Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

degerlendırır mısınız?(beslenme)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14563
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 19:10

Konu: degerlendırır mısınız?(beslenme)
Mesajı Yazan: sedacan
Konu: degerlendırır mısınız?(beslenme)
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2009 Saat 16:30
merhaba,

bebegim 10.5 aylık bebegimin beslenmesini degerlendirirmisiniz lutfen.

kahvaltı - 120 cc kahvaltı maması + labne peynırı + yarım yumurta sarısı
oglen - 150 cc  sebze / tarhana/yogurt ( kıymalı / tavuklu yada balıklı)
15.00 - 150 cc yogurt
18.30 - 120 cc pırıncunlu muhallebı
20.00/20.30 emıyor ve gece hıc beslenmıyor
ogun aralarında da emıyor bu beslenme yeterlımıdır? cunku kılosu dusuk 8.5 kg, kılo almamasının sebebı parazıt olabılır dedıler test yapmak ıstıycekler sızce gereklı mı?

henuz puturlu yıyemıyor bır turlu alısmadı oguruyor alerjık bır yapısı var kutu sutu vermeye bıraz korkuyorum.

sımdıden tesekkurler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 10:03
Barsağında kurt olanlar, yer-yer kilo alamazlar. O yüzden çok yiyip kilo almayanlara"-barsaklarında kurt mu var-" denir... Parazit düşünmek çok saçma..Mama kullanmayın, kutu sütlerini kullanın. Anne sütünün günlük miktarını tesbit edemiyeceğimiz için, deneme-yanılma metodu ile, her memeden sonra süt teklif ederek bakacağız...İcab ederse, öğün sayısını arttırın.

Mesajı Yazan: sedacan
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 18:47
bu sekılde yemesıne ragmen kılosunun dusuk olması bızı endıslendırmıstı ama hıc huzursuzlugu yok parazıt olsa rahatsızlıgı sıkıntısı olurdu zaten dımı cok hareketlı bır bebek bır de 5 gun once butun vucudu kıpkırmızı dokuntu oldu akut urtıker dendı br seye alerjık reaksıyon gostermıs ama bılemıyoruz ne oldugunu kutu sut vermeye de korktum sımdı bır sıkıntı olurmu acaba

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 08:52
Bu yaşlarda alerji testleri bir işe yaramaz.  10.5 aylık bebek, altını siz temizliyorsunuz, kıl kurdu olsa, kakasında hemen görürsünüz.Allerjiden ziyade sıcak tutulup tutulmadığı daha önemlidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat