çook zayıf
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13644
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 08:31
Konu: çook zayıf
Mesajı Yazan: sozererden
Konu: çook zayıf
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 00:18
merhaba kadir bey. oğlum 23 aylık. doğum kilosu 3600 gr boyu 52 cm di. şu an 10,5 kg ve boyu 88 cm. boyu normal sınırlar içinde ancak kilosundan yana sıkıntımız var. iştahı çok güzel, yemeside çok güzel. ancak 6 aylık olduktan sonra kilo alımı yavaşladı ve şu anda durdu. kilo aldırıcı mamalar ve balık yağlarıda kilo aldırmadı. sürekli bademcik enfeksiyonu geçiriyor. Doktorumuz bademciklerinin normalden büyük olduğunu söyledi. Kilosu konusunda ve bademcik ameliyatı konusunda sizin görüşlerinizi alabilirmiyim. teşekkür ederim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 10:56
Aynen sizinde belirttiğiniz gibi, "-kilo aldırıcı mamalar ve balık yağları-" kilo aldırmaz.. Çocuğunuzun, az ve öz yemesi uygundur. Bunun içinde et yiyecek, süt içecek. Süt miktarı 500ml. nin altına inmesin. Üst sınır yok.Bulgur, bulamaç ile uğraşmayın. Bademcik ameliyatı, tam üçkağıt. Sakın ha... Çocuklar budanmak ile gelişmezler. Sünnet veya bademcik ameliyatı ile kilo almazlar.
|
Mesajı Yazan: sozererden
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 14:53
teşekkür ederim kadir bey. oğlum sütü çok seviyor ve çok fazla süt içiyor. üst sınır yok demişsiniz ben fazla süt içmenin kansızlık yaptığını duymuştum çok süt içtiği içinde endişeliydim beni rahatlattınız bu konuda. mümkün olduğunca kaliteli beslemeye çalışıyorum. Oğlum ayda en az 2 kez bademcik enfeksiyonu geçiriyor ve ateşi 40,4 lere kadar çıkıyor. ne kadar korusamda enfeksiyon geçirmesine engel olamıyorum. bademcik ameliyatını kilo alması için değil sadece bu kadar sık ateşlendiği için endişeleniyorum onun için sormuştum. ateşi 40,4 lere kadar çıkıp ateş düşürücüyede yanıt vermeyince havale geçirecek diye endişeleniyorum. Sürekli antibiyotik ve penisilin iğneleri kullanıyoruz. 2 yaşından sonra koruyucu iğnelere başlamamız gerekiyormuş.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Koruyucu iğneler daha az enfeksiyon geçirmesine sebep olabilirmi? yaşı ilerledikçe düzeleceğini umut ediyorum.tekrar çok teşekkür ederim
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2009 Saat 17:22
Hastalıkların kaynağı bademcikler değil.. Onlar enfeksiyonlara tepki gösteren "lenf bezlari". Boğazda bademciklerin olup olmaması, mikropların umurunda değildir. Onlar hastalılarını yaparlar. Koruyucu iğneler ve antibiyotikler, nafile işlerdir. Çocuklardaki ateşli hastalıkların 10 tanesinden 1-2 si sadece bakteriyeldir, gerisi virutiktir, antibiyotiklere cevap vermez. Si z bir daha ateşi çıkarsa, Tam kan sayımı yaptırın ve lökosit sayısına(WBC) baktırın. Sayı düşük gelirse viral demektir, antibiyotiklerle uğraşmayın. Birde benim makale ve eski mailleri okuyun.
|
|