Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

40 derece ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15105
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 23:57

Konu: 40 derece ateş
Mesajı Yazan: tuna77
Konu: 40 derece ateş
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 09:27
Doktor bey gunaydın... 3 gunden  berı oglum 39-40 ateşli. Ama öyle fazla bıtkın degıl aksam olunca ateşi düşmüyor ve dalgın oluyor bogazına baktıgımda sıvılce gıbı ucu beyaz bır sey gorunuyor... Ballı lımon verıyoruz denız suyuyla burnunu temızlıyoruz Şimdi  dr goturduk ceftinex dıye antıbıyotık verdı öksurugude var burnuda akıyor antıbıyotıgı verelımmı? Bırde karnım agrıyor dıyor ıshalı yok ıdrar tahlılı yaptırdık temız cıktı... Ada cayı ıle gargara yaptırıyoruz 4 yasında oglum Kreşe gıdıyor ve sık sık öksürük grıp hıc gecmıyor dıyebılırız... Ne yapmamızı onerırsınız

Tesekkurler

-------------
77

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 10:33
Kreşe başlayan her çocuğun ilk 2 senesi kötü geçer. Eğer kreşe göndermezseniz, ilk okulda geçirir, bir de devamsızlıktan başı belaya girer. İdrar tahlilini boşuna yaptırdınız, erkek çocukları, kızlar gibi "sistit" olmazlar. Antibiyotiği başlarsanız, bir de ishal başlayacak haberiniz olsun. Nezleye antibiyotiğin bir faydası yoktur...

Mesaj Tarihi: 17 Nis 2009 Saat 11:08

doktor bey krese 1,5 yasından berı gıdıyor ama hala sık sık hasta oluyor... Bogazındakı o sıvılce gıbı ucu beyaz şey nedır... 40 derece ateslıyken acıle goturduk oraya gıdınce atesı  36,5 cıktı dr yınede ıgne yapmak ıstedı ama yaptırmadım ben sızın yazılarınızdan okudugum ıcın . Bogazında enfeksıyon var dedı acıldekı dr. 1 gun sonra yani bugun ıyıydı durumu öksuruk var burun akıntısı var karın agrısı var bırde o bogazındakı sıvılce gıbı sey buyumustu o yuzden kendı dr goturduk bogaz enfeksıyonu var antıbıyotıgı 10 gun ıcsın dedı ceftinex bogazındakı sey ıcın ne yapabılırız antıbıyotık vermeye baslayalımmı? İdrar tahlılını karnı agrıyor dıye yaptı acıl dr. Ama ben bıse anlamadım ıdrar tahlılı ıle karın agrısının sebebi bellı olurmu Bırde gögsunu dınlemedı karnını dinledi  Hersey ıcın tesekkurler

-------------
77

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2009 Saat 09:30
O gördüğünüz beyazlığın etrafında "eritem" dediğimiz kızarıklıktan yoksa, merak etmeyin, önemli bir şey değil, ufak bir "tükrük kisti" dir, hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur, kendiğinden kaybolur.Gördüğünüz gibi, grip, ateşin 2. günü arazlarını göstermeye başladı. Toplam 4-5 gün ateşi olacak..

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2009 Saat 09:53
DR. BEY çok yazdım kusura bakmayın... bogazındakı beyazlıgın etrafı kızarık ve dılının altının agrıdıgını soyluyor baktım ordada kabarcıklar var... ve tüm gece sabah kadar öksürdü denız suyunu sırıngaya cekıp burnunu sık sık temızledık burnu acık ama yatınca genzine akıyor cok dık konumda  yatırıyoruz ama yınede oksuruk bıtmıyor ballı lımon verıyoruz öksuruk kesılmedıgınden bulantı oluyor ve tamamen balgam sumuksu sıvı karısık kusuyor... ateşi fazla olmadı... ne yapabılırız. öksuruk ve genız akıntısını nasıl kesebılırız bırde cocugumuzda sınüzit var demıstı doktorlar fılm cektırmıstık bunun ıcın ne uygularız

-------------
77

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2009 Saat 11:16
Her nezle veya gripte, sinüsler daima tutulur. İzole, tekbaşına sinuzit diye bir hastalık yoktur. Bu sebeple bazı kitaplarda boğaz enfeksiyonlarından, "Sino-tonsillo-farenjit" diye bahsederler. Zannedersem gribin, 4-5 günlük ateşli safhasını geçirdiniz. Bundan sonra, akıntılı, öksürüklü, hırıltılı bir 15 gün geçireceksiniz. Akıntı önce su gibi, ortasında süt gibi beyaz, iyileşirken, "bally" gibi, sarı/yeşil, yapışkan bir manzara alacak. Bu devrede akıntı koyulaştığı için, öksürük sesi daha sertleşecek normaldir. Bu seyir esnasında düşmüş olan ateş tekrar yükselirse, mühim bir komplikasyon var demektir, doktorun görmesi gerekir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat