Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulakta sıvı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14954
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 09:01

Konu: kulakta sıvı
Mesajı Yazan: gok
Konu: kulakta sıvı
Mesaj Tarihi: 10 Nis 2009 Saat 20:37
4 yasındakı oglumun gecen hafta kulagında ılhıtap vardı. augm... kullandık bır hafta. bıtırdıkten ıkı gun sonra tekrar kulagı agrımaya basladı. bugun KBB doktoruna gosterdık. her ıkı kulakta da sıvı var dedi. 10 gun actif.. verdi. sakız çiğnesin dedi. gecmezse cerrahi mudahele gerekır, tüp takacağız dedi???cok şasırdım acıkcası. cunku oglum bu yasa geldi, ilk defa otıt oldu. bu kadar basıt mı bu ısler boyle anlamadım!!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2009 Saat 09:45
Antibiyotikler nafiledir. Bu yolda giderseniz, tabiiki sonunda tüp takılacaktır. Siz çocuğun burnuna, hemen "İliadin ped. damla" günde 2x2 şer damla her iki buruna, 3 gün damlatın. 3. günden sonra Serum fiz. hangi marka varsa, günde 5-6 defa 8-10 damla damlatın, tamamen iyileşir. Hadise mikrobik değil, tamamen mekaniktir. Grip iyileşirken, oluşan ödem sonucu, "Öztaki" borusunun kapanıp, orta kulağı nemli tutmaya yarayan sıvının akamayıp, zara tazyik etmesidir. Bu sıvı orada ifraz edilen bir sıvıdır. Banyoda veya denizde su kaçması ile ilgili değildir.

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2009 Saat 12:54
cevabınız için tesekkurler..
dun otriv.. pediatrik kullanmaya başladık zaten. yarından itibaren de rhino...'e geçeceğiz. peki actif.. kullanmaya devam edelim mi?bir de banyo yapmamızın sakıncası yok sanırım?

tekrar tesekkurler...

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 11:50
en son soruma cevap alamadim:) actif.. kullaniyoruz, bir zarari olur mu?

tesekkurler...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2009 Saat 18:10
O seriden hiçbir ilacı tavsiye etmiyorum.. Vücudun tepkilerini ilaçla bastırıp, sanki iyileşmiş intibaı uyandırmak kandırmacadan başka bir şey değildir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat