Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

doğum çantama mama koymalımıyım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik
Forum Tanımlaması: (Hamilelik hakkında her şey)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13291
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 01:27

Konu: doğum çantama mama koymalımıyım
Mesajı Yazan: küçük kanaryam
Konu: doğum çantama mama koymalımıyım
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 12:36
arkadaşlar biçok arkadaşımın söylediği bişiyi sizlere de sormak istedim eğer konu yanlış yerdeyse yada birleştirilmesi gerekirse mod arkadaşlarım şimdiden kusura bakmayın hamilelik sayfasına bizler harici pek bakan olmuyo oyüzden konu açma gereği duydum.

Bana söylenen doğumdan sonra hemen meme almayabilir yada süt gelmez gibi şeyler söylendi bebeğin aç kalmaması için yanında 1 kutu mama ve biberon al dediler bazı yerlerde okudum kesinlikle almayın bebek ilk günden mamanın tadını alırsa emme işi zorlaşı falan dediler ama çoğu kişi de yanında olsun dedi ya napmalıyım son zamanlarda kafam karmakarışık oldu Confused sizler koydunuz mu ve tavsiye edeceğiniz ürün nedir ?

sağun tecrubeli anneler hepinizi öptümmm Big%20smile

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 12:43
sibel ben öyle birsey duymadim burada öyle birsey olunca zaten hastanelerde var mama veriyorlar alpiyi emziremedim sezeryan olunca yanimda mama filan yoktu hastane zaten veriyor mamasini filan böyle seyler göturmene gerek yok hep yatira gitmiyon uc gun toplam turkiyede yatacaksin sonra eve geleceskin sibel
yani mamayi hastane veriyor ama orasi turkiye bilmiyom tabiki

-------------

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 12:49
dogumdan en az  yarım saat sonra bebegını emzırmen gerekıyor.agız sütü denılen sarı renkete kı süt ozaman gelmeye baslıyor ve bebegın ıcın cok faydalı.emzırmen yeterlı olacaktır mutlaka tabıkı ılk basta hem senın ıcın hem bebegın ıcın zor olabılır bıraz ama yıne ılk anne sutu alması cok önemlı.ben ıkı cocugumuda sezeryanla dogumyaptım belkı 1 saat sonra emzırebıldım normal dogum yapanlarda bu sure daha kısa anne kendınde oldugu ıcın ve ne kadar emzırmeye gayret edersen o kadar cok sütün oluyor mamayı ılk defa duydum acıkcası tavsıye etmem bana kalırsa.  dogal ve bır okadar kıymetlı sütün varken  bebegıne yapay bıseyle ttanıstırmak haksızlık olsa gerek mutlaka emer ve sütün gelır dıyebılırımsartlanmıs bır sekılde gıtme doguma bence  umarım hep emzırırsın ve mamaya gerek kalmaz saglıkla bebegını al kucagına ınsaalahStar

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 12:55
evet sen aklina mama niye koydun akil hocan kim senin yalnis bilgi hastanede emzireceksin ne yaparsan yap emzir o sonra cogalacak ben alpide bilemedim sezeryan olunca yalniz olunca anlamadim ama tusem bu forumda buyudu 21 ay emzirdim sen sakin aklina mama koyma cantana bile
sadece emzir o aliyor olacak yetmiyor diye korkma sakin sutun cok gelecek daha sonra zaten o aldigi ilk sut varya cok önemli mama göturme sakin zaten senden duydum

-------------

Mesajı Yazan: özlem
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:05
canım ya bende ilk kez sende duyuyorum,ben sezeryan doğum yapmuştım ve yarım saat sonra falan emzirebildim...ilk başta azdı ama o emdikçe arttı o yüzden muhakkak emzir az da olsa emzir derim ben,çünkü mutlaka  ona yetecek kadar sütün olacaktır zatenSmile

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:06
ya diyom kafam çok karıştı işte hemen gelemeyebiliyomuş süt o zaman içinde çocuk açmı kalsınmış sütün gelene kadar hemşireler ebeler mama niye getirmedin vs diye bağırıyolarmış falan filan ocak ayında bi arkadaşım eskişehirden doğum yaptı sütü gelmemiş onun mama da yokmuş çantasında hemşireler demediğini bırakmamış eşi hemen eczaneden almış gelmiş vs. işte birde büyükler sağolsun işte nolur nolmaz yanına koy falan da dediler Confused

-------------
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:08
sibel ben senden duydum sekerim öyle birsey olamaz sut vereceksin sen bebegine yok yok göturme götursen sutum gelmiyor diye bebege mama verirsin bebek zaten 10 gun filan yorgun olacak canim yinede sen bilirsin ama mama sutun yerini tutamaz

-------------

Mesajı Yazan: özlem
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:08
Allah Allah çok şaşırdım ben hiç bilmiyorum canım yaConfusedhiç de duymadım bunla ilgili sıkıntı yaşayan biriniConfusedcanım senin doğum sezeryanmıQuestion

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:09
sezeryan olsa bile emziriliyor bebekler ben cahilligime ver ama emziren emziriyor oyle olmasi gerek sen yalnis yoldasin sibel sut 6 ay en az

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:11
ağız sütü denilen ilk sütü biliyorum özellikle sezeryan dahi olsa annemlere sıkı sıkı tembihledim o sütü verdirin ben kendime tam gelemesemde dedim ama artık son şeyleri çantama koymaya başladım bunu alsammı almasammmı tereddütte kalmıştım doğrusu

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:13
canlar bana kalsa ben koymam biliyom mutlak anne sütü kesin yani ama işte aç kalmasın diye nolur nolmaza o dk. gerekir diyen çok oldu oyüzden soram bi dedim.

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:14
sen nasil olsa aklina takmisin koyma desekde koyacaksin koy bari ama verme sakin

-------------

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:15
Sibel ben almamıştım ısrarla emzirmek istedim ama ameliyatlı olduğumdan doğrulamadım emzirmek için acaip acıyodu haryerim kalkamıyodum,ömrü hastanelerde geçmiş kaynana beni diilde yatağı kaldırmayı akıl etmedi zor emziriyodum ağlaya ağlaya o halde bile emsin emdikçe gelecek süt desemde kaynana eşime aldırmış ta o zaman küçücük kutuya 25 ytl vermişti eşimConfusedve ben onu kullanmadım atıldıConfusedAllah razı olsun temizlikçi adam odayı silmeye geldiğinde gördü halimide ''abla sen çok acı çekiyon du ben yatağı kaldırayım dedi''yatağın baş kısmını kaldırınca ohh deyip emzirdim inatla,mamayıda vermedim bi daha,mamayla doyarsa bebek memeyi çekermi,ilk süt ne kadar önemli bi damlada alsa yeter ona yeterki emsin çektikce gelecek zaten çocuk toksa çekermi,hem mamanın rahatlığına alışırsa memeyi istemeyedebilir biberon diil kaşıkla vermek daha mantıklı ama mama işine girme derim ben,sonuçta dağ başında doğurmuyosunya,kaynana eşime bi tel açmış gece eşim getirdi bıraktı çok gerekirse aldırırsın ama dediğim gibi biberon olayı riskli demişti dr,biberenla kolay çeker ama meme öyle değil alışırsa biberona meme zor gelir dedi,biberon gibi gelmesini bekler gelmezse süt devam etmeyebilir dediConfused

Mesajı Yazan: *naz*
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:17
sibel,gerek kalmaz inşallah..ama çok gerekirse hastranelerde tek kullanımlık mama paketleri var canım..onu da çok zor durumda kalırsan veriyorsun.yanına alma bence.

-------------
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:21
işte eminem aynı sen gibi bi durum şuan ben istemiyom koymucam dedim zati ama bunları bana diyenler sadece benim yanımda demiyolar ailelerin yanında diyolar tabi bu durumda sen koy nolur nolmaz oluyo ve ben kesinlikle anne sütü taraftarıyım bu konuyu gerekirse eşime de göstericem sizin dediklerinizi o uygun bi dille mutlak anlatsın ben bu saatten sonra kriz geçirmek istemiyom çünkü LOL beni anlamıyolar artık sen ne bilcen vs. hatta bi komşumuzun göğsünün biri körelmiş gibi sütü gelmemiş de doğumdan sonra bide öyle bişi olursa vs. diye bile komşular etkilemeye çalışıyo son zamanlar hep böyle şeyler söylüyolar offf oldum yani Big%20smile

sizin dedikleriniz benim de doğruladığım şeyler eğer çok ağır bi durum olursa (sağlık olarak ben ağır olursam vs.) ozaman anca aldırırım diyom Big%20smile 

sağolun canlar oh be rahatladım ben gibi düşünen sizler varsınız ya bunu hepsine okutacam LOLLOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:29
Sabırlı ol Sibel,çocuktan sonra çoookk şeyler duyacan çevrenden hazırlıklı olLOLLOLZuhali tuzlamaya bile kalktılardıLOLLOL

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:30
emine benim kaynanam yapti onu sibel evet hazirlikli ol ustelik yaptirmadim diye kusmustu

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:37
LOL banada dediler tuzlamazsan teri kokar falan filan bakam ne dicekler neler olcak Confused

son karar ben mama koymucam LOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:38
ay bide geçenlerde duydum yıkarken kafasından tutum savrulurmuş oyyyyyyyy dedim o ne dalga mı geçiyonuz hayatta yaptırmam Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:38
sibel dur daha neler göreceksin dur

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:39
hasta bezi konusunda da bilgi verseniz LOL ped yeterli oluyo mu yoksa o gerekli mi kesin Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:54
yine yurtdisi bilgisi verem hastane hanede oliuyor bize kendilegi veriyordu beyza okursa oda yurt disi bilgisi verecekdir eminim hastanede veriyorlar böyle seyleri sen cok ince dokuyon olaylari sen dert etme bu kadar ya

-------------

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:58
ben hemen olaya giremLOLLOLbu yasin hep yurtdışı diyo ömrümü yediLOL
ben özel hastanede doğum yaptım ama vermediler bez falan,en iyisi hasta bezi kanaryam kanaman az bile olsaki az olmucaktır yinede garanti olur,ben onlu paket almıştım iki tanesini kullandım hiç yoktu benimConfused

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 13:59
yurt disi verem pedler fayda etmiyorki o an heleki sezeryanli olacaksan hastahane veriyor ama yurt disi hilalinki gibi degil

-------------

Mesajı Yazan: AtaDenizim
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 14:00
bacım öncelikle mama olayı kafandan sil. önemli olan sen ve bebeğin. sen kendini anneliğe hazır hissetiğin anda ve çocuk memeyi almaya başladığı anda herşey yoluna girecek. hazır mama olayını unut gitsin. olmadı yalnız değilsin ya bacım bişiler yapılır ama inan gerek kalmayacak. arkadaşların dediği gibi sarı sıvı çok önemli bebişinin ilk antibiyotiği :) sezeryanla olursan  baygın olursun. fakat yanındaki bilir kişi sen uyuyor olsanda bebeğin göğsünü almasını sağlamalı o emmez gibi görünebilir ama emicektir. sen hiç telaşlanma. ilk aşama olduğu için sende bebekde zorlanacak elbette memeyi alma konusunda sen sakın panikleme öyle öğreneektir zamanla emin ol doyar bitanem.
ayrıca hasta bezi paket götürmene gerek yok. ne olur ne olmaz bir yada iki tane yanına al. çünü herbirimizin bünyesi farklı. mutlaka ped bulunsun gece olanlarından. baktın hasta bezine gerek yok büyük gelio çıkartır onu koyarsın.
tatlım herşey olur yerliyerinde sen hiçbişi kafana takma. üzülme bacım bunlar tatlı bir anı olarak kalır. sağlıkla doğurursun inşallah sibelimClown

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 14:01
Sibelim evet yasminimin dedigi gibi burada odanda paket paket pedler seni bekliyor.Giderkende yanina veriyorlar zaten onlari.Ama sen yanina yinede hani su tr de kocaman olan pedler var ya onlardan al 1 paket yanina al evdede bulundur.Cünkü kücüklerle basa cikamazsin hertarafin batar yoksaConfused

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesajı Yazan: Beyza
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 14:05
Mama konusuna gelince bencede alma canim yanina mama.Kendini simdiden sartlandir ben bebegime anne sütü vericem diye.Ve bol bol su ic.Dogumdan öncede, dogumdan sonrada hayatindan suyu hic cikarma.Sen istedikten sonra bebegin bunu farkediyor anliyor yani ve cok güzelde emiyor.Defne 20 aylik ve ben hala emziriyorum kizimi.Dogumdan önce sartlandirmistim kendimi ve sütüm geldi cok sükür,IStersen hersey olur önemli olan istemek

-------------
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 14:18

Seni keserim Sibelll LOLSakin mama goturme... Gelmemesi gibi bir durum yok, sezeryan olsa bile cok gecmeden geliyor süt. Senin yapacagin tek sey, sezeryan olsan bile (ki insaallah normal dogum yaparsin), kendine gelir gelmez emzirmen... Eger epidural sezeryan filan olacaksan sen zaten ayik oluyorsun, bebek dogduktan sonra hemen emzirmek istedigini soylersin...

Ilk gelen süt cok onemli... Ben Elifi emziremedim, tecrubesizligime geldi, aslinda emiyordu ama ben beceremedim ayarlayamadim... Bir de o zamanlar sıkıntıdaydım, belki kendimi emzirmeye sartlandirsaydim emzirmeye devam edebilirdim...

Ama bak Tevhid 4 aylik oldu hala emziriyorum, burda buyuyor oglum, yemek vermek isteyenlere "ben oglumu emzirecegim, bu beni emecek, vs" diye soyluyorum kendimi de emzirmeye sartlandiriyorum. Onemli olan emzirmeyi istiyor olman. Istersen ve panige kapilmazsan neden emmiyor gibisinden, emzirirsin... Ben cok panik yapmistim Elifte...
Beraber buyutecegiz oglusumuzu merak etme, burdan herseyi ogrenebilirsin...

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 14:21
Hasta bezi konusunda da, benim bir paketim vardi, icinde 8 tane var. Elifte alinmisti, Eymende de kullandim LOL Buyuk oldugu icin dakika basi degismen gerekmiyor. Paket olarak goturmeyeceksin tabi ki, 3-4 tane isini gorur. En kotu ihtimal sezeryan olsan bile yeter yani... Ben yanimda 3 ya da 4 tane goturmustum... Yetmisti... Pedlerle hayatta basa cikamazsin...

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 14:23
Hayatim, seni cocuktan cok etrafin sozleri yoracak LOLEminemin dedigi gibi Big%20smile

Sen kendini bunlara hazirla LOLLOLLOL

-------------
Sofra'ya buyurun...!

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 14:35
Canım bence mama falan alma, oluk oluk sütün olur inşallah, en başta mama verme gibi de bir hataya düşersende bu sefer seni emmez ve mamaya alışır Confused bence kendini hiç bu şekilde şartlandırma, ilk başta hemen süt gelmiyor zaten, bebek emdikçe çoğalıyor Smile
Ped ise bende yanıma aldım ama hastane zaten veriyor, dert etme Smile

-------------

Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 14:42
Fatoş'a aynen katılıyorum. Gerek olmaz inşallah, gerek olursa da hastanede olur mama. Ama sen kendini emzirmeye odakla. Sütün mutlaka olacaktır.

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 15:02
Sibel'cim mamayı unut. zaten süt olmaz diye bişey olamaz, ben bugünr kadar hiç duymadım.

nasıl bi hastanede doğum yapacaksın özel-devlet, aç bi sor. hastane ne gibi şeyleri veriyor karşılıyor. ben An-deva da yaptım doğumu. hemşirelere sordum tek tek anlattılar bana.
ne mama, ne de bez , sabun vss. hazırladığım doğum çantamı yarı yarıya boşaltmıştım.

sıkıntı yapma bu tür şeyleri Wink

-------------

Mesajı Yazan: zeynep
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 15:13
bende takılmıştım süt olayına ama ben pompa alıp koyayımmı diye sormuştum ifakat'a Tongueoda kendini şartlandırma sütün olur dedi sağolsun.mamayı hastanenin verdiğini öğrendim ben her ihtimale karşı araştırmıştımEmbarrassedbenim takıldığım hasta beziydi onu alayım en iyisi bana lazım olmazsa bir ihtiyacı olana veririm sonra

Mesajı Yazan: AtaDenizim
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 15:27
tabi kızlar yanınızda bulunduurn. hepsini götürmek zorunda değilsiniz bi ii tane alın zaten gereklii olursa yalnız değilsin biri alır gelir merak etmeyin bunlar küçük şeyler dert yok siz bebeşlerinizi düşünün zaten kucağınıxa alınca herşeyleri unutucaksınız :) :)

-------------

Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 17:03
canım mamayı bencede unut benim göğüs ucum yoktu o yüzden çok zor emzirdim bu zaman zarfında sütümü pompa ile sağıp verdim ama pompayıda elektirikli  hastaneden kullandım
o yüzden onada gerek yok.
tek alamn gereken bence bol bol bebişe ve kendine pijama :) bez bile hastaneden :)
tadını çıkar sonra bol bol alıcan siboşum...

-------------

Mesajı Yazan: ÜLKÜ
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2009 Saat 17:44
Selam ,
Hiç merak etme, doğa öyle bir ayarlamış ki , yenidoğan bebeklerin depolarında 48 saat yetecek kadar besinleri var.Sütün de gelir merak etme , yeterki hastaneden olduğun sürece sık sık emzir , memede uyursa uyandır emzir Wink
Normal doğum veya sezeryan farketmiyor.Deniz sezeryanla doğdu , yarım saat sonra emmeye başladı , hemşilerer "oburiks" demeye başlamışlardı LOL
Olumlu düşün , olumsuz söylemlere kulaklarını tıka ..
Sevgiler

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 09:44
hepinize ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar doktorum özel dr. ama gittiğim hastanenin doğum bölümü olmadığı için aynı zamanda devlet hastanesinde de dr. olduğu için mecburen devlet hastanesinde olacak özelde olmayacak Confused Özel olursa dr. değiştirmem gerekecek yada hem özel hastaneye hemde dr. 'a ayrıca fazladan para vermemiz gerekiyormuş (birine sordum 1000 tl dr. aldı özel hastaneye geldi diye dedi düşünün artık Confused)
eskişehirde normal doğum hastanelerinde olanakları pazartesi araştırıcam artık rapor almaya gidicem çünkü ozaman herşeyi detaylı öğrenicem.

Hasta bezi konusunda demekki almalıymışız zeynom LOL başa çıkamıcak kadar çok oluyomuş ConfusedLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 10:53
arkadaşlar ben size farklı bir tavsiyede bulunacağım: gebelikte kan şekeri yükselen (gestasyonel diabetli) annelerin bebeklerinde doğum sonrası hipoglisemi görülebiliyor. hele sezeryan olup sütünüz geç gelirse mutlaka  bebeğin şekerine (mümkünse damardan kan aldırarak) baktırın. ve sütünüz gelene kadar bebeği aç bırakmayın (kaşıkla şekerli su verebilirsiniz) çünkü anne karnında bebeğin pankreası gelen kandaki şekeri dengelemek için çok çalşıp büyüyor ve doğumdan sonra da fazla insülin salgılamaya devam ediyor. kan akımı bittiği için bebek hipoglisemiye giriyor. diabetli anneler lütfen dikkatli olun.

Mesajı Yazan: sporcuanne
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 11:08
teşekkürler gönülcüm çok güzel bir noktaya değinmişsin canım evet benim ardaya hamileyken şekerim baya yüksek çıkmıştı bizde doğumda yanımıza mama koymadık ama şekerli su götürmüştük bir emme işlemimiz gerçekleşene kadar bir kaç kaşık ardaya içirmiştik kaşıkla tabii ama biberonla değil zaten sonrada ardam emdi ve emmeyle ilgili bir sorun yaşamadık şükür, inş emer de bebeklerimiz mamaya gerek kalmaz yanımıza almayada gerek yok acil bir durumda nöb. eczanelerden alınaıp bulunabilecek şeyler bunlar,
   kendimizi emzireceğimize şartlandıralım ki öyle olsun ben çok şartlandırdım ama maalesef emme olayımız kısa sürdü 4 ay da bitti emmemiz Confused

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 11:14
nöbetçi eczane bulamasanız bile eğer bebek servisi ( yenidoğan ünitesi vs.) olan bir hastanedeyseniz mama bulamamaları mümkün değil. o kadar acından bayılacak hale gelmez bebeler merak etmeyinClown

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 11:57
Orjinalini yazan: kavs kavs Yazdı:

arkadaşlar ben size farklı bir tavsiyede bulunacağım: gebelikte kan şekeri yükselen (gestasyonel diabetli) annelerin bebeklerinde doğum sonrası hipoglisemi görülebiliyor. hele sezeryan olup sütünüz geç gelirse mutlaka  bebeğin şekerine (mümkünse damardan kan aldırarak) baktırın. ve sütünüz gelene kadar bebeği aç bırakmayın (kaşıkla şekerli su verebilirsiniz) çünkü anne karnında bebeğin pankreası gelen kandaki şekeri dengelemek için çok çalşıp büyüyor ve doğumdan sonra da fazla insülin salgılamaya devam ediyor. kan akımı bittiği için bebek hipoglisemiye giriyor. diabetli anneler lütfen dikkatli olun.

moralmen çöktüm gönülllCryCryaçlık şekerim değilde tokluk şekerim ölçüldüğü zaman 3 testten 1 tanesi yüksek çıkıyo.ama doktorum herhangi bir ilaç vermedi yediklerine dikkat et dedi sadece.bu konuyu yarın doktora gidicem mutlaka görüşeyim o zamanConfused

Mesajı Yazan: yeliz
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 11:57
sibelcim bence de mamayı unut canım ben sezeryanla doğum yaptım hemşireler sütüme baktı göğsümü sıktıklarsu gibi bir sıvı geldi ben de sütüm olmadığı için üzüldüm ama hemşire senin memenden gelen her şey süttür dedi o zaten damla damla geliyor hem bebekler doğumdan sonra kendilerine 2gün yetecek kadar besin stoğuyla doğarlar canım o yüzden dert etme sezeryan da olsan normal doğumda bebeğini hemen emzir hemşirelerden yardım iste bir de doğumdan sonra çok yorgun olcacksın ama dayan ve önce bebişi emzir canımWink

-------------
http://lilypie.com">

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 12:13
sağolun kızlar Big%20smile

-------------

Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 12:30
ay sibelim neleri düşünmüşsün ilahi sanaLOL
daha doğrusu nelerii takmışlar kafanaLOL

miadında doğan çocuk üç gün kendine yetecek enerjyle doğarmış...yani yüce rabbim bizi bizden daha çok düşünüyor...Star

kendini mamaya şartlandırma

sezeryan olması,erken doğum olması, ya da başka sebpler hiçbiri emzirmene mani değil unutma...

doğum yaptığın gün göğüslerinin inik olması çok doğal bebek emdikçe göğüslerin süt dolar
öyle bi dolar ki hemde bu sefer de bebek göğüslerin şişkin olmasından memeyi ağzına alamazLOL

mamaya falan hiç gerek yokAngry

hasta bezine gelince ben kullandım,alabilirsin
ben çantaya koymamıştım o gün eşim arkamdan göndermişti...yanına alamadığın ya da unuttuklarını arkadan istersin telefonla merak etme...

bol bbol sütün olur inş canım.Star

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 12:31
zeyno korkutmak için demedim ama yazarken aklımda sen vardın. korkulacak bişey olmuyo merak etme bebekte titreme ya da sıçrama tarzı hareketler görürsen aklında olsun. ben Berra'da emziricem bişey vermicem diye inat ettim şekeri 40a düşmüş (hiç bakmamışlardı sağolsunlar) 2 gün çocuk servisinde dekstroz takılı yattı garibim.

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 12:42
her ihtimale karşı bile deseler almıcam mamayı ablamla konuştum telefonda yazdımmı bilmiyom buraya sanırım pınara demiştim sezeryanla doğum yaptı o 4 gün hastanede kaldı 3 gün sütü gelmemiş çocuk aç kaldı diye yalvarmışlar mama bali yedirin diye ablamlar artık açlıktan dermanı kalmamış kuşumun ama hemşireler vermemişler senin 1 2 damla sütün bile onun içine aş olacak mama vermeyiz demişler mama anne yada bebek çok ağır bişi olursa olur ancak tedavi sürecinde demişler senin yavrunda bişi yok sütünde gelir sen korkma demişler bugün anlattı bana bende almıcam zaten ama herkes çevrede bunu diyo ben etkilenmesemde evdekiler etkileniyo dedim nolur nolmaza koy dediler dedim oda sizin gibi kesinlikle koyma dedi Big%20smile ahanda bunların hepsini bizimkilere dicem gene LOL inanmayın konu komşu ne bilcek dicem LOL

gönül benim şeker allahtan düşük çıktı oyüzden çok şükür iyiyiz ama yinede aklımda olsun sağol Big%20smile

zeynom sende korkma bitanem oğlumun arkadaşına bişi olmucak Big%20smile

-------------

Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 13:26
bol bol sütün olur inş.. Sibel'cim Hug 

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 14:15
inşallahBig%20smile

-------------

Mesajı Yazan: begumfunda
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 14:36
sibelcim telasini anliyabiliyorum heyecanini gün yaklastikca Big%20smileBig%20smile
zaten arkadaslar hepsi de güzel bir aciklik getirmis olaya bencede mama alma
bak ben sana kendimden anlatayim kizimda ilk tabi tecrübemde yok akyinvalideler burda benim annem gil falan her kafadan ses geliyor baya zor olmustu hastanede kizim sarilik oldu daha eve cikmadan haliyle mama verdiler ben hem emzirdim hem mama verdim ama cok kötüydü yani bide benim kiz cok sanciliydi önce emziriyor sonrada mama veriyordum evde de ayni sekilde devam etti bana kalsa sadece anne sütü taraftariydim ama malum her kafada bir ses geliyor bide bende komik olan kiz agliyor hemen bizimkiler acmineAngry
yani her agladiginda ac olmazya kucak ister oksanmak ister güven ister neyse diyecegim cok sürmedi ben mecburen kizimi memeden kesmek zorunda kaldim........
ama ama oglusumda kulaklarimi disardan gelen her sese tikadim ve kendi bildigim gibi yaptim hastaneden cikmama bir gün kala kaninda iltahap bulunda 10 gün daha yattik antibiotik verdiler ve bu süre sarfinda mama verdiler ben istemedigimi belirttim ama onlar eger istersen sonra sedece emzirirsin simdi saglikli olmadigi icin güzel ememicek dediler mama verdik ama eve gelklince hic vermedim 1 yasini gecene kadar da emzirdim mamasiz 7 ay sonra bildigimiz seyler yani ek besin falan baya bi yazdim söylemek istedigim olurya bi saglik sorunu olsada hastaneden cikinca eve mama almaEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 14:52
sağol canım seninde bahsettiğin ihtimaller olursa diye bulundur verme ama yanında olsun diyolar ama almıcam gerekirse bulunur

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 14:53
zaten 4 ay allah nasip ederse sürekli anne sütü vericem sonra işe geri dönmem gerek ama sağıp bırakıcam sütü allah nasip ederde sütüm bol olursa uzun süre emzirmek istiyom bende

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 15:10
inşallah sütümüz çok olur sibel'imNuke

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2009 Saat 16:27
şimdi hastaneyi aradım bilgi almak istedim özel oda için normal doğum olacaksa çok zor sezeryan içinde boş olursa anca dediler peki normal oda kaç kişilik dedim 6 dedi ama gebelik ayrı lohusa ayrı doğum ayrı dedi grup grup oluyo dedi. birde dedim bağıran sızlanan çok oluyomuş etkilenmemek elde değil dedim gel incele dedi.

Mama olayını sordum istiyomusunuz dedim ocak ayında bi tanıdık sizin orda doğum yaptı istenmiş dedim hayır kesinlikle dedi sorunlu bi doğum olmuştur oyüzden gerekmiştir dedi sen sakın getirme gerek olursa temini kolay dedi Big%20smile

-------------

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 12:12
Orjinalini yazan: zeynep zeynep Yazdı:

Orjinalini yazan: kavs kavs Yazdı:

moralmen çöktüm gönülllCryCryaçlık şekerim değilde tokluk şekerim ölçüldüğü zaman 3 testten 1 tanesi yüksek çıkıyo.ama doktorum herhangi bir ilaç vermedi yediklerine dikkat et dedi sadece.bu konuyu yarın doktora gidicem mutlaka görüşeyim o zamanConfused
moraliniz çökmesin...dellendirmeyin beni.Bende sezeryan oldum...Sütüm hemen geldi...Böyle olumsuz düşünürseniz sütünüz tabi geri kaçar....Embarrassed

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 12:13
Orjinalini yazan: zeynep zeynep Yazdı:

inşallah sütümüz çok olur sibel'imNuke
Kız gerekirse süt duası edicem size delirtmeyin beni..........LOLLOLLOLLOL

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat