Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kızım hasta

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15317
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 23:41

Konu: kızım hasta
Mesajı Yazan: candyy
Konu: kızım hasta
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2009 Saat 09:01
İyi günler Kadir bey.Kızım 16 aylık, 11 kilo. 3 gündür rahatsız.Babasından grip bulaştı.Peditus ve tonimer baby kullanıyorum. Grip belirtileri azaldı ama kulağını gösterip ağlayınca acile götürdük.Pretisyen doktor kulağı ve boğazı biraz kızarmış dedi ve genta antibiyotik damla verdi. Antibiyotik şuruba gerek yok dedi. Ama dün gece yine kulağını gösterip ağladı. Daha önce 2 kere kulak iltihabı olmuştu, o dönemler şiddetli ağlamaları vardı. Bu sefer mızmızlanma şeklinde ama acaba peditus ağrısını azalttığı için, şiddetle ağlamıyor olmasına rağmen yine kulak iltihabı olabilirmi? Çocuk doktoruna götürelim mi? Teşekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2009 Saat 11:05
İnşallah, "Genta" damlayı kulağına damlatmıyorsunuz... dur..Peditus, Hem parasetamol(=asetaminofen) hem,Pheylephrine ihtiva eder. 2 yaş altında son derecede riskli bir ilaç tır. İlaçların hepsini kesin, sadece burnuna "İliadin ped. damla" 2x2 damla , her iki burun deliğine damlatın.En fazla 3 gün kullanın, ondan sonra, tuzlu su damlalarından günde 6 defa 10'ar damla damlatın(uyandırmayın) ,1-2 günde ağrı hallolmazsa, KBB veya Cocuk doktoruna gösterin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat