Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geniz eti ve sık hastalanma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15097
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 16:41

Konu: geniz eti ve sık hastalanma
Mesajı Yazan: asiyegundogdu
Konu: geniz eti ve sık hastalanma
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2009 Saat 19:43
hocam iyi aksamlar. herbırımızle ayrı ayrı ılgılenıyorsunuz. allah razı olsun. epey kalabalık sorularla fıkrınızı rıca edıcem ıznınızle...

bı oncekı mesajımda oğlumun 2-3 gundur burun akıntısı ve oksuruk oldugunu soylemıstım. doktora gıtmeden sizin tavsıyelerınızle evde halletmeye calısıyorum cunku gıttıgımde yıne bır torba ılacla eve donecegımızı bılıyorum. ilaç içerikleride sizin tavsıye etmedıklerınız olacak muhtemelen. bugun ögle uykusuna yatırdım ve saat 7.5 oldu hala uyuyor. zor nefes alıyor goğsu sık sık ve gozle gorulcek farklılıkla kalkıp ınıyor.dudagıyla burun arasına vıks surdum bıraz daha rahatlar gıbı oldu. horlaması da var tabii. doktora gıtmelımıyım? yoksa sızın dogal tedavılerınıze devam mı edeyım. hastalıgı kendı seyrıne mı bırakayım.

bundan 2-3 ay once hastalanmıstı ve hastaneye yatırmıslardı alerjık bronsıt dıye (ozamanlar sızden ve bu sıteden habersızdım. artı o donemlerdekı oğlumun sıkayetlerını dıle getırmıstım. basıt bır grıbı bronsıt demısler demıstınız. bu kadar yogunluk ıcınde hatırlamanızı ummuyorum tabii ama dip not dıseyım dedım) ozaman da yıne horluyordu hemsıresınden tutun ugrayan doktorlara kadar genız etı mı var dıye soruyorlardı bende bıldıgım kadarıyla yok demıstım. kendı doktoruna olabılme ıhtımalını sordum olabilir ve buyume esnasında sık sık böyle rahatsızlanma seyredılır demıstı. ıyılesınce getırın bakalım dedı.sehır dısında oldugu ıcın doktor gıtmedık uzerınde de durmadık. iyileşme söz konusu oldugunda da ara ara horluyordu. ya hala burnu akıyor ondandır ya da burnunda pislik vardır dıye dusunup uzerınde durmadık. hastanede yattıgımızdan bu yana en az 4-5defa daha hasta oldu. ve bılırsınız kı ıyılesme olsa bıle burun akıntısı bır muddet daha devam eder. o yuzden bu horlama genız etı sebebıyle mı burun akıntısı sebebıyle mı oluyor bılmıyoruz. daha dogrusu genız etı olma ıhtımalı varmıdır? bı uzmana gostermelımıyım

-------------
http://lilypie.com">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2009 Saat 20:03
Allerji, astım,bronşit gibi durumlarda, nefes alış rahat, veriş sıkıntılıdır.Ateşli zamanlarda, gerek kalp atışı, gerek nefes sayısı çok artar. Buda normaldir. ATEŞİ DÜŞÜRÜLDÜĞÜ HALDE, SOLUNUM DAKİKADA 60'DAN FAZLA İSE, KESİN AKCİĞER PROBLEMİ VAR DEMEKTİR. Sıradan Grip'lerde, ilk 1-5 gün arasında ateş olur, hiçbir tedaviye de cevap vermez. Geniz eti durumunda ise, Grip iyileştiği zaman, nefes alma/verme düzelmez. Devamlı bir sesli nefes alma vardır. Geceleri sıkıntılı solunum vardır. Hele ara ara nefes alma durur ise, kesin ameliyat gerekir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat