Bebeğimi güneşten korumak için...
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14709
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 17:42
Konu: Bebeğimi güneşten korumak için...
Mesajı Yazan: DIDEM
Konu: Bebeğimi güneşten korumak için...
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2009 Saat 09:37
Günaydın Kadir Bey,
9 Aylık bir kızım var.Çok beyaz ve bu ayda bile parkta kızarıyor.Güneşten korumak için ne önerirsiniz?Krem veya Losyon markası verir misiniz?Cildine bilinçsizce birşey sürmek istemiyorum.
Çok teşekkür ederim...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2009 Saat 10:01
Herhangi bir markanın, 8-10 SPF olanından kullanabilirsiniz. Çok abartmayın, bu seferde çocuk Dvitamini yapacak güneş ışınlarını alamaz.
|
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2009 Saat 14:43
Deniz kıyısında bile 10 SPF yeter mi?Yoksa sırf park bahçe için mi yazdınız? Çook teşekkür ederim.
|
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 09:51
Bu mevsim için. tabii, şimdiden güneşle tanışıp derisi biraz "kayısılaşmış" larda da yeterlidir. Zannedersem siz, yüksek faktörlülerin, daha önleyici olduklarını zannedenlerdensiniz... Öyle değil, Faktör sayısı arttıkça, koruyuculuk süresi artar. 1Faktör= Bir güneş yanığının oluşması için gerekli zamanı bir misli uzatan demektir...
|
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 12:07
Yok ben Kadir Bey ne derse doğru der diyicilerdenim.:)
Şimdiye kadar sizin söyledikleriniz,burdan okuduklarım veya makalelerinizin doğrultusunda kızımın bakımını sağladım.Zaten size kontrole getiriyorum ama basit bazı sorularımı da burdan soruyorum çünkü telefondan açıp sizi istetmek bile daha kısa sürede,aynı alaka ile yanıtlıyorsunuz.Daha çocuğum hasta bile olmadı,vücuduna sizinle tanıştıktan sonra kimyasal(ilaç ,kozmetik vs) hiç girmedi.Ama siz de çok iyi biliyorsunuz ki tüketim toplumu olduk ve dayatmalar aklımızı karıştırıyor.Soruyoruz öğreniyoruz çok şükür :)
Avrupadan getirttikleri mamalar ve kremlerle belli bir yaşa kadar süt içirmeyen en küçük bir soğuk algınlığında bile kaşık kaşık şurup içiren hastaneyi ayak yolu etmiş,çocukları bir yaşına kadar mutlaka antibiyotikle tanıştırmış,en ufak rüzgarda hemen hasta oluş bebeklerin annelerin hala kızıma evdekiyemeklerden yedirdiğim,bolbol süt içirdiğim,öksürünce hemen şurup içirmeyip bal ve limonu denediğim için şimdiye kadar hastalık yüzü görmemiş kızım için bana hala hatalı olduğumu söyleyip yol göstermeye çalışmalarını da komik buluyorum.Ama kuzucuklarına üzüldüğüm içinde makalelerinizi mutlaka onlara da mail atıyorum.Bir ümit...
Her zaman dediğim gibi kendinize çook iyi bakın.Yada birine el verin.Daha bu çocuk büyüyecek bunun 10 yaşıda var :)Hatta belki bir çocuk daha düşünebilirim.
Sevgilerimle,
|
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 12:59
Mesajı Yazan: emre
Mesaj Tarihi: 02 Nis 2009 Saat 13:04
|