Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

muhallebi+kıyma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15221
Tarih: 26 Ara 2025 Saat 12:06

Konu: muhallebi+kıyma
Mesajı Yazan: kartanesi
Konu: muhallebi+kıyma
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2009 Saat 15:10
       Merhaba Kadir Bey;
       Artık oğluma kıyma vermek istiyorum.29 ekim 2008 doğumlu.5 ay 20 günlük.Bakıcı da olduğu için hergün, sizin belirttiğiniz 1 kaşık kıymayı yiyiyp yemediğinden emin olamayacağımdan akşam yaptığım muhallebisine karıştırmak istiyorum.Et ve süt ürünleri birlikte alındığında birbirlerinin vitaminlerini öldürür mü?Bir de sütü içmesi için bakıcısı sütünün içine pekmez katıyor.Değerlendirebilir misiniz?TEŞEKKÜRLER.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2009 Saat 11:35
Muhallebi ve kıyma karışımı bana hiç cazip gelmedi... Et ve süt ürünlerinin karıştırılmayacağı lafı bazı "cahil" doktorların iddiasıdır, onlara kulak asmayın. Onlar daha "organik demir ve kalsiyum" ile "inorganik demir ve kalsiyum" un arasındaki farkları bilmeyen doktorlardır... Etteki ve sütteki demir ve kalsiyum, organik, yani proteine bağlı elementlerdir, kimyasal reaksiyonlara girmezler. İlaç olarak alınan demir ve kalsiyum, inorganik elementler olup, bu laf bunlar için geçerlidir.

Mesajı Yazan: kartanesi
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2009 Saat 11:45
   Teşekkür ederim Doktor Bey.
   Bir de hep bebeğimize taze yemek vermemiz söyleniyor.Ben akşamdan hazırlayıp bakıcıya gündüz vermesi için hazırlasam besin kaybı olur mu acaba?Embarrassed

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2009 Saat 12:45
O laf söylendiğinde evlerde buzdolabı yerine "tel dolabı" vardı... Artık geçerliliği yok o lafın. Bayatlatmamak şartı ile 2-3 günlük dahi verebilirsiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat