ek gıda hakkında
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13742
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 08:06
Konu: ek gıda hakkında
Mesajı Yazan: ozget
Konu: ek gıda hakkında
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 13:41
Kadir Bey merhaba öncelikle bizlere verdiğiniz bilgiler ve cevaplar için çok teşekkür ederim. Benim sizin tavsiyenize ihtiyacım var oğlum 8,5 aylık ve 8600 gr, 10 günde sadece 60 gr almış doktor eğer böyle devam ederse özel bir mama başlayacağız dedi. gerçekten bu kadar kötü bir durum mu bu kadar kilo alması. 1-2 haftadır hakikaten hiç istekli yemiyor üstteki iki dişi kabarmış ve kabız belki onlarda sıkıntı yapıyor olabilir. beslenmesi şu şekilde: sabah 30 cc sütün içine yumurta, peynir, 3-4 bisküvi ve biraz ekmek bunu zar zor yiyor. arada meyve püresi saat 14 gibi etli sebzeli çorba arada 1 kavanoz yoğurt akşamda evde olan yemekten (eğer yerse) yemezse de muhallebi yapıyorum. ama bunların hiçbirini isteki yemiyor yarım kase zar zor yiyor ve malesef hiç ama hiç süt içmiyor ne inek sütü ne de devam maması. 5,5 aylığa kadar sırf anne sütü ile beslendi ama ek gıdalara geçince onu da tamamen bıraktı. sadece içtiği bol bol su. bazen 4-5 saat aç bırakıyorum ama yine aynı. ben mi bir yerde yanlış yapıyorum acaba? ne yapmalıyım tavsiyenize ihtiyacım var.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2009 Saat 16:10
8.5 aylık çocuk zaten bu kadar olur, mama için aceley gerek yok, ayrıca 6. ayından sonra zaten mamaya ihtiyaç yok...Anlattıklarınızda gayet makul.Su yerine süt içme alışkanlığı gelişirse daha iyi olur. Suyu ılık hamam suyu şeklinde, sütü soğuk verin.
|
|