Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

iştahsızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14517
Tarih: 21 Kas 2025 Saat 10:25

Konu: iştahsızlık
Mesajı Yazan: ozget
Konu: iştahsızlık
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2009 Saat 11:30
Kadir Bey günaydın, öncelikle size güzel bir gün diliyorum. Kadir Bey, en son sizinle tavsiyelerinize istinaden bebeğimin beslenmesinde sütü arttırmaya başladım. uykuya dalarken süt veriyorum zaten bir tek o zaman içiyor. bu arada iştahsızlığı beni deli ediyor. Dün sabah kahvaltı etmek istemedi, zorlamadım. öğlen 13:30 gibi mercimek çorbası ve oğurt verdim. 4 te uyudu uyurken süt vermeye çalıştım içmedi. 7 de kalktı. artık karnı acıkmıştır diye yemeğini hazırladım. yemedi. yine zorlamadım 20:30 gibi muhallebi yaptım artık onu da yemeyince ben resmen çıldırdım ve çocuğa bağırmaya başladım zorla ağzına kaşığı sokup ağzını kapattım bu sefer tıkandı daha çok ağlamaya başladı ve ne yaptıysam yemedi. 10 da uyudu gece 12 de ve 5 te uyanıp toplam 300 cc süt içti. her yemek yedirmem bir işkence şu anda da kendimi çok kötü hissediyorum 9,5 aylık çocuk benim bağırmalarımdan ne anlar. ben çok kötü bir anneyim. ve kendimi çok başarısız hissediyorum. kusura bakmayın sizin de başınızı şişirdim. nerde hata yapıyorum?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2009 Saat 12:00
Çocuklar değil bağırmanızdan, kaşınızdan, gözünüzden bile anlarlar. Sakın zorlamayın, zaten görüyorsunuz, zorlamanın bir alemi yok. İkinizde harab oluyorsunuz. Size tavsiyem, kilosu iyi ise, boşverin uğraşmayın, istediği zaman yer. Eğer bu rezilliklerin üstüne birde kilo eksikliği varsa, "Sipraktin" şurup, günde 2 defa yarım ölçek , 5 gün verip,3 gün kesin. Gene iştahı giderse, tekarlayın.

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2009 Saat 13:27
Çok teşekkür ederim Kadir Bey, size yazınca rahatladım. Zaten dün öyle davrandım diye çok suçluluk duyuyorum. bir de bu ilacı deneyeyim bakalım biraz düzelme olacak mı? bu arada 9 aylıkken yani iki hafta önce 8860 gr kilo 71,5 cm boyu vardı. doğum kilosu 3490 boy 50.

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 08:40
Bir de Kadir Bey, şimdi yemediği için uyku sersemi süt veriyorum. yemeden yattığı için de gece sık sık uyanıyor ve süt içip tekrar uyuyor. bunun bir sakıncası var mı? sanırım ben ciddi bir bunalımdayım çocuğuma zarar vermekten korkuyorum. onu beslerken resmen sinirden ölüyorum. yemedikçe iyice çıldırıyorum. o da zorla verince dediğim gibi ağlamaya başlıyor ve tıkanıyor. bu seferde ciğerine kaçmışmıdır diye paranoyalar yapmaya ve kendimi suçlamaya başlıyorum. ciğere sıvı kaçsa mutlaka belirti verir mi? çok teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 11:43
Kilosu normal, Siz sakin olursanız, çocukta sakin olur.   Gece devamlı süt içmesi kötü birşey değil, devam...Yemekte zorlamayın, daha kötü olur. Yazın tatil köylerinden birine giderseniz, göreceksiniz, bir tek Türk anneler çocuklarının peşinden tabakla giderler. Hiç Alman, Rus, İngiliz anne sizin gibi davranıyormu???Sakin olun, gençliğinizin keyfini çıkarın, öylede büyüyorlar, böylede...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat