Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ishal ve kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14467
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 22:32

Konu: ishal ve kusma
Mesajı Yazan: oyaoz
Konu: ishal ve kusma
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2009 Saat 17:17
Sayın hocam
Kızım 13 aylık bir hafta önce ateşlendiği için doktor tarafından antibiyotiğe başladık. ateşi düştü fakat üç gün önce ishal ve kusma başladı. Kusma için doktor emodur fitil verdi ve ishal içinde reflor. kusması durdu ama hiç bir şey yemiyor  ve ishali günde 7 kez civarında devam ediyor. Gaita testi yapıldı ve rotavirus antijeni çıktı. Hocam sadece su içiyor ve yemek gördüğünde öğürüyor. ne yapabilirim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.  

-------------
oyaoz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2009 Saat 19:11
Zaten isahden sonra kusma olması "Rotavirus" enfeksiyonunu gösterir. Diğerlerinde ishal başlayınca kusma olmaz. Tam 7 gün sürecek. Emedur bir parca kusmayı azaltır, kullanın. Reflor sadece antibiyotik ishaline iyi gelir. Hiç anlamı yok...

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2009 Saat 20:13

hocam çok teşekkürler . bir sorum daha olacak. Bu rotavirus ishali tehlikelimi ve sebebleri nedir.ilginiz için sağolun.

-------------
oyaoz

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2009 Saat 09:26
Bazı tipleri ağır hastalık yapar. Hastanelik ve serumluk olanlar vardır. Diğer ishal yapıcı mikroplar gibi kirli su veya gıdalarla bulaşır.

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2009 Saat 16:51
Hocam rotavirus ishaliyle ilgili araştırma yaptım genelde kusma 2-3 günde geçer diyorlar. bizimki 4. gün fakat  arada gene kusması var.İshali biraz azaldı hiç birşey yemek istememesi ne zaman geçer.Birde bu ishali geçirdikden sonra tekrar yakalanma riski varmı.Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

-------------
oyaoz

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2009 Saat 17:05
Onu diyen halt etmiş, sadece 4. günden sonra şiddeti azalır. Zaten ilk 4 gün çok ağır seyreder, ondan sonrası rahattır. Benim "Rotavirus" makalemi okuyun.İlk sayfada yazarlar bölümünde.

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2009 Saat 17:16
sağolun hocam içimi çok rahatlattınız. teşekkürler.

-------------
oyaoz

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat