Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

vitaminler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15027
Tarih: 11 Eyl 2025 Saat 11:13


Konu: vitaminler
Mesajı Yazan: ozget
Konu: vitaminler
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2009 Saat 09:48
Kadir Bey günaydın, son günlerde tv de doktorlar çıkıp çocuklara dışarıdan vitamin vermenin zararlı olduğunu vitamini çocukların besinlerle alması gerektiğini söylüyorlarmış. Annem de bana ben sana küçükken hiçbirşey verrmedim o ilaçları vermeyin diye ebeler bize tembih ediyorlardı diyor ve bana da çocuğuma vermemem için baskı yapıyor. ben doğumdan 3 aylık olana kadar d-vit damla 3 aylıktan itibaren de acd3 damla veriyorum. oğlum şu anda 10,5 aylık ve acd3 günde 1 kez 10 damla vermeye devam ediyorum. bu konunun doğrusunu sizden öğrenebilirmiyim? bu damlaları kullanmakla yanlış mı yaptım ya da kullanılması gerekiyorsa ne zamana kadar devam etmeliyim? çok teşekkür ederim.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2009 Saat 10:38
İlk 1 sene veriyoruz. Bahsi geçen konu, ileri yaşlardaki çocuklara verilen vitaminler ve mineraller. Bizim milletimiz çok kolay gaza gelebilen bir millettir. Hele birde, 3-5 kişi tavsiye ettimi, iş bitmiştir. Hatırlarmısınız, bir vakitler nerede ise herkezde, "Rayma" denilen enayi bileziklerinden bir tane vardı..Yok elektriğini alıyormuş, yok romatizmasına çok iyi gelmiş... Ne oldu, bütün romatizmalar iyileşti veya herkezin elekritiğimi bitti?? Her sene dikkat edin bir değişik, vitamin veya mineral modası çıkar. Geçen senelerde "Magnesium" modası vardı, bu sene "çinko" modası. Seneye de herhalde, "bakır" veya "molibden" modası çıkar.


Mesajı Yazan: ozget
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2009 Saat 11:27

Çok sağolun Kadir bey, bir de ben d-flour günde 4 damla da kullanıyoruym onu yazmayı unuttum hem acd3 te hem d-flour da d vitamini var ikisi fazla gelmez değil mi?



Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 09:55

Kullandığınız dozlar, düşük dozlar olduğundan zarar vermez. D-fluor ve ADC3 deki toplam D vitamini normal sınırlar içinde..




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat