Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

rotavirüs mü??

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15165
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 13:10

Konu: rotavirüs mü??
Mesajı Yazan: edis13
Konu: rotavirüs mü??
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2009 Saat 09:58
Merhaba Kadir Bey;
Oğlum cumartesi sabahı fışkırır gibi kusarak uyandı sonra gün içinde hrşey normal di ben de mide üşütmesi falan düşündüm ,fakat gece yatınca sarı sulu kokulu ishal olmuştu ve neredeyse her 2 saate bir yapıyodu sabah acile götürdük pratisyen bir hekim baktı (ateş ve kusma yok) 10 -15 gün sürebilir bol sıvı içirmekten başka tedavisi yok dedi serum bağlayıp 4 saat hastanede kaldık ,supr...x şurup ve r..flor verdi.bugün ishal devam ediyor sizce rotavirüs mü yoksa bakteriyel bişey mi ve tedavi şekli doğru mu?kolay gelsin teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2009 Saat 15:20
İshalden sonra kusma olmadı ise, bakteriyel, kusma oldu ise virutiktir...

Mesajı Yazan: edis13
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2009 Saat 18:35
kusmanın önce ya da sonra olması fark eder mi ve virütik şeylerde antibiyotik kullanmanın anlamı yok mu?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2009 Saat 09:25
1- Antibiyotikler, sadece bakterilere etkilidir. Viruslara tesirleri yoktur. Kızamık antibiyotikle tedavi olurmu???
2- Antibiyotikler, kan ve damar yolu ile vücuda dağılırlar. Kan damarlarının az veya  olmadığı, kıkırdak, kemik gibi organların iltihabında tedavi bu yüzden çok zordur.
3- Kan ile vücudu dolaşan antibiyotiklerin barsak içinde dolaşabilmeleri için, barsaktan emilmemeleri gerekir. Halbuki, gündelik antibiyotiklerin nerede ise tamamı , ince barsağın ilk bölümlerinde emilirler. Antibiyotikler, sadecec barsak cidarına difüzyon ile nüfuz  edebilirler,burada da maalesef, bizim yararlı bakteri dediğimiz, "probiyotik "bakteriler vardır, onların ölmesi ilede "antibiyotik ishalleri" başlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat