Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Prematüre ikizlerimiz hep ağlıyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gaz & Karın Ağrısı
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13818
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 01:50

Konu: Prematüre ikizlerimiz hep ağlıyor
Mesajı Yazan: idilim
Konu: Prematüre ikizlerimiz hep ağlıyor
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 10:59
İyi günler Kadir Bey,

Yeğenlerim hakkında soru sormak istiyorum.
3 Aralıkta 31 haftalık olarak dünyaya geldi ikiz kızlarımız. 
3 aylık olmak üzereler ama düzeltilmiş yaş hesabı ile 25 günlükler.

Şuanda Ada=4,500 gr / Asya=3,800 gr civarında (Asya'nın kalbinde delik var. Şimdilik sorun yaşamıyor, kilo alımı düzenli)

Sorum; Geceleri hiç uyumuyorlar, gaz sıkıntıları var. Anne sütü çok azaldı, doğumdan itibaren mama takviyesi vardı şimdi neredeyse tamamı mama devam ediyorlar. bir ara kabızlık çektiler ama şimdi o da düzeldiği halde ağlamalarında hiç düzelme yok.

-Prematüre oldukları için gaz giderici kullanmaya çekiniyorlar, önereceğiniz bir şey var mı?
-Uykusuzluktan perişan halde ailesi. Uyku için yapılabilecek bir şey var mı?
-Biz sorunun (ağlama sebeplerinin) gaz olduğunu düşünüyoruz, farklı bir şey olma ihtimali var mı?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 11:25
Eğer sebep gaz ise; 1) Hıçkırık çok tutar, 2) Aşağıdan çok pırt yapar, 3) Emerken karınlarından gurultu sesleri gelir. Kabahat sizde, gaz çıkarmasını bilmiyorsunuz demektir. Eski mailleri okuyun. ve ilgili videoyu seyredin.

Mesajı Yazan: idilim
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 11:40
Cevabınız için teşekkür ederim Kadir Bey,
Hışkırık, pırt, gurultu hepsi var kızlarımızda ama her emmeden sonra da 3-5 defa ağızdan gaz çıkarıyorlar buna rağmen sıkıntıları sürüyor, bu nedenle yani gazlarını çıkardığımızı sandığımız halde ağladıkları için farklı bir şey olabili mi diye düşünmüştüm.
Azimle devam edeceğiz gaz çıkarma operasyonuna.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2009 Saat 16:01
Unuttum, birde aşırı yedirirseniz, gaz sancısı gibi huzursuzluklar olur. Bunuda altın sarısı olması gereken kakanın "yeşil" olması ile anlarız..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat