Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ayrı Kardeş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kardeş İlişkileri & İkiz çocuklar
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13705
Tarih: 01 May 2025 Saat 17:14

Konu: Ayrı Kardeş
Mesajı Yazan: eagleata
Konu: Ayrı Kardeş
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2009 Saat 01:54
Merhabalar, öncelikle ben baba olunca anladım :)  önceki evliliğimden bir kız çocuğum var. bu nisanda 5 yaşına girecek. Kızım 2 aylıkken annesiyle anlaşmalı ayrıldık, annesinin yanında kalıyor. Farklı şehirlerde yaşadığımız için şartlarım elverdikçe kızımı görmeye gidiyorum. bunun dışında telefonla görüşüyorum. Daha sonra yeniden evlendim ve bu evliliğimden  şu an 16 aylık olan  bir kız çocuğum daha oldu. ilk kızım 5 yaşını doldurduğunda yılda 1 ay benimle kalacak. Ancak ona bir kardeşi olduğunu hala söylemiş değilim, daha doğrusu onun tepkisini çekmeden bunu nasıl yapacağımı bilemediğimden söyleyemedim. Bu konuda neler yapabileceğimi, nasıl davranmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: eagleata
Mesaj Tarihi: 11 Mar 2009 Saat 16:12
Merhabalar, öncelikle ben baba olunca anladım :)  önceki evliliğimden bir kız çocuğum var. bu nisanda 5 yaşına girecek. Kızım 2 aylıkken annesiyle anlaşmalı ayrıldık, annesinin yanında kalıyor. Farklı şehirlerde yaşadığımız için şartlarım elverdikçe kızımı görmeye gidiyorum. bunun dışında telefonla görüşüyorum. Daha sonra yeniden evlendim ve bu evliliğimden  şu an 16 aylık olan  bir kız çocuğum daha oldu. ilk kızım 5 yaşını doldurduğunda yılda 1 ay benimle kalacak. Ancak ona bir kardeşi olduğunu hala söylemiş değilim, daha doğrusu onun tepkisini çekmeden bunu nasıl yapacağımı bilemediğimden söyleyemedim. Bu konuda neler yapabileceğimi, nasıl davranmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar...Sanırım atladınız benim sorumu, yeniden yazıyorum.

Mesajı Yazan: özlemmestçioğlu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2009 Saat 17:32
kızınızı ilk gördüğünüzde bu durumdan söz edin. başlangıçta tepkili yaklaşabilir, kıskançlık tepkileri gösterebilir. ya da hiç bir şey olmamış gibi davranabilir veya kardeşini çok sevebilir. tepkisi naqsıl olursa olsun bunu bilmeye hakkı var ve ondan saklamanız onu her şeyden çok huzursuz eder.

-------------
özlem

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat