Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Burun akıntısı..

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14520
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 20:53

Konu: Burun akıntısı..
Mesajı Yazan: keskine
Konu: Burun akıntısı..
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2009 Saat 14:23
Merhaba Kadir Bey,
Kızımız 14 aylık birkaç gündür ara ara burnu akıyor neden olabilir ? Keyfi yerinde duruyor. Soğukalgınılığı yada grip başlangıcı mıdır? eğer öyle ise ilerlememesi için yada kolay atlatabilmesi için neler yapmamız gerekir? Çünkü soğukalgınlığı sonrası hemen kulaklarına vuruyor ve orta kulak iltahabı olup antibiyotik kullanıyor korkuyorum.6 Ayda 3 defa antibiyotik kullandı kulakları ve boğazı için . Teşekkür ederim.Saygılarımla...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2009 Saat 18:45
Önceki sorularınızdan okudum cold-mix varmış eczaneye sorduk yokmuş hatta bilmiyormuş getirtecek.Bol bol giffrer ve sterimar kullanıyorum burnu açık olsun diye.Ayrıca Kadir Bey, önceki sorulardan yine okuduğum üzere soğukalgınlığında ilaca gerek yok demişsiniz ve bir çay kaşığı balı limonla eritip vermeyi tavsiye etmişsiniz 4,5 aylık bir bebeğe bende verdim kızıma ,24 saattee max. kaç kere böyle verebilirim fazla verince faydası daha mı fazla olur?
***Yastıkla mı yatırmalıyım burnu içe akmasın diye yada yatağının altına biraz bişey koyup baş tarafını yükseltmeli miyim?
***Kaliteli bir markanın (v*fa) bozasından kızımada verebilir  miyim? faydalı mıdır?

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 01:35
Bu arada burun akıntısı su gibi sürekli akıyor ve huzursuzluk başladı.Doktorumuzu aradık.Aferin,Kongest yada peditus bunlardan birini günde 3 defa 1 er tatlı kaşığı kullanın dedi.Kızımız allerjik bünyeli soğukalgınlığından sonra kulak iltahabı olmuştu 6 ayda 3 defa ilaç kullanın dedi.Arada kaldım.Ne gibi sakıncaları olur kullanırsak.1/2 ölçek aferin verdik geceyi rahat uyusun diye hata mı ettik ? :(

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 13:07
Sizin çocuğunuzda nezle başlamış, kesinlikle o ilaçları kullanmayın, başınız derde girer. Bu ilaçlar iyileştirme adına akıntıyı koyulaştırdıkları için, hem nezle hali, hırıltı artar, göğüsüne inme riski artar, hem kulak iltihabı olma ihtimali artar. Sadece limonlu, bal, serum fiz. (yeni çıkan PHY damlası diğerlerinde çok ucuz, haberiniz olsun) bulabilirseniz, Cold-mix, bulamazsanız göğüsüne fındık kadar Vicks krem sürün. Yastıktan ziyade, yatak baş ucunu kaldırın, daha iyi rahat eder.

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 13:09
Boza şart bir gıda değil, severse içebilir.

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 13:21
Sadece 1/2 ölçek kullandım demiştim aferin başka kullanmadım.Kullanmayacağımda ama bu kadar küçük doz şimdi etkilemişmidir olumsuz olarak?

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 13:26
Hayır,hayır  öyle 2-3 defa kullanmakla bir şey olmuyor. 1-2 hafta kullananların başı dertte...

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 22:47
daha önceleri örneğin 2 ay önce 2 hafta kadar doktorumuz kullandırtmıştı peditus.Onun kalıcı bir etkisinin kalması beklenebilir mi?
Çok teşekkür ederim tekrar.İyi ki varsınız....

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 10:24

Göğüsüne inebilir, hırıltıları çıkınca, astım, bronşit, bronşit başlangıcı gibi teşhisler konabilirdi...Ucuz atlatmışsınız.

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 13:42

Pazar günü seçim dolayısıyla dışarı çıkmak zorundayız sakıncası olurmu Kadir Bey? Birde bu soğukalgınlığı grip ne kadar sürer? DÜnde biraz öksürük başladı normal mi? Burnu çok akmıyor ama banyo yaptırıyorum o zaman temizlerken aslında aktığı içinde biriktiği anlaşılıyor koyu kıvamlı normal mi? Bal la limon öksürüğüne yeter mi? nasıl bir tepki olursa doktorunu hemen aramalıyım? Teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 16:18
Yüksek ateş, öksürme ile olan kusmalarda, (aramayın) doğrudan doktora gidin. Çocukla beraber dışarı çıkmak zorunda iseniz, iyice sarıp sarmalayın. Akıntının koyulaşması, nezlenin sonuna geldiğinizin işaretidir. Limonlu bal, serum fiz. yeterlidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat