Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

alerji geçmiyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13862
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 03:29

Konu: alerji geçmiyor
Mesajı Yazan: handeezgi
Konu: alerji geçmiyor
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 13:34
Kadir Bey merhaba biliyorum sanki hep aynı sorular ve aynı sorunlar ile karşılaşıyorsunuz.Sanırım çağımızın hastalığı alerji ve bir türlü önüne geçemiyoruz.Oğlum 6 aylık ve 3 aylıkken başladı problemlerimiz,dediklerinizi kullandımk kullandığım sırada geçiyor ama daha sonra tekrar ediyor.Alerji şuruplarının,kremlerinin çok sağlıklı olmadığını biliyorum.Atopik dermatitin kesin bir çözümü varmı yoksa hep böyle geçici tedaviler mi uygulanıyor? Yoksa bununla yaşamak mı zorundayız?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 15:34
1) Çok titiz bir anne iseniz, vazgeçin. Bu yaşlardaki allerjiler, genellikle "pimpirikli" annelerde olur. Çocuğa "Sterilizasyon" uygulamayın, temiz bakın yeter. Öyle Şaşal veya Erikli ile çocuk yıkayan annelerden olmayın.
2) Halen varsa anne sütüne gereken önemi verin, mümkün olduğunca uzun verin.
3) Vara yoğa her ateşlendiğinde antibiyotik vermeyin. Unutmayın, çocuklarda ateşli hastalıkların sadece %10'u bakteriyeldir ve antibiyotik gerekir, %90'ı viraldir, antibiyotik gerekmez.
4) bütün bu tedbirlere  rağmen, genetik sebeplerlede bu hastalıklar olabilir, onlarda muayyen bir yaştan sonra geçerler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat