Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13863
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 22:32

Konu: kusma
Mesajı Yazan: crazy_angel
Konu: kusma
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 13:36
Merhaba Kadir Bey,
19 aylık oğlumda bu sbah 5 ten beri mide bulantısı var. uykuda bile uyanıp kusuyor. Dün her zamankinden farklı da birşey yemedi. Sabah sadece 1 kase tarhana çorbası içti 4-5 kere kustu. şimdilik isal felan yok. ne yapmalıyız. hiçbirşey yemek istemiyor ben de sadece emziriyorum.ne tavsiye edersiniz ne yedireyim? doktora götüreyim mi?
teşekkürler.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 15:25

Doktor Bey isalde başladı.Ne yapalım?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2009 Saat 16:54
İshalden sonra kusma olmazsa, bu basit bir ishaldir, merak etmeyin çocuk susuz kalmaz, kendiliğinden geçer. Eğer ishalden sonra kusma devam ederse, bu Rotavirus ishalidir, bu tehlikelidir, dikkatli olun. bol su verin.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2009 Saat 14:58
Merhaba Kadir Bey,
Oğlumun  dünkü kusması geçti ama hala isal hem de çok. Gece ateşlendide. Şu an ateşi yok ne yapmam lazım isali için? Tekrar atelenirse ne yapayım? ne yedireyim?Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2009 Saat 23:08
Hiçbirşey yapmayın, sadece bol sıvı verin... Sakın "ishal kesici" diye satılan ilaçlardan vermeyin.Vücut, zaten kusarak zararlı gıdanın önemli bir kısmını vücuttan attı. Geri kalanınıda ishalle atacak, vücudun işine karışmayın. İshal kusma ile beraber olmadığında tehlikeli değildir, merak etmeyin. 

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2009 Saat 08:18
Günaydın Kadir Bey,
Oğlumun isali hala geçmedi bu kadar uzun sürmesi normal mi? Bir de altı çok kötü pişik oldu. Sildirmiyor ben de her defasında ılık suyla yıkıyorum Tyrosd diye  bir pişik  kremi var onu kullansak olur mu? Herşey için çok teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2009 Saat 15:29
Kadir Bey benim sorumu görmediniz sanırım.oğlumun isali geçmedi hala bukadar uzun sürmesi normal mi?Pişiği içinde Tyrosd kullanabilir miyiz?

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2009 Saat 18:16
Trosyd mantar kremidir, bir işinize yaramaz. Eczanede "Eau borique%3 lük hazırlatın, kremden önce nemdireceksiniz. Pişik kremi olarak, Oksitin kullanın, ilaveten bir sabah, bir akşam, Oksitin yerine Ultralan pomad sürün. İshali barsaklardan son mikrop atılana kadar devam eder, ondan sonra düzelir. Sakın ishal kesici ilaç vermeyin, içerde kalan mikrop, "zehirli ishal" dediğimiz durumu yaratır.Ayrıcada merak etmenize gerek yok, kusma olmadığı için bir tehlike arz etmez..

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2009 Saat 22:18
Doktorum bizim isalimiz geçti şükürler olsun. Sayenizde ilaç kullanmadan atlattık. Duacınızım Allah her işinizde kolaylıklar versin.Çok Teşekkür ederiz.Sizi çok seviyoruz.

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2009 Saat 09:53
KizBebek

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2009 Saat 14:51
Merhaba Kadir Bey
oğlumun isalle beraber iştahıda gitti. 3 gündür tek bir kaşık bile birşey yemedi ancak emiyor. Emdiği için içim biraz rahat ama yeterli olur mu bilmiyorum. şu an boyu 89 cm kilosu 13,5 kg ve baş cevresi 49 cm. Yalnız 2-3 aydır aynı kiloda boyu uzuyor ama kilosu değişmiyor.ondan önce de grip olmuştu o zman da iştahı kesilmişti. İştahını düzeltmek için ne yapmam lazım. Vitamin ilacı kullanmalı mıyım?  teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 04 Mar 2009 Saat 19:07
Ateşli hastalıklarda, vücut mikroplarla mücadele edebilmek için fazladan kana ihtiyaç duyar. Bu kanı ellerden, ayaktan ve sindirim sisteminden çeker. Bu sebeple eller ve ayaklar, buz gibi olur, iştahsızlık belirir, zorla yadirirseniz kusar. Bekleyin, hastalık geçince yemeğe başlayacak.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat