Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bronşit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13163
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 23:06

Konu: bronşit
Mesajı Yazan: özge
Konu: bronşit
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 14:54
iyi günler doktor bey.oğlum 18 aylık.4 gün önce hafif ateşle birlikte ağzı burnu akmaya başladı.çok yoğun balgam vardı boğazında öksürmekten ve yutkunmaktan uyuyamıyordu.minoset ve mukoneks verdim.biraz rahatladı derken öksürüğü iyice arttı,sanırım göğsüde acıyordu çünkü eliyle tutuyor.dün ateşi 39 a çıktı iştahı tamamen kapalı süt içiyor sadece su bile içmiyor.iyice halsizleşti devamlı uyukluyor ve huysuzlaştı.ben atlatacağını düşünürken ağırlaştı doktora götürdük bugün.ciğerlerini dinledi röngen istedi iltihap var dedi sonucunda bronşit dedi.ayrıca kulaktan baktığındada iltihap var dedi.3 tane iğne verdi novosef,ayrıca pedifen ağrı kesici,ve ventolin şurup verdi.mukonex e devam dedi.ben tedirginim çünkü yazılarınızı okudum teşhislerde yazılan ilaçları genelde ağır ve gereksiz bulmuşsunuz.beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 16:39
Hernekadar anlattıklarınız grip gibi isede, emin olmak için bir kan sayımı yapıp, WBC değerine bakmak isterdim. Eğer normal ve normalden düşük ise, kesinlikle virütik deyip, ilaçları keserim. Sanki "menenjit" tedavi ediyormuş gibi bu kadar ağır tedavi ne oluyor, anlamış değilim. Ayrıca akciğer grafisine bakıp "bronşit" denilemez, zira bronşit'in röntgen bulgusu yoktur. Zatürre ise ventolin'e gerek yok, bronşit ise, iğnelere gerek yok. Bana kalırsa bir teşhis koymaktan aciz olduklarından,  her derde deva bütün ilaçları veriyorlar.. Hangisi tesirli olursa diye.. Olanda çocuklara oluyor..

Mesajı Yazan: özge
Mesaj Tarihi: 28 Oca 2009 Saat 21:20
teşekkür ederim doktor bey.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat