ishal
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=13992
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 08:54
Konu: ishal
Mesajı Yazan: sedefka
Konu: ishal
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 13:51
Merhaba Kadir bey,
Kızım 17 aylık ve 3 tane azı dişini aynı zamanda çıkartmaya hazırlanıyor sanırım..Ve birini çıkarttı sayılır..Geçen 2 gün önce sabaha karşı kusmaya başladı ve yaklaşık 6 saat aralıklı devam etti..aynı gün pirinç ve yoğurt takviyeli yemekler hazırladım...ve akşam geçti..Ertesi gün 37.5 derece ateşle uyandı ve ben de bunun üzerine yarımdan biraz fazla fitil verdim. Fitili verir vermez bu kez feci bir şekilde ishal oldu. Günde 8-9 kere sıvı şekilde dışarı çıkıyor...ve bugün ishalin 2.günü ve aynı şekilde devam ediyor..geçmedi..Reflor vermekteyim..bol su içiriyorum...dışkı ve rotavirüs tahlilleri yaptırdık 2 kere emin olalım diye..temiz çıktı..
Bu neden kaynaklanıyor olabilir?? Serum gerekir mi??Ne zaman kesilebilir??
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 14:24
Eski maillerdede hep belirttiğim gibi, ağız yolu ile ishal yapıcı bir mikrop aldığınızda, önce kusmalar olur, arkadan kusma geçer, ishal başlar. Bu klasik ishaldir. Eğer kusmaların arkasından ishal başlayınca kusma geçmezse, bu virutiktir. Tahlile filan gerek yoktur. Kusma iyi bir şeydir, dokunan kirli gıda erkenden atıldığı için, ishal hafif geçer. Hiç kusmadan başlayan ishaller ağır seyreder.İki türde de ilaçlara gerek yoktur, kendiliğinden geçer, sıvı bol verilmelidir. Reflor sadece antibiyotiklerin yaptığı ishale iyi gelir. Bir ishal ilacı değildir.
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 14:27
Sizce bir hafta sürer mi?? Gazlı bir şekilde dışkısını çıkarıyor...Kötü kokuyor.
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 14:31
Son mikrop atılana kadar devam eder, sakın antibiyotik vermeyin, ishal uzar.
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 14:33
anladım..ge-oral'ı tek başına içiremiyorum acaba elma suyuna katsam olur mu?? Tadını anlamaması için..yada ne yapayım??
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 14:36
Ben Ge-oral yerine, yarı yarıya maden sodası, vişne suyu karışımı veriyorum, çocuklar daha rahat içiyorlar.
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 14:38
konsantre vişne suyu mu ??
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 14:46
HAYIR!!!!! Normal vişne suyu. Ama istiyorsanız, usulüne göre sulandırılmış vişne suyu konsantresini kullanabilirsiniz. Konsantre halde asla..
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 14:55
Son olarak elma suyuna karıştırsam maden sodasını o şekilde de olur sanırım...teşekkürler..
|
Mesaj Tarihi: 05 Mar 2009 Saat 15:36
Vişneyi tercih etmem daha rahat ve heryerde bulunabildiği için. Elma suyunu herzaman bulamıyoruz.
|
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 19:23
Kadir bey iyi akşamlar,
Bugün kızımın ishalinin 4.günü ve günde en az 9-10 kere kaka yapıyor. Kusma yok, ateş yok, iştahı da normal sayılır. Ama hala sulu şekilde kaka yapıyor..Ne kadar daha sürer bu durum?? Neler yedirmem gerekli?? İshali biraz olsun azaltıcı hu.an. marka mamaya başladık. Ama hala devam ediyor..
|
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 21:10
Gıdalarla aldığı bakterileri atana kadar ishal devam eder. Artık çocuklarda ishal diyetinin bir işe yaramadığı anlaşıldı, çocuk ne seviyorsa onu verin. Sakın ishal kesici ilaç vermeyin, mikroplar içerde kalır, çocukta zehirli ishal denilen durum oluşur. Antibiyotikler bir işe yaramaz.
|
Mesaj Tarihi: 07 Mar 2009 Saat 21:21
Teşekkür ederim doktor bey..peki maden sodasını günde kaç kere ve ne kadar miktarda versem faydalı olur?? Günde 10 kere ishal oluyor...
|
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 10:27
Teklif var ısrar yok, tek başına maden sodası değil, yarı yarıya meyva suyu (vişne, elma gibi) ile karıştırın.
|
Mesaj Tarihi: 08 Mar 2009 Saat 10:37
|