Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızımdaki boyun eğriliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14231
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 01:12

Konu: kızımdaki boyun eğriliği
Mesajı Yazan: mavi boncuk
Konu: kızımdaki boyun eğriliği
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2009 Saat 20:48
merhaba kadir bey kızımda boyun eğriliği mevcut durumda farkettiğimde bu eğriliği kızım 6 aylıktı şuanda 14.5 aylık ve eğrilik hala mevcut bu eğrilik zaman zaman sağa zaman zaman sola doğru oluyo sağa eğrildiği zaman sola sola eğrildiği zaman sola doğru yatırıyorumki eğrilik düzelsin eğrilik 6 veya 7 günde düzeliyo 2 gün falan düz tutyo  kafasını fakat daha sonra tekrar yamuluyo beyin ve boyun utrasyonunu 7 aylıkken çektirdim hiç bi sorun çıkmadı gitmediğimiz doktor kalmadı ortapedi nöroloji fizik göz çocuk doktorları hepsine gittik hiç bir sorun olmadığını söylediler hepside peki bir sorun yoksa neden eğrilik nüksediyor masajlarınıda 2 hafta önce ortapedi doktoru bıraktırdı yaklaşık 8.5 ay falan gerdirme hareketleri yaptık sağa sola yukarı aşşağıya çevirmesinde hiç bir sıkıntısı yok fakat yürüken yada bakarken yamuk tutuyo kafasını ne yapabilirim lütfen yardım edermisiniz

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2009 Saat 20:49
sola eğrildiği zaman sağa yazmalıydım yanlış yazmışım kusurabakmayın

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2009 Saat 10:17
Tortikollis dediğimiz bu durumda tek bir tarafa eğrilik vardır. Bir zaman sağa bir zaman sola eğrilik olmaz. Bebekler yattıklarında genellikle, annenin geleceği istikamete bakarlar. Anladığım kadarı ile sizinki "Torticollis" denilen durumdan farklı. Ara ara yatırırken ayak ucunu baş ucu ile değiştirin, göreceksiniz hep sizin geleceğiniz istikamete başını çevirecektir, buda zararlı bir şey değildir.

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2009 Saat 10:35
düzeldiği zaman doktor bey o şekilde yatırıyorum yani sağlı sollu fakat yinede 2 gün sonra falan tekrar eğiliyo tekrar başa sarıyorum ne yapacağımı şaşırmış durumdayım tortikolis teşhisi konulmadı zaten kızıma dediğim gibi sağa sola yukarı aşşağıya gayet rahatlıkla boynunu hareket ettiriyor neden  zaman zaman sağa zaman zaman sola yamulduğunu anlayamadım

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2009 Saat 10:40
Şimdiye kadar yapılanlar, Tortikollis tedavileri. Peki, bu doktorların "teşhisi" ne??? Çocukta başka bir rahatsızlık varmı??

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2009 Saat 10:59
hayır doktor bey herhangi rahatsızlığı yok gözünden olabilirdiye göz doktorunada götürdüm gözleride gayet iyi durumda

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2009 Saat 11:03
İşi abartmışlar, sizde telaşlanmışsınız. Bir daha gittiğinizde ısrarla teşhisleri neymiş onu sorun

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2009 Saat 11:08

doktorun teşhisi kafası az büyük olduğundan dolayı çocuk kafasını rahatlıkla düz tutamıyo dedi eskişehir osman gazi üniversitesindeki prof.nusret bey bu çocuk 14.5 aylık oldu ve artık rahatlıkla kafasını tutabilmesi lazım değilmi acaba ben ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2009 Saat 13:52

gücellll

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2009 Saat 15:51
Karnının üstüne yatırdığınızda,başını kaldırabiliyorsa, sizin bir probleminiz yok.

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2009 Saat 15:59
gayet rahat bişekilde kaldırıyor başını yukarıya doğru fakat bu görülen eğrilikler neden kaynaklanabilir acaba başını bi türlü ortalayamadı zamanla düzelirmi

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 08:14
güncell

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 12:44
Uğraşmayın, zamanla geçer.

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2009 Saat 13:12
sağolun kadir bey herhengi bişey yapmama gerek yok sanırım sadece zamana ihtiyacımız var galiba

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2009 Saat 08:41
merhaba kadir bey kusurabakmayın sizi çok yoruyoruz  ama benim bi sorum daha vardı ilk başlarda kızımı bi çocuk doktoruna götürdüğümde fosfo kalsyum diye bi ilaç vermişti kullanalım diye biz bu ilacı biraz kullanmıştık kemiklerinin güçlenmesi için ama çocuklarımın istanbuldaki doktoruna sorduğumda hayır kesinlikle kulanma zaten multitaps kullanıyosunuz demişti

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2009 Saat 08:47
sizce bu ilacı kullansaydım kemikleri güçlenip boyun eğriliği düzelirmiydi ayrıca önerebileceğiniz boyun kaslarını güçlendirmek için bişey varmı?

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2009 Saat 11:44
Palavra. Fos...ca... hiçbir işe yaramaz. Sadece kabız yapar. Ancak,Harb zamanı süt ve sütlü gıda bulamadığımızda kullanılabilir. Boyun kasları için yüzükoyun yatırın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat