Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

oğlum aççç galiba

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13618
Tarih: 08 Haz 2025 Saat 12:17

Konu: oğlum aççç galiba
Mesajı Yazan: sarp
Konu: oğlum aççç galiba
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 08:08
dr bey merhaba bu beşinci yazısım falan sitede sorun var heralde tam bitiriyorum kaydedilemedi diyorSmile.kısaca yazayım oğlum 3 gecedir çok ağlıyor yırtılarak denebilir.3-4 satte emmeye kalkardı saat bası kalkıyor sütümün yetmediğini düşünüyorum sizden yardım istiyorum bana ayrıntılı güzel bir cevap vermenizi rica ediyorum kayınvalidemle yasıyorum bebeği beslemek sorun oluyor o yüzden herseyi bilip öyle davranmak istiyorum aklımda soru işareti kalmasın sabah emziriyim işte sonra ne vereyim öğlen ne vereyim ikindi falan özellikle gece yatarken ne vermeliyim gündüz değilde gece aç kalıyor aslında gündüzde ağlıyor.süt daha önce almadı kayınvalidem seker koydu malesef,yine almadı eğer gece süt tavsiye edecekseniz bir alternatif daha verin eğer almazsa diye lütfen çok ağlıyor çok üzüldüm uykusuzluk önemli değil o ağlamasın sizden ricam lütfen neler hazırlayabileceğimi ilk baslayınca ve birazdaha ilerde ayrıntılı anlatmanız neyi nezaman vermem gerektiğini  kayınvalidemle bas etmek için ne budun yedir politikasının önüne geçmek için

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 08:16
dr bey kayınvalidem biz önce gaz sancısı var diye düşündüğümüz için sağlık ocağına dr sormaya gitti.ama sancısı olunca emmek istemezdi şimdi istiyor sonrada coşuyor hiç avunmuyor.metsil vermişler daha öncede 2aylıkken kulanmıştım kullanayımmı?ayrıca kkayınvalidem dr dişleri ve kemikleri güçlü olsun diye vitamin sormuş calcidine diye ilaç vermiş.vereyim mi ?devit3 ile birlikte sakıncası olurmu 2sindede d vitamini varya oyüzden?
ayrıca dr meyve suyu yoğurt falan baslayın demiş havuç suyu verdim çok az verirken bebiş elime vurdu göz pınarına geldi hemen sildim ama sabaha çapak yapmış kirpikleri birbirine yapışmış ne yapmalıyım?uht sütlerden günlük yoğurt yapmamı ve ikindi gibi yedirmemi öneriyorlar bu konuda ne diyorsunuz direk süt hem alerji hem kabızlık hazimsizlik yaparmış?mama vermek istemiyorum ne olduğu belli değil kendi elimle hazırladığım seyler vermek istiyorum ilk patates havuç hasla falan diyolar ya bilmiyorum işte lütfen yardım edin zor durumdayım?şimdiden tesekkürler.....

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 08:17

dr bey bu arada oğlum 5.ayında 4.doldurdu subat ın 3de..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 11:56
Aynı problem bendede oluyor, fazla oyalandığımda bütün yazdıklarım siliniyor. 4. aydan itibaren kutu sütlerinden verebilirsiniz. Öncelik daima anne sütünde olacak, yetmezse, teklif edeceksiniz. Alırsa, istediği kadar verebilirsiniz. Metsil kullanmayın. Yoğurt severse verebilirsiniz. Düz süt "-allerji yapabilir miş-" Biz veririz, allerji yapana vermeyiz .Bu kadar basit.. Allerji yapma ihtimali var diye niye bütün çocuklar mağdur ediliyorki?? Allerjisi olanıda bu şekilde tesbit etmiş olurum. 3-5 çocukta allerji yapabilir diye diğer yüzlerce çocuk niye mağdur edilir ki? Gözü için "Tobrased" göz damlası, 4x1 damla her iki göze damlatın,4 gün devam edin.

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 12:21
dr bey bugün kakasında turuncu gibi kırmızı gibi pütürlü şeyler vardı acaba havuç suyundan dolayı mı?süt daha önce içmemişti alıştırmak için ne yapabiliriz bir yazınızda kesme şeker atın demişsiniz ben zararlı zannediyordum,bende deneyeyim mi?ayrıca sütün alerji yaptığını nasıl anlayabiiriz belirtileri nedir?metsil zararlımıdır?ayrıca calcidine ilcı ile ilgili soru sormustum cevaplamayı unuttunuz galiba.dr dişlerive kemikleri daha güçlü olur demiş vereyim mi devit3 ile sakıncası olur mu?ayrıca bu calcidine kullanacaksam nekadar vericem üzerine yazmamışlar ilginize tesekkürler...

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 12:32
Şeker deneyebilirsiniz, (saf glikoz olan)  pekmezden daha masumdur. Esasında problem, inek sütü proteinini hazmedememe durumudur. Kusma ve sancı ile kendini gösterir. Calcidine gereksiz, kabız yapmaktan başka bir işe yaramaz.Dvit 3 devam edin.

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2009 Saat 12:52
dr bey ben şimdi nediyim ya kendi gitmiş gereksiz ilaç almış ben damlayı al gel dedim ezbere ilaç alınmazmış dr verdi diyorum hani kimin dr diyor.ben gittim aldım geldim eczane vermezmişSmile şimdi zaten internetten bakıp onun yaptığı yanlışları yapma dediğim için internet batıyo aldığı ilacı nasıl vermiycem onu düşünüyorum.siz bilmiyosunuz dr bey süt neyki su sıvı o tok tutar mı hiç mama verilecek en iyisi siz gelin bizden öğrenin sizden haşa daha iyi bilir benim kaynanam.metsilide o aldıya merak ediyo nedenmiş neden vermiyomusuz zaten bebek onun o doğurdu ben bakıcıyım emziriyorumTongue ooff ooff sinir hastası olucam belkide sütüm ondan azalıyooo..
dr bey evdeki toz sekerler olmaz yani glikoz mu alalım eczanede vardı sanki hamileyken seker testi için aldırmıslardı .dr bey süt aldım bilindik iyi markadan uht ondan yoğurt yapıcam aksam ikindi gibi versem olurmu hep emzirdikten sonra vericem dimi ek gıdayı sütün içine bisküvi falan atsak olurmu erken mi kusura bakmayın çok soru sordum ama hersey bebişler için...
dr bey marketlerde satılan kasık mamaları var tahıllı meyvalı suya karıştırılan ya da kavonoz ben pek sağlıklı olmadığını düşünüyorum yani vermek istemedim siz ne düşünüyordunuz ?iyi günler.....
dr bey oğlum biberon tutmuyor sütü kasıkla veriyorum acaba içine 1 tane cicibebe bisküvi atsam hazmedebilirmi nedersiniz yoksa daha erken mi doymuyor çünkü

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 09:48
4 aylık bebeğin biberon tutamaması normal, Saf glikoz çocuklar için hoşlanmadığımız bir şeker türü. İnsülin salgısını çok uyardığı için pek hoşlanmıyoruz. Halbuki, sofra şekeri "Sukroz" dediğimiz bir cins ikili bir şeker türüdür. Fruktoz ve glikoz karışımıdır, insülin salgılatması pekmezden azdır.Kullanacaksanız, az sofra şekeri kullanın, ama ideali hiç şeker kullanmamaktır.Bebe bisküvisi 5 taneden (günde) fazla olmasın. Önce süte alışsın, problem olmazsa, kahvaltı, yoğurt, muhallebi azdan başlamak şartı ile denenebilir.

Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 17:36
tesekkürler doktor bey bizi bilgilendiriyorsunuz ve  bilinçlendiriyorsunuz nedenini bilmiyorum ama sizin yazılarınızı okudum ve resminizi görünce çok inandım ve güvendim normalde drların biri baska biri baska diyor diye kavam karısıyordu....artık biberona alıştı sütü içiyor Smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat