Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kızımın gelişimi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15083
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 09:09

Konu: Kızımın gelişimi
Mesajı Yazan: mag_hca
Konu: Kızımın gelişimi
Mesaj Tarihi: 15 Nis 2009 Saat 23:57
merhabalar kadır bey.. benım kızım 27 aylık... 2.400 gr doğdu.. zayıf tı halen zayıf..cok hareketlı butun gun ayakta oturmuyo.. bazen cok ıyı yemek yıyo bazen hıc bısey yemıyor... şuan 11 kılo.. düşük oldugunun farkındayım bunun ıcın yemek ogunlerını atlamıyorum.. calısan bı anne dıılım ve sureklı kızımla ilgileniyorum. kemık alıp kaynatıyorum.kemik sularıyla yemeklerını çorbalarını  sebzeleri ne gerekıyosa yapmaya calısıyorum..babamız ve babaannemizde cok zayıf genetik olabılırmı dıye dusunuyorum... doktorumuz vıtamın verdı bıraz kılo almasına yardımcı olur dıye ama pek fayda etmedı... ayrıca dogdugundan berı kabız bı kız... süt cok fazla vermemem gerektıgını soyledı doktor.. sutte içmesi gerekıyo ne yapıcagımı şaşırdım... ne vermem gerek nasıl kılo aldırabılırım.. yardımcı olurmusunuz lutfen...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2009 Saat 10:31
Et, kemik ve tavuk sularının bir gıda değerleri yoktur. Sadece lezzet vermeye yararlar... Siz içirebildiğiniz kadar çok süt içirin. Yediği yemekler, hep etli/kıymalı olsun, günde 1 defa vermeniz yeterlidir. Geri kalan kısmı hep süt ve süt mamülü olsun. Yumurtayı ihmal etmeyin. Kabızlık devam ederse, yağını arttırın.Doğrudur, zayıf olması genetik bir husus. Şu an 21 aylık çocuk kilosunda. Kaliteli besleyin, çorbalarla, bulgur-bulamaç ile Törkiş beslemeyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat