Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bademcik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14572
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 20:57

Konu: Bademcik
Mesajı Yazan: PIRILTI
Konu: Bademcik
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 10:01

Merhaba Kadir Bey, önemli bir konuda fikrinizi almak isterim; kızım 20 aylık geçen hafta bademciklerinden rahatsızlandı ateşlendi hastaneye gittik daha önce 11 aylıkken bir havale geçirmişti o nedenle ben DR. kontrolünde olsun diye hastanede tedavi gördük fakat kızım bir havale daha geçirdi hemen müdahale ettiler. DR. umuz boğazlarından sürekli hastalandığı için bademciklerini almamız lazım havale geçiriyor riskli dedi en azından bademciklerini alırsak boğazlarından hastalanmaz gene grip nezle vs olur ama boğaz enfeksiyonu olmaz almamız lazım bademciklerini diyor. bu kadar küçük çocuklarda bademciklerin alınmasının sakıncalı olduğunu ve büyüme geriliğine neden olacağını duydum ne yapacağımı bilemiyorum sizin bu konuda ki fikirlerinizi alabilir miyim?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 10:41
Doktor baya iyi sallamış... Boğazda bademciklerin olup olmaması, mikropların umurunda değildir, bildikleri gibi hastalık yaparlar. Bu doktor ayrıca ateş ve havale hakkında hiçbir şey bilmiyor, siz benim "Ateş" ile ilgili makalemi okuyun. Havale nin bir zararı yokturi beynin kendini savunma mekanizmasıdır. Beyine zarar veren "menenjit" hastalığıdır.Onun sebep olduğu ateş ve havale değil. Ama bu doktorlar bunları bilmezden gelirler, sizi korkutmak daha çok işlerine gelir.

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 11:24
Kadir Bey, 2 kere havale geçirdi bende beyinde bir sorun olmuş mudur diye EG çektirmek istiyordum çektireyim mi? bademciklerin küçük yaşta alınması sakıncalıdır diye biliyorum doğru mudur?

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 16:58
Kadir Bey, 2 kere havale geçirdi bende beyinde bir sorun olmuş mudur diye EG çektirmek istiyordum çektireyim mi? bademciklerin küçük yaşta alınması sakıncalıdır diye biliyorum doğru mudur?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2009 Saat 17:09
Havale geçirirken bile EEG çektirseniz ,normal çıkar. Havale esnasında beyinde bir problem yok. Hadise, beynin kontrolünden çıkmış olan vücutta. Kafası kesilen hayvanda ne görürseniz, aynı tabloyu, havale esnasında görürsünüz. O esnada, beynin keyfi yerinde , merak etmeyin...(benim makaleyi okumamışsınız!!)

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2009 Saat 11:00
Size ne kadar teşekkür etsem az o kadar korkuyordum ki o kadar içim içimi yiyordu ki anlatamam bu sebepten dolayı içimi rahatlattınız. Çok teşekkür ederim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat