu şişe sütlerini arada ılıtarak veriyorum içmeleri için.En sağlıklı ve vitaminlisi şişe süt diil mi? Tetrapaklı sütler bile vitamin ekisiği yaşarken uzun ömürlü oldukları için ne yapıcaz.Şişe sütler kaynatılmıyomuş güya.Nasıl bir şeydir bu anlamadım.gerçekten şişe sütlerinden bu gibi hastalıklar bulaşabilir mi? Şişe sütleri de pastörize süt grubuna girmiyor mu?
Bilgilerinize ihtiyacım var.Teşekkür ederim.

-------------
www.damlamvekaryam.blogspot.com

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2009 Saat 15:47
Emin olun sizin bilginiz doktordan daha iyi. Brucella sadece ve sadece çiğ sütten bulaşır. En fazlada pişirilmeden yapıldığından, taze peynirden olur. Günlük kutu sütü ile günlük şişe sütü aynı kazanda hazırlanır. Tetrapaklı sütlerde vitamin eksikliği yok, dayanıklılardada yok. Rahatlıkla UHT veya pastörize sütleri içebilirsiniz. Problem çiğ sütlerde ve peynirlerde. Brucella genellikle peynirden olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat